Läslus nr 2

Berättade tidigare att Patrik började läsa Unni Lindells kriminalromaner. Han stäckläste alla 7 böcker under semestern! Nu har även svärmor börjat läsa böckerna, så hela serien fick följa med upp till Borås när vi var där för ca 3 veckor sedan. Kul att det är fler som tycker om hennes böcker :)
Nu är vi iallafall minst två som väntar på hennes nästa bok!

Emelies möhippa 22/8 -09

Dagen började med att vi hämtade Emelie hemma i hennes hus vid 11.15 tiden. Hon fick en krona och en banderoll på sig. Sen gick vi bort till en gräsplätt och åt en god lunch. Där presenterade vi oss och berättade vilken relation vi har till Emelie.
 
 

Sen åkte vi vidare mot en gård, där Emelie skulle få rida Westernridning.
  
   

Efter ridningen gav vi oss in till Malmö för nya äventyr...
Emelie blev stjärna för en dag!

Vi spelade in en låt. Emelie sjöng och vi andra körade.
Det blev bra, Emelie är väldigt duktig!
  
 

Festen fortsatte sedan hemma hos mig. Här fixade vi tacos och efterrätt i stora lass.
Sen blev det en runda med Melodifestivalen spelet.
 
   
  

Det var en trevlig dag och kväll. Vi ses på bröllopet igen!
Hoppas du, Emelie är nöjd med din dag!
Kram

NRJ in the park

I onsdags var Patrik och jag på festivalen. Vi åt och sen mötte vi upp Martina och två kompisar till henne. NRJ in the park hade kommit till Stortorget. Ola och Arash var två artister som uppträdde. Det var ganska dåligt ljud under kvällen, synd för man tappade suget lite. Så efter lite mer än en timme gav Patrik och jag upp och tog oss hem istället.

 

Lena & Orup

Igår var jag och Martina på Malmöfestivalen och lyssnade på Lena & Orup.
De var väldigt bra, både bra val av låtar och ett bra framträdande!

  

Vi är numera...

...bilägare =)
Det vi gjorde i söndags var att titta på en bil. Vi skrev även på papper och så.
Sen var Patrik och hämtade bilen igår. Så kul och den är så fin!

En Peugeot 307 kombi.

En sådan här fast i mörkgrå/blå.
Jättefin färg!

Jag är så glad =)

Festivalen är i stan.

Ja, nu har jag redan jobbat en vecka och den tiden gick fort. Det var kul att återse kollegor och barn. Vi har än så länge haft det lite lugnt, men imorgon drar det igång på riktigt. Alla barn är tillbaka plus att vi får sju nya inskolningar. Det kommer att bli en hektisk vecka. Men nu har Malmöfestivalen börjat igen, så det får man tänka på under dagarna, hehe.

Jag har redan varit förbi festivalen alla tre dagarna.
I fredags träffades jag och Emelie. Vi gick omkring och tittade på folk och åt wokad älg. Efter lite smygtittande så mötte vi även Emelies blivande man utklädd till Stålmannen. Killarna hade svensexa för honom. När vi hade tröttnat på allt folk åkte vi hem till mig för att spela lite Wii och slappa.


I lördags var jag på visning i Turning Torso med mamma, Inger och Sara. Det var kul att vara uppe i tornet, men jag trodde man skulle få se mer av huset än bara konferenslokaler och så. Jag hade velat se en lägenhet.
  
Lite synd att det var tråkigt väder, annars hade man sett längre.
 

På eftermiddagen tog jag mig in till festivalen för att möta Martina och Daniella. Vi såg Rix FM festivalen. Alltid roligt att se och lyssna på lite kändisar. Patrik var för bakis för att följa med, hehe. Det är hårt att hålla i en svensexa. Jag tog mig hem efter Rix var slut och la mig i andra soffan och så såg vi Sunes sommar, hehe.

Roger, Titti & Gert
  
Årets Rix kändisar var Alcazar, Mika, Sarah Dawn Finer, Hassle, Yohanna, Janet, Kim & Ramsells.

I dag, söndag har Patrik och jag varit på äventyr. Vi har bland annat varit en runda hos Ingemar och Tessan. Sen har vi varit och gjort något som jag väntar lite med att berätta om, hehe. (Nej vi har inte gift oss!) Efter det åkte vi hem och tog en sväng inom festivalen. Där var Nickelodeon dagen i full gång, så vi stannade och lyssnade.
Det var bland annat EMD, Amy Diamond, Alice Svensson och Molly Sandén som sjöng.

Jag hade inte kameran med, så Patriks mobil fick duga. Det ska föreställa EMD,hehe.

Kvällen avslutades med en gångtur med Marie och städning i lägenheten efter det. Så nu är jag ganska trött. Ska hoppa in i duschen och sen gå och lägga míg.


Sista timmarna...

Ja nu är det bara några timmar kvar av semestern.
Snart är det dags att krypa till kojs, för naturligtvis öppnar jag kl 07.00 första dagen tillbaka.

Det ska bli kul att komma tillbaka och träffa kollegorna och se hur mycket barnen har vuxit. Men samtidigt hade det varit skönt med en veckas semester till. Speciellt när vi har varit iväg så mycket.

Vi har iallafall inte gjort så mycket sen vi kom hem från Borås i förmiddags. Bara packat upp, lagt undan väskan (har varit framme nu ett par veckor), satt upp saker på vinden och spelat vårt nyinköpta Wii spel, Carneval - Fun Fair Games. Det är rätt roligt. Det är en massa olika lekar och spel som finns på ett tivoli.

Jag tror jag ska avbyta Patrik framför TV:n, nu är det min tur att spela, hehe =)


Borås 6-9/8 -09

I torsdags morse styrde vi bilen mot Ullared, Ge Kås. Där inne spenderade vi ett par timmar, innan vi lastade bilen och åkte vidare mot Borås och Patriks föräldrar.

Sen på kvällen åkte vi och hälsade på Patriks kompis Oscar (han som gifte sig innan i sommar) och hans familj. Där blev vi bjudna på grillat. Det var väldigt gott och trevligt.
 
 


Fredag förmiddag gjorde vi inte så mycket. Det var skönt att bara ta det lugnt.
Men på eftermiddagen var vi redo för att spela minigolf med Patriks föräldrar.
  
På kvällen gick vi ut och åt, sen spelade vi kort och hade det trevligt.



I lördags var det dags för släktträff på Monicas (Patriks mamma) sida. Så vi packade grillväskorna med mat och dricka och sen körde vi iväg till Dållebo, för att umgås med de andra. Vi gick en tipspromenad med träd och buskar, i en jättefin dunge. I mitt lag var det förutom jag då, Patrik och hans kusin. Vi chansade hejvilt på ett par träd och buskar och trodde kanske att vi skulle få hälften rätt av 36. Men när resultaten kom hade vi hela 30 poäng. Tyvärr blev vi ändå näst sist av 8 lag. Men vi var glada att vi klarade oss så bra. Efter tipsrundan var det grillning. Vår mat tog längst tid (det var för lite kol/glöd) och när alla andra nästan var färdiga så satte vi oss och åt.
Men det var mycket gott när det väl blev klart!
 
  

Det hände inte så mycket efter maten, så vi åkte hem ganska tidigt. Så kunde vi fixa och packa. Bussen till Malmö gick från Göteborg 08.45 imorse.

Tack Sune & Monica för en trevlig helg!

Sommar & Sol

Ja, idag har det varit en riktigt härlig sommardag!
För första gången på semestern så har Patrik och jag solat och badat. Innan har vi varit iväg fina dagar eller så har det regnat när vi har varit hemma. Men idag tog vi oss ner till Ribban och bara låg där och slappade. Det var så skönt att inte göra något, det behövde vi.

På eftermiddagen när vi kom hem gick jag och Marie en långrunda. Det var härligt att vara ute och gå i det fina vädret. Ska försöka komma igång och gå/träna mer. Vi funderar även på att göra oss medlemmar i SATS som ska öppna i Västra Hamnen nu i augusti. Det behövs en träningskompis för att hålla motivationen uppe.



Nu ikväll gjorde jag och Patrik en egen pizza. Den blev supergod, så jag måste delge receptet här.


Pizzabotten (färdig eller hemmagjord)
Tomatsås (färdig eller hemmagjord)
Parmaskinka
Tomater
Mozzarellaost
Ruccola sallad
Flingsalt
Citronolja

200 grader i 15-20 min




Vet att det kanske inte hängde ihop med träning och pizza i samma blogg. Men har man varit duktig och motionerat, så kan man väl unna sig en hemmagjord pizza, hehe.

Skanör 4/8 -09

Igår var mamma, jag och Patrik i Skanör och hälsade på farmor och farfar.
Vi blev bjudna på lunch, efterrätt och senare på fika. Vi njöt av det fina vädret som kom in på eftermiddagen.
Patrik fick en ny cykel, en av farfars avlagda cyklar. Nu behöver inte hela Malmö vända sig om och se vad det är som låter när vi kommer cyklande. Tack farfar!

Utsikt från farmor och farfars balkong.
 
Deras extrahus, trädgård, uterum och utsikt hot havet.

Långväga besök

Måndagen den 3/8 kom Tissan (Kinaboende) och Emelie (än så länge Kristianstadbo) på besök i Malmö. Vi var först en liten stund i vår lägenhet och vi hälsade på Charlie (Emelies hund) som vi inte hade sett. Sen trotsade vi regnet och tog en fika i Västra Hamnen under markiserna. Där satt vi en stund och pratade minnen och nytt skvaller. Efter det körde vi vidare mot Emelie & Peters lägenhet (blir snart Malmöbor, kul). Som avslutning på dagen körde vi förbi Tessans lägenhet och satt där och pratade lite.

Undertiden vi var ute på en liten tur, så var Charlie hemma och busade med Patrik.

 


Kul att träffa er igen!
Det kändes nästan som Krebo-tiden var tillbaka. 

Kramisar


Wilmas dop 29/7 -09

Dagen innan vi åkte till Öland var vi på dop i Höör, hos Patriks arbetskollega.
Hans lilla dotter Wilma skulle döpas.
 


Fest i dagarna fyra

I torsdags styrde vi bilen mot Kalmar och Öland. Jag, mamma, Patrik, mostrar och kusiner gick en sväng i Kalmar och åt lunch där. Sen körde vi vidare mot Öland och Saxnäs camping.
Vi installerade oss i stugorna, sen åkte vi till Lökenäs för att träffa resten av släkten. Där blev det mycket snack (ett år sen alla sågs sist) och planer inför de kommande dagarna. Kusinerna gick en runda till stranden och såg solnedgången.
  


I fredags började vi med lunch i Lökenäs och vi var några som spelade krocket i trädgården. Anders och jag spelade tillsammans, tyvärr kom vi sist (tack vare min okunskap i spelet, hehe). För Patrik gick det bättre, han vann. Efter det lirade killarna lite boll och vi andra satt och njöt av solen.
 
  
 

Efter ett par timmmar i trädgården gav vi oss ner till stranden för att att börja med tävlingen och lekarna. Lagom till alla var på plats och lekarna satte igång började det ösregna. Som tur var låg det ett vindsurfingsegel som vi kunde använda som paraply.
 
   
Vi spelade kubb, boule och ringspel, efter det åkte vi hem och bytte om. Sen fortsatte tävlingarna i trädgården i Lökenäs. Det var ordlekar och "upp till bevis lek".
Vi åt även god buffé.
   
  
Kvällens aktiviteter avgjorde också vilket lag som skulle ta hem pokalen i år.
Jag, Oskar och Kenneth försvarade förra årets titel som vinnare!
Lisa som också är med i vårt lag kunde inte vara med i år, men vi lovade att göra vårt bästa och det gjorde vi med =)
 

I lördags var det rundtur för de som inte spelar golfturnering. Vi åkte till Ölands södra udde och såg bland annat Långe Jan.
   
   
 
  

I söndags lämnde vi våra stugor och åkte en sista gång till Lökenäs för att säga hejdå till alla och fira Karins födelsedag (3/8). Det delades även ut en pokal till vinnaren i golfturneringen. Vilken detta år vanns av moster Lena.

   
   

På vägen hem svängde mamma, jag och Patrik inom Kalmar för att äta lunch och se på Kalmar slott.
 


Tack alla för en trevlig helg! 

(Ja, jag vet att det blev en lååång blogg. Men så blir det när det händer mycket skoj på en och samma gång.)


Just det... hur kunde jag glömma att berätta om kändisen jag träffade, hehe.
Mamma, jag och moster Karin mötte Henrik Schyffert på Lökenäs. Han nickade och hälsade vänligt på oss. Egentligen ville jag stoppa honom och fråga om jag kunde ta en bild på honom. Men tyckte synd om honom, att störa han i sin semester. Han gick på en liten landsväg i badbyxor och handduk.
Men jag har sett han iallafall!

RSS 2.0