Emporia

Ja, idag var det då invigning av det nya köpcentret Emporia. Jag var väl inte supersugen på att åka dit invigningsdagen, då jag misstänkte att det skulle vara mycket folk och lite småkaos. Men mamma ville gärna dit och tillslut bestämde jag mig för att följa med henne. Jag, mamma och barnen. Vi kom ca 2 timmar efter öppningen och det var fortfarande lite kö för att komma in, men det flöt på smidigt. Som väntat var det mycket folk och jag tyckte det var svårt att koncentrera mig på att titta på något. Jag hade velat in på Cubus och Stadium, men det ville tydligen alla andra också, så det sket vi i. Efter att ha gått runt hela (tror vi, för det var ganska svårt att hitta och få en överblick). Så bestämde vi oss för att ta en fika. Mamma och Ludvig stod i lång kö och jag matade Maja. Sen när jag hade gett henne färdigt så orkade inte jag stå i kö för att köpa fika till mig, jag ville bara hem då. Trött på allt folk och jobbigt i örat med allt ljud. Vi började gå mot en utgång, men hann aldrig så långt innan brandalarmet gick igång?! Vi gick till närmsta nödutgång. När vi hade kommit en bra bit in i gången, så började folk gå ner för en trappa. Va fan?! var min första reaktion. Hur hade de tänkt att jag skulle komma ner med en dubbelvagn för alla dessa trappor? Som tur var hjälpte 3 snälla människor mig att bära ner vagnen för 5 eller 6 långa trappor. Stort tack till dem!  När vi väl vara ner och kom till dörren ut, kom nästa problem. Vi kom inte ut genom dörren. Bara en av de två dubbeldörrarna var öppna och inte fick vi upp den heller. Jag försökte, folk bakom mig försökte och vakter ute försökte. Men nej! Vi fick luta vagnen och en person ute drog ena hjulet ut genom dörren. Äntligen ute. Men vart var vi? Vi fick gå runt hela bygget för att komma till bilen. Som tur var hade vi den borta vid mässan och kom ganska snabbt iväg, trots trafikkaoset.
 
Jag är väldigt tacksam för att jag hade ammat färdigt och att vi redan var på väg att gå ut. Men hade vi vetat att nödutgångarna var så besvärliga, så hade vi valt att leta upp de vanliga utgångarna! Men det är ju inte det första man tänker på. Man har ju skolats att man ska gå till närmsta nödutgång! Men om det skulle bli en nästa gång, så vet vi det!
 
Naturligtvis diskuteras detta på Facebook just nu. Det jag stör mig på är alla som skriver, ja men vad gör ni där på en invigning, vad förväntar ni er och pratar "illa" om Emporia. Jo, visst det är kanske dumt att gå dit en invigning..?! Men själva invigningen och allt folk har ju inget att göra med brandalarmet och definitivt inget att göra med hur dåliga nödutgångarna var! De är ju lika dåliga även om det inte är invigning.
 
Trots detta avslut på dagen så tänker jag besöka Emporia igen. Jag tyckte det var väldigt fint och det ska bli spännande att titta i alla annorlunda affärer. Men det får bli en dag när där inte är riktigt lika mycket folk.

Önskelistor

Dags att börja fundera på vad man önskar sig i julklapp. Frågorna börjar redan komma och jag kan säga att det är inte lätt att komma på önskningar till 4 personer, hehe.
Men jag har surfat runt lite på olika sidor för att hitta tips och idéer. Så nu har jag kommit på något iallafall.
 
Ludvigs julklappslista
Ludvig tycker om att leka att han bakar, så jag tyckte dessa träkakor var roliga.
Mina teckningar boxen tyckte jag var en bra grej, då de teckningar som inte längre sitter på kylen kan läggas här i, så Ludvig "slipper" lägga dem på golvet ;)
Vet inte om han är för liten för sånt här. Men det är ju bra saker att sitta och pyssla med.
Ludvig älskar att titta på Pippi på film. Och jag tycker lekhuset och båten är så fina (och dyra). Han kommer iallafall att få plastdockorna (Pippi, Annika, Tommy, Herr Nilsson och Lilla Gubben) av oss i julklapp.
Vet inte om Ludvig vet hur man ska hantera en sparkcykel, men han är väldigt intresserad av en. Det står nämnligen typ en sån här parkerad bredvid vår syskonvagn i källaren och den är han på nästan varje dag och vill låna.
Mer kunde jag inte komma på just nu...
Eller jo, kanske Memory eller något enkelt spel.
 
Majas dop och julklappslista
 
Ludvig har en sån här boklist och jag tycker det är jättefint, så det hade varit roligt med en till Maja också.
Rubens dockorna är så himla söta och mjuka. Olivia hade gärna fått flytta hem i Majas rum ;)
Newbie kläderna från Kappahl är så söta och fina. Men vi behöver inga kläder i storlek 62, har en del kvar sen Ludvig och har fyndat mest i 62 på loppisar.
 
Ett dragdjur från Brio tycker nog Maja är kul om någon månad.
En rolig spargris är alltid bra att ha!
 En silverram
(Maja föddes den 14/9 2012 kl 14.10, 3205 gr och 52 cm)
Behöver ni några mer uppgifter får ni höra av er ;)
 
Annars vet jag inte vad Maja önskar sig. Kläder tycker ju jag är roligt iallafall :)
 
Patriks födelsedags/julklappslista
Patrik säger inte så mycket om vad han önskar sig.
Men nya jobbskjortor har han sagt, iallafall en helsvart.
En klocka har han också pratat om.
 
Min julklapps/födelsedagslista
Jag säger inte heller så mycket om vad jag önskar mig ;)
Det känns som vi har allt vi behöver (just nu).
Men jag tycker dessa halsband är så fina och tittar på dem varje gång jag har läst Vi Föräldrar (reklam där i).
Jag vet att de kostar en del, men det är också det enda jag kan komma på att jag önskar mig.
 Halsband med barnens namn.
 
Några av sidorna jag har tittat på...
www.lekmer.se
www.sagaofsweden.se
www.blaelefant.se
 
Får se, listan kanske uppdateras om det är någon som kommer på mer saker.
 

Javisst...

...hade jag rätt. Öroninflammation på höger sida och en sprucken trumhinna. Så nu ska jag äta Kåvepenin i 5 dagar. Förstår inte vart detta kom ifrån. Jag har inte varit speciellt förkyld, bara lite små snuvig. Men annars har jag kännt mig bra. Och så på 1 dygn händer detta. Ja, nu hoppas jag att det läker snabbt och bra. Förra gången tog det ca 2 månader innan trumhinnan var helt läkt. Den läkaren jag var hos hade läst i min journal och bokade därför in ett återbesök redan nästa tisdag. För att se så det går åt rätt håll. Skönt med bra och noga läkare!
 
 
I lördags morse åkte Patrik till Göteborg med jobb och kom hem natten till söndagen. Så jag var själv hemma med båda barnen. Första gången över en hel dag och med alla rutiner/moment. Men på eftermiddagen kom mamma hit. Vi var bjudna hem på middag till min kusin och hans flickvän i deras nya lägenhet. Tur att mamma var med och att jag var bland släktingar, så jag kunde få hjälp med den lille vilden. Jag kommer inte ge mig iväg med båda barnen över läggdags så länge Maja är så här liten. Man hinner ju knappt äta och umgås med folk hinner man inte heller ;)
 
Barnen matchade mormor, hehe.

Åh!

Jag måste bara beklaga mig lite. Natten var inte direkt den bästa! Maja somnade inte förrän 23.30. Sen var hon vaken mellan 03.30-04.00. 04.20 vaknade Ludvig!? Har ingen aning om varför. Han var inte ledsen eller så, utan ville bara ligga mellan oss. Där låg han och snurrade rundor ett bra tag, orkade inte ens kolla vad klockan var när han väl somnade. Men 06.00 vaknade Maja och ville ha mat igen. Då var jag lagom trött! Maja brukar inte vakna så tätt på natten/morgonen och Ludvig vaknar sällan på natten. Det är också så typiskt att de ska "klydda" båda två samtidigt. Tillråga på all brist på sömn har jag troligtvis öroninflammation och kanske även en sprucken trumhinna :(
Igår natt tyckte jag det kändes konstigt i örat och under dagen blev det inte bättre. Eftersom jag inte tycker om att sitta på Granens VC, så ville jag vänta med att träffa en läkare tills idag, så man vet vilken tid man har. Igår kväll kom det vätska ur örat och nu även gult klet. Hade det inte varit för mitt öra, så hade jag kunnat välja att ta lite sovmorgon, eftersom Maja somnade om och Ludvig fick jag väcka 08.10. Men nu var jag tvungen att gå upp och fixa iordning mig och skötväskan om jag skulle få en tidig tid på VC. Nu fick jag en tid 13.30. Så här sitter jag och ammar och hoppas att Maja somnar sen, så jag kan lägga mig och vila.
 
Bristen på sömn är den stora skillnaden med att vara tvåbarnsföräldrar. Har man bara ett barn kan man sova lite när man själv vill om bebis tillåter. Men nu är det alltid ett barn som är vaket.
 
Men jag ska väl egentligen inte klaga så mycket. De kan ha riktigt bra nätter med. Natten till igår sov Ludvig 21.30-08.30 och Maja 23.45-06.30 och sen somnade hon om igen vid 07.00. Så det är väl mitt onda öra som gör att jag klagar extra mycket idag.
 
Nu ska jag blanda ersättning till lilla damen!

Besök på jobb

I fredags var jag på mitt jobb och hälsade på. Det var roligt att träffa kollegor och barn igen. Även om barnen blev blyga och inte sa så mycket.
Mina kollegor hade gjort det så fint inför vårt besök :)
Mina gula tulpaner :)
Tycker om att mina kollegor har fattat det här med "fotbollskriget" här hemma, haha ;)
Så fint kort ni hade gjort!
Tack så mycket för fika och MFF saker!
Ett extra tack till Lotta!

Min dotter

Maja är nog rätt lik mig som liten. Se själv här...
 
Jag 3 veckor och Maja 3½ vecka
Ja det är samma klänning!
 
Igår blev Maja 1 månad. Vad fort det gick!

Äntligen...

Ja nu äntligen hittade jag lite tid för bloggen. Får väl se hur länge det håller i sig, hehe. Men än så länge så sover Maja och Ludvig är på förskolan. Så här sitter jag med te och värmer mig i det trista vädret. Jag har många dagar tänk att jag skulle blogga, men hela tiden dyker något annat upp eller så måste jag amma.
Men nu ska jag försöka komma ihåg allt som har hänt sen sist.
 
Kan ju börja med att berätta att det inte var några problem med att lämna Ludvig på förskolan efter tre veckor. Han gick in som vanlig, men försäkrade sig med att fråga en gång extra om jag kom och hämtade honom sen. Så klart skulle jag det! Men allt hade gått bra och han hade varit glad, så det var skönt! Att komma iväg på morgonen har också fungerat bra. När jag ska vara hemma under dagen, så är det bara till att hoppa i kläderna och äta frukost efteråt om det är stressigt. Det som är lite jobbigt är om Maja bestämmer sig för att äta en gång till, typ så där vid 8.30. Men det är ju inte hela världen att komma kanske en kvart försent till förskolan.
Vi har kommit fram till att Maja har lite ont i magen. Hon fiser mycket och bajsar bara en gång om dagen. Så det kniper i hennes mage när hon äter och ska sova. Så det är därför hon vill ha närkontakt. Men vi har börjat ge henne Miniformdroppar och de verkar hjälpa henne, då hon inte får lika mycket knip i magen.
Efter ca 4-5 dagar började hon med att inte vara nöjd med bara bröstet. Eftersom det var likadant med Ludvig, så tog jag till med ersättning direkt nu. Jag orkade inte amma hela tiden och ändå ha en missnöjd bebis. Det tog på mina krafter. Först fick hon bara ersättning fram på kvällen. Nu får hon ersättning efter varje amning, precis som med Ludvig. Så nu är bebis nöjd och föräldrar nöjda! Visst känns det lite tråkigt att jag inte kan helamma mer än en vecka! Men det är rätt skönt att ge henne ersättning också, för då vet jag hur mycket hon har fått i sig. Så det är inte mat varje gång hon vaknar och är ledsen. Plus att Patrik (eller andra) kan hjälpa till att ge henne mat. Så skönt att det finns ersättning. Vad skulle vi annars gjort?!
 
Förra helgen packade vi bilen och åkte till våra kära vänner i Varberg. Det var så mysigt att träffas! Nu är vi så många som åtta när vi ses. På 2½ år har vi dubblat oss ;)
Ludvig och Didrik är så söta. De tycker verkligen om varandra och leker fint tillsammans.
Hoppas Maja och Alba kommer ha lika roligt framöver också.
På lördagen var det barnmarknad, där fyndade vi tjejer en massa bra och fina saker. Undertiden vi shoppade på roade sig killarna på leklandet bredvid.
På eftermiddagen åkte vi allihop till Ullared, GeKås. Ojojoj, säger jag! Så mycket folk och köer! Vi trodde aldrig att det skulle vara så mycket folk där när man åker på eftermiddagen. Brukar inte vara det. Men vi stod en timme i kö för att komma till kassan. Så mycket folk har det inte varit sen jag var liten och var där med mamma. Men men, vi fick handlat det vi behövde och förmodligen lite till ;)
På söndagen var vi ute och lekte lite.
 
I veckan bjöd Maja på sitt första leende. Så underbart!
(Bilden gick inte att vända)
 
Ludvig är fortfarande glad för Maja. Han vill pussa på henne, hålla henne, klappa henne, bjuda henne på russin, hjälpa till att hålla flaskan, hämta saker till henne, ta ny blöja till henne och en massa mer. Han är jättegullig mot henne och en fin storebror! Hoppas det håller i sig! Kan ju vara att han blir trött på det, när han förstår att hon verkligen här för att stanna ;)
I lördags var Ludvig på bio för första gången! Han och mormor såg Kalas Alfons. Han tyckte det var så spännande och roligt. Han sa till oss att han ska gå på bio igen, hihi. Så det får vi se till att ordna.
(Suck, ännu en bild från mobilen som inte vill vända sig)
Undertiden de var på bio, så var vi andra tre på CityGross. Vardagslyx att kunna storhandla i lugn och ro utan en tokig 2 åring bland alla gångar och matvaror.
 
Nu orkar ni nog inte läsa mer (om ni ens har läst hit), så det får bli allt för den här bloggen. Det dyker troligtvis upp en blogg senare idag igen. För jag måste visa en bild på mig som liten och en på Maja, hihi.

RSS 2.0