Maja

Lilla Maja är 7½ månad och nyfiken på det mesta.
Hon har fortfarande sin speciella teknik att ta sig fram över golvet och det går riktigt snabbt när hon fått syn på något spännande. Trösklar är inga problem att komma över och att ta sig från sittandes iväg är heller inga problem. Hon är duktig på att sitta och sitter gärna på mattan i sitt rum och leker med sina leksaker.
Kryper ordentligt gör hon inte än, men i dagarna har hon stått och gungat på alla fyra. Så det kommer kanske?! Hon har börjat med att resa sig upp mot soffbordet, upp på knä är lätt som en plätt, men upp på benen har hon bara gjort en gång och sen föll hon. Nu måste vi tänka på vad vi ställer i Majahöjd!
Hon tycker om att vara i sin gåstol för då når hon saker som hon inte gör annars. Blommorna och blomsterpinnarna är väldigt intressanta. Man måste ställa saker för våra stora blommor, annars drar hon i dem!
 
Maja är glad för Ludvig och skiner upp när han kommer eller skojar med henne. Hon är mer tålig än vad man kan tro när Ludvig är i farten med henne. Hon blir inte alltid ledsen när han hittar på "skit", det är precis som att hon är van vid en stor liten vilde omkring sig.
 
Maja har en massa ljud för sig som dadada, ej, ahh och hon prövar sina röstresurser (kan komma ganska högt i ton). Att prutta med munnen är jättekul (speciellt när man äter). Att äta och smaka på allt och alla är det bästa som finns! Två tänder har hon fått och vi tror att fler är på gång.
 
Maja äter numera bara välling och barnmat. Men hon är lite kräsen, just nu är det bara vissa smaker av mat som duger. Men alla efterrätter slinker ner! Det är jätteskönt att slippa ersättning och smakportioner. Det gick ganska snabbt att gå över från smakportioner till mat. Vi tyckte det var ju samma smaker, bara i olika mänger. Så vi körde på och det verkar ha funkat bra. Det enda är att hon är lite hård i magen ibland, så vi ger henne Laktulos varje morgon.
De senaste dagarna har hon börjat hålla sin vällingflaska själv, mysigt! Då kan jag ligga kvar och blunda bredvid en liten stund extra på morgonen, hehe.
 
Maja har fått in ganska bra rutiner. Hon äter i princip samtidigt som Ludvig och det är skönt. Då behöver jag inte sitta i köket hela förmiddagen längre ;) Och det är lättare att komma iväg med båda barnen själv. Sömn är det inte mycket av fortfarande. Förrutom ibland när vi är ute på långpromenader, då kan hon sova i 2 timmar. Annars är det en kvart hit och en halvtimme dit. Men som tur är sover hon bra på nätterna *peppar, peppar*. Det är i princip bara när hon mår dåligt eller har ont någonstans som hon sover oroligt. Ibland sover hon hela nätter och ibland måste jag gå in och ge henne nappen en gång om natten. Men hon är rätt duktig på att hitta den själv nu.
 
Maja är just nu inne i en mammaperiod. Hon vill oftast somna hos mig på kvällen och sträcker sig efter mig när jag går förbi. Hon kan till och med bli lite ledsen om jag bara går förbi.
 
Maja är nästan alltid glad, till och med 5 sekunder efter hon vaknat!
Mammas lilla solstråle :)

Kommentarer
Postat av: Strövarledaren

Så söt Maja är. Glad också.Ser fram emot att träffa er igen

2013-05-05 @ 09:20:07
URL: http://huvudveck.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0