Besök på jobb & Julfint

Idag har jag och Ludvig varit på besök på mitt jobb. Maria & Martin var också där med oss.
Det är roligt att komma och se hur det går för "mina" barn och träffa kollegorna.
 
Isabell och Makfire

När Patrik kom hem ikväll, så var han uppe på vinden och hämtade våra julsaker. Nu har jag börjat göra det julfint i lägenheten. Julbelysningen är på plats och tomtar och så börjat titta fram de med. Det är så himla mysigt med ljuset som blir av ljusstakarna och stjärnorna.
Ludvig blev nyfiken på hans ljusstake, hihi.

Sen hjälpte han mig att pynta lite...

...men han blev trött ganska snabbt.


Första snön

Då har Ludvig varit med om den första snön. Han märker inte så mycket av den eftersom han mest ligger/sitter i vagnen när vi är ute, men ändå...hehe :)
Jag har fått prova på att köra vagnen i annat underlag nu med, det är inte alltid det lättaste. Den glider runt lite och små snöhögar är svåra att komma över. Men man hittar väl tekniken för det med snart.

Vi har varit ute på promenad i Pildammsparken med Maria & Martin.
 

Sen blev det lite fika med gott bröd för mammorna och lek för grabbarna.


1 månad kvar...

Japp idag är det 1 månad kvar tills julafton!
Det är mycket som ska fixas innan dess, julklappar, julpynt och mat. Det är dessutom så att Patrik och jag har tagit på oss att ha julafton hos oss i år, eftersom det är Ludvigs första jul. Det ska bli trevligt, men jag börjar undra hur vi ska få plats, haha. Men det löser sig. Och som tur är brukar vi ha knyte, så vi behöver inte stå med all mat själv.

Måste bara visa den här härliga bilden...

Nalle Puh och hans vänner :)


Lite av varje...

Varje lördag går vi och simmar med Ludvig. Han tycker det är mysigt och roligt, det syns på honom. Duschen går lite bättre, men det är ingen favorit. Förra veckan skulle vi dyka för första gången och det gick jättebra! Efter badet har vi ätit frukost tillsammans med Fam Isaksson. Det är väldigt trevligt!

Här är vi hos oss.
Ludvig och Elvira myser och busar :)
 

Ludvig äter och äter. Nu är det bara frukost och kvällsmålet som han äter ersättning. När han blir 6 månader kommer vi att byta ut det mot välling istället. Bjuder på en härlig bild...

Blåbär är gott :)

Vi har fått låna en hoppgunga av Gisela. Ludvig tycker den är jätterolig!


Vi har varit i kyrkan på julmarknad med Gisela, Timmy & Emmy. Dit kom även Tessie som sen följde med oss hem och såg vår lägenhet. Det var ett tag sen vi sågs! Det var trevligt.



Nu har Ludvig däckat i soffan bredvid mig, hihi.


Det går inte framåt...

...när Ludvig ska fram, utan bakåt. Hehe!
Det betyder att han inte alltid ser vart han backar. Idag såg det ut såhär.


Idag har jag äntligen hunnit sätta in lite foto i album (Ludvig sov i 3 timmar!). Sen har jag gjort fruktmos till Ludvig. Äpple, päron och en blandning av dem. Får se om han tycker om det lika mycket som de köpta burkarna.


Grattis mormor!

Det är inte bara Fars dag idag, det är även mormors födelsedag.
Vi säger grattis till henne :)
 
Mys och bus med mormor.

Snart ska vi iväg och fira henne.
Kram!


Uppdatering med bilder från firandet.
  
 


Fars dag!

Idag firar vi vår första fars dag!
Vi kom med paket till pappa i sängen idag :)

Till pappa från Ludvig (han sitter här och bloggar med mig, hihi)
            gbjh kb jhn              cj

Puss på dig pappa från oss!



Mitt senaste köp!

En bild säger mer än tusen ord :)


Såja...

Nu känner jag mig ganska nöjd med bloggens nya design. Det kanske kommer fixas lite till, men inte som det är just nu. Det enda som jag inte får rätt på är "bilden", antingen blir den liten och hamnar till vänster eller så blir det två. Får inte till det så att bara en "bild" hamnar i mitten.

Måste länka till dessa två sidor, utan deras enkla förklaringar så hade jag aldrig fixat det.
www.busbra.nu
www.designadinblogg.se


Ombyggnad

Ja ursäkta röran, jag försöker att designa om bloggen...
Får inte riktigt kläm på allt, inte lätt med alla koder och så när man inte är ett datasnille, hehe.

Hoppas på resultat snart!


Smartson 2

Här är en annan kampanj som jag skulle vilja testa.

Semper småfolk.

Småfolk är ett matkoncept särskilt utvecklat för barn i förskoleåldern. Goda och näringsriktiga produkter som samtidigt ska vara roliga att äta. Samtliga produkter är märkta med produktlöftet No Junk vilket innebär att de inte innehåller några onödiga tillsatser som som t ex aromer, konserveringsmedel, emulgeringsmedel eller färgämnen. Semper Småfolksprodukter har dessutom inget tillsatt socker utan innehåller bara naturlig fruktjuice. I maj lanseras 11 mellanmålsprodukter under varumärket Småfolk – samtliga mellanmålsprodukter är ekologiska. Läs mer om produkterna på www.smafolk.com.

Vill du också bli testpilot titta då in på
http://smartsontestpilot.se/semper-smafolk/bli-testpilot/


Smartson 1

Nu har jag anmält mig som testpilot på smartson.se

Det finns lite olika kampanjer som jag gärna skulle vilja testa!

Arla smaksatt vispgrädde.
 
En svensk klassiker i ny tappning. Nu finns smaksatt vispgrädde i butikernas mejerikylar. Lättvispad, krämig, i smakerna choklad och jordgubb. Smaksatt vispgrädde fungerar på samma sätt som vanlig vispgrädde och är ett utmärkt alternativ till glass, vaniljsås eller sylt. Den fungerar dessutom bra som bas i exempelvis parfait och mousse eller att avnjutas precis som den är.

(Pressinformation från Arla)


Den med choklad till pannkakor kan jag tänka mig är supergod
eller varför inte den med jordgubb till kladdkaka *mums*
Jag hoppas att jag kommer med som testpilot :)

Vill du också få chansen att bli testpilot titta då in på
http://smartsontestpilot.se/arla-smaksatt-vispgradde/bli-testpilot/


Bambino nappar

Jag har nu varit med i en ny kampanj på Buzzador.
Den här gången var det Bambinos nya nappar som vi fick testa.

Ludvig tog emot dem direkt och verkade gilla dem.
Jag tycker det är en bra "sovnapp". Plasten runtomkring är inte lika hård som andra nappar. Bambinos napp ger inga direkta märke runt munnen, vilket måste vara skönare för Ludvig.
Det jag inte tyckte om var att det försvann bitar av trycket/motivet på nappen. Ludvig tuggar och smakar ju på alla delar av nappen och det kanske inte är så bra att få i sig de bitarna?!


Med den här bilden hoppas vi på att vinna en tävling ;)


Första tanden

Måste ju berätta att Ludvigs första tand är på gång. Den håller på att spricka igenom tandköttet och man kan känna och se den lite. Därför har sömnen inte varit så bra under helgen. Han har gnällt till ett antal gånger om nätterna. Det har oftast hjälpt med napp och att få komma upp bredvid mamma i sängen!


Ludvig 5 månader

I lördags blev Ludvig 5 månader.



Igår var vi på BVC och fick andra dosen vaccin. Det gick mycket bättre än första gången. Han var inte alls lika ledsen, protesterade bara lite efter sprutorna och sen gick allt bra. Han var lite hängig och fick feber. Men han har sovit jättebra i natt! Vi gav honom en alvedon på kvällen. Han somnade lite efter 21, vakande 06.10 och ville äta, sov sen vidare till 9.40! Han hade inte så mycket temp i morse, får se hur det är lite senare.

Den lille fisen börjar bli stor nu.
68,5 cm lång och 7610 gr

Inte konstigt att han växer, så mycket som han äter, haha. Han äter redan en liten burk mat till lunch och gröt till kvällsmat. Men eftersom han är så glad i mat så ska vi börja ge honom två mål lagade mat om dagen!


En helg på resande fot...

I lördags efter babysimmet åkte vi till Borås för att fira Monicas 60 års dag.

 
Mys med släktingar :)
 


I söndags åkte vi vidare till Varberg för att träffa Emma, Martin & Didrik.

Fina lilla Didrik!
 

Hej kompis :)


Finns det sälar i Varberg?!

Tack alla för en trevlig helg!


Marie 50 år

I torsdags var mamma, jag och Ludvig på Elysée med Marie. Vi bjöd henne som 50 års present! Hon fyller först den 2/12, så det blev lite i förskott.
Ludvig var hur duktig som helst. I 2½ timme satt han fint i barnstolen/knät och tittade på allt som hände runtomkring.

Naturligtvis var det lika gott som alltid!


Varför!?

Åh jag blir så ledsen...
Varför drabbas jag ca 1 gång om året av svinkoppor?! Det är oftast på hösten/vintern mitt under en förkylning. Jag har nu varit förkyld i ca 2 veckor, hade lite feber i veckan och vad poppar upp igår kväll? Jo den där röda bulan på hakan. Det är så jobbigt, det kliar och sticks. Det är så pinsamt också. Antingen får jag visa det röda märket eller så får jag ha ett plåster. I vilket fall som helst så tittar och frågar alla vad det är. Känns ju lagom kul och säga jag har svinkoppor... det låter så grisigt (haha).

Det så typiskt också att Patrik är och jobbar i Stockholm. Så jag har varit själv hemma med Ludvig och inte kunnat vila ordentligt. Men mamma har varit här lite iallafall :) Och Patrik kommer hem i eftermiddag.

Det är också så typiskt att vi ska iväg i helgen. Jag känner mig lite bättre med förkylningen, men nu är det bara till att smörja, smörja, smörja. Jag ringer inte ens till vårdcentralen. De gånger jag har varit där säger de bara; ge det en vecka eller två, eller kom tillbaka när det har spridit sig. Hur kul är det att betala för det besöket? Jag vet att det bara är antibiotika som hjälper när det är såhär. Men jag väntar iallafall tills efter helgen och ser!

De gånger jag har haft svinkoppor har inte Patrik blivit smittad. Så jag hoppas verkligen inte att Ludvig blir det. Så svårt det kommer vara att inte pussa på honom!


Öppet hus i kyrkan 2

Jag och Gisela har hittat ett annat ställe som är "mysigare" att gå till. På måndagar eller tisdagar (har aktiviteter hela veckan) brukar vi gå till barnlokalen i Eriksfältskyrkan.
Här sjunger vi, leker och äter lunch.
Både Emmy och Ludvig verkar tycka det är roligt.
Nu igår satt Ludvig och gungade med i sångerna, det var så sött, hihi.

  
Jag tror jag vet varför Ludvig vill krypa. Så han kan hänga med Emmy och hitta nya spännande leksaker.


Musik är kul!


Jag kan själv!

Ja nu har Ludvig blivit så stabil så han kan sitta själv. Inte så jag skulle lämna honom sittandes, men det går bra en liten stund utan stöd. Nu är det tråkigt att ligga på mage när man vet att det går att sitta.



Min fina kille :)

Kan även meddela att han vill och försöker krypa. Han kämpar och drar upp benen. Det enda som händer är att han snurrar runt, hihi. Det är jättegulligt att se. Men fortsätter han och öva så går det nog snart (REDAN?!).


RSS 2.0