Dagarna bara rullar på...

Ja, dagarna går fort här hemma. Amning, blöjbyte och annat fylls dagarna med. Idag är Maja redan 2 veckor och det innebär att Patrik börjar jobba igen på måndag. Jag är lite nervös för hur jag ska "klara" av att vara hemma själv med båda två. Hur ska jag kunna komma iväg på morgonen och lämna Ludvig på förskolan kl 09.00?! Maja bara äter och äter på morgonen/förmiddagen och är väldigt sällskapssjuk. Hon tycker inte det är roligt att ligga vaken i vagnen, men ligga i en famn är mysigt! Bärselen ska plockas fram och provas nu. Men det är bara till att komma upp i god tid och sen så småningom kommer jag/vi väl in i rutinerna.
Vi får se hur det går att lämna Ludvig på förskolan på måndag. Han har inte varit där på 3 veckor nu och hade bara gått där i 3 veckor. Det blir kanske lite som en nyinskolning?! Han har pratat om förskolan och sina fröknar, så han kommer ju ihåg att det är på den nya han går nu. Men det kommer ju bli lite konstigt för honom att jag går hem med Maja sen.
Men jag hoppas att det går bra.
Ludvig är duktig på att pyssla med sina ploppar.
Han sorterar hela tiden i färger!
 
Det har varit skönt att ha Patrik hemma. Jag har fått sovmorgon de nätter Maja har varit mycket vaken. När Ludvig har vaknat, så har Patrik och Ludvig gått upp. Satt sig i soffan och sett på film och byggt med Duplo. Det blir slut med det på vardagarna nu. Vi har också hunnit fixa och småplocka med saker här hemma, tex planterat om blommor i större krukor. Vi har kunnat storhandla på förmiddagen när nästan inga andra är i affärer, superskönt! Igår var Ludvig och Patrik och beställde en diskmaskin och idag fick vi hem den, Patriks nya vän!
 
 
Fina lilla Maja!
 
Syskonmatchning :)

Farmor och farfar på besök

Igår kom Patriks föräldrar på besök och stannade tills idag.
Ludvig tyckte det var så roligt att träffa dem igen :)
Oj, vad han har lekt med dem och byggt med Duplo.
Eftersom vi har fått lite paket skickade till Maja och Ludvig har varit med och hämtat dem, så kände vi att vi var tvugna att köpa något till honom. Så han fick gå in på BR och välja en Duplo kartong, eftersom han är helt tokig i det.
Det byggs väldigt mycket just nu!
Den här valde han :)
 
Ludvig är jätteglad för Maja och vill hålla henne när han får.
"Hon äter mitt finger" och så skrattade han :)
 

Syskonen Frieberg

Vi kan se en viss likhet syskonen mellan. Vad säger ni?
Mina fina små älsklingar
 
 

Får jag presentera...

 Lilla Maja Elsa Linnéa Frieberg

Fredagen den 14/9 kl 14.10 kom hon till världen i raketfart.
3205 gr och 52 cm
Nästan exakt samma mått som storebror.
Ludvig vägde bara 95 gr mer!
 
I fredags vaknade jag som vanligt utan att något hänt på natten. Men jag började känna ett tryck i magen nedåt. Ingen konstigt tyckte jag för så hade jag haft någon dag tidigare också, utan att något hänt. Så jag satte igång att städa, lägga ordning och dammsuga i vår garderob. När klockan var 10.40 hade jag en konstig känsla. Jag ringde mamma och frågade om hon kunde komma och vara hos mig, för jag ville inte vara själv hemma med Ludvig. Mamma kom vid 12 och då tyckte jag att sammandragningarna började komma lite mer regelbundet. Kanske läge att ringa hem Patrik?! Men jag ville äta lunch först och sen hålla koll med värktimern hur tätt det kom. Efter bara två mätningar så insåg jag att jag måste nog åka in. Ludvig somnade i den här vevan, som tur var! Jag ringde Patrik 12.40 och han satte sig på cyklen direkt. Jag ringde förlossningen och förklarade hur det var och att det gick så fort sist, så nu ville jag komma in. Det var inga problem. Mamma ringde efter en taxi och strax efter 13 åkte vi iväg. 13.20 kom vi in på förlossningen och blev tilldelade ett rum. Barnmorskan som tog emot oss satte CTG på mig och sa sen att det skulle bli byte av personal 13.30, sen gick hon. Jag kunde inte ligga med CTG, det gjorde allt för ont att ligga på rygg med dem på magen. Så jag satte mig upp och då gick vattnet 13.35. Det var nytt för mig, så vi ringde efter någon. Då kom två nya barnmorskor in. De tog av mig CTG och ville kolla hur öppen jag var. "4 cm, så det här tar nog ett tag till". Jag behövde gå på toa och det var helt ok. Men inne på toan kom värkarna tätare och tätare, så barnmorskan fick hjälpa mig ut från toan och hade hämtat lustgasen. Jag stod och lutade mig vid sängkanten en stund (5-10 min). Sen tyckte jag att jag skulle gå in på toa och bajsa. Då ville barnmorskan ha upp mig i sängen med meningen "Det är renare i sängen". Vad händer frågade jag. "Du ska föda barn". Upp i sängen och lite krystvärkar senare så kom lilla räkan till världen 14.10!
Hon hade navelsträngen runt halsen två varv, men skrek redan innan de hade tagit bort den! Så det var skönt!!
När jag tittade på klockan och såg att hon "bara" var 14.10 trodde jag att klockan hade stannat.
Vi kom ju in för 50 minuter sen?!
 
Allt gick bra och vi mådde bra allihopa, om än lite chockade. Jag sprack inte lika mycket denna gång, som jag varit lite orolig för. Så det var underbart att få stanna kvar med lilla Maja och Patrik. Jag kommer ju ihåg Majas första timmar på ett helt annat sätt, än med Ludvig. Min kropp är inte riktigt lika mörbultad heller. Nu kan jag ju gå!
 
Denna gång fick jag ligga på familje BB och det var så skönt att ha eget rum! Patrik hade fått sova över, men för både Ludvigs och mammas skull var det bäst att Patrik kom hem och var med Ludvig. På lördagen var jag redo att åka hem, men en barnläkare måste göra en kontroll på bebisen innan man får åka hem. Så det var en lååång väntan till kl 16.30 innan läkaren kom. Allt såg bra ut med lilla Maja. Tyvärr fick vi inte åka hem till Ludvig, eftersom inte alla vattenkoppor var torra :( Vilken besvikelse! Alla andra vi har frågat på VC, MVC och sjukvårdsupplysningen har sagt att det inte är någon fara eftersom hon har ett visst skydd från mig. Men barnläkaren sa att man vet inte hur stort skyddet är. Så han rekomenderade inte att vi åkte hem till storebror. Jag frågade lite desperat om jag iallafall fick bli utskriven och flytta hem till min mamma. Det var inga problem, på BB behövde jag inte ligga. Så det var skönt att få komma hem till mamma iallafall :) Tur hon bor så nära! Patrik kom och hämtade oss. Jag var tvungen att åka hem om och hämta saker och krama min stora kille, saknade honom juh!! Så en liten snabb titt på Maja fick han. Det första han sa var "Jag vill ha den"!
I två nätter bodde vi hos mamma. Sen såg Ludvigs koppor bra ut och alla vi kunde se var torkade. Det var skönt att komma hem på riktigt. Så jag kunde kramas med Ludvig och Patrik kunde gosa med Maja.
 
Även om det var tråkigt att gå och vänta på lillan, så var det bra att hon låg kvar på grund av Ludvigs vattenkoppor. Annars hade vi fått bo hos mamma längre.
 
Nu lär vi känna livet som tvåbarnsfamilj :)
Ludvig är hur go som helst med Maja! Det är så roligt att se :)
Tack för alla grattis och lyckoönskningar!
 
 

Läget idag...

Idag har jag varit hos barnmorskan på kontroll. Alla värde och så såg bra ut och bebisens hjärta slog fint, skönt!
En positiv sak som barnmorskan sa var att om jag går över en vecka till, så sätter de med största sannolikhet igång mig. Det har varit olika bud på om man sätter igång 2 veckor efter eller 3 veckor efter. Men de har blivit mer "generösa" som hon sa. Det känns skönt, för senast nästa tors har vi fömodligen bebisen hos oss!
 
Dagens mage...
Sprängfärdig v.41!
 
Ludvig får bara fler och fler vattenkoppor. Imorse räknade jag det till 50 st! Vi har fått kylspray av fam Isaksson (tack), så vi hoppas att det hjälper honom mot klådan och torkar ut kopporna.
 
Dagens Ludvig...
Stackarn har jättemånga på rumpan och de börjar komma på pungen och snoppen nu också! Det kan inte vara skönt!
Idag har han börjat klia på några. Annars är han inte jätte påverkad av det. Men på nätterna vaknar han av att febern går upp. Inatt kom han in till oss och kokade. Vi alla låg vakna någon timme, innan det gick att somna om. Så idag har vi varit lite sega. 
 
Nu ska jag sätta mig bredvid Ludde som ser på "Rasten på lusten" som han sa innan han förstod att vi sa Rasmus på luffen :)

BF+6

Igår provade jag med att ta en lugn dag och se om det gjorde någon skillnad, men nä! Eller ett tag trodde jag att vi skulle åka in i går kväll. Jag hade ett väldigt tryck neråt och det kändes som att räkan skulle spränga min kisseblåsa. Men när jag gick och la mig så slutade det.
 
Igår upptäckte vi 4 röda prickar och två blåsor på Ludvig. Vad kunde det vara?! Jovisst är det vattenkoppor som Ludvig fått. Vi har gått och oroat oss för att han ska få det i 2 veckor nu. Det var exakt 16 dagar sen Patrik fick bältros, så det är ju verkligen inom inkubationstiden! Tack för den timingen! Nu har han 17 prickar/blåsor. Jag hoppas att han inte får så många, det är lättare att "hålla koll" på honom då. Än så länge verkar han inte vara så besvärad av dem. Han har haft lite smått feber (just nu är den på topp med 38,8), men inte är han mindre lugn för det. Det är rätt tufft att ha honom hemma om dagarna och vara höggravid. Han vill leka och att det ska hända något hela tiden. Men det orkar ju inte jag! Astrid Lindgren boxen funkar rätt bra, som tur är :) Men man börjar kunna dem vid det här laget. Nu sitter han och ser Karlsson på taket. Hoppas att Ludvig blir frisk snart!
För Ludvigs del är det ju bra att han har haft vattenkoppor som liten. Men det ställer till det för oss andra runt omkring. Inte bara för bebisen, men för min mamma också. Vi måste ju lämna Ludvig hos henne när det är dags att åka in. Händer det en vardag var tanken att hon skulle lämna honom på förskolan. Men det får hon inte nu. Och mamma klarar inte av att ha honom en hel dag. Vi får ta det när vi vet att bebisen är på väg. Patrik får isåfall åka hem och hjälpa henne när han kan.
 
Eftersom jag har haft vattenkoppor när jag var liten, så ska bebisen ha ett visst skydd mot det när hon föds. Men kan eventuellt bli smittad ändå. Man ska undvika att ha sitt nyfödda barn i sällskap med någon som har vattenkoppor. Men hur lätt är det när man bor under samma tak?! Jag håller tummarna för att hon klarar sig undan det. Ingen rolig start på livet annars.
 
På lördag gifter sig en av min äldsta vänner och vi så såklart bjudna. Jag hade jättegärna velat gå på bröllopet, om så bara till kyrkan! Men det ligger ju lite i riskzonen nu. Även om jag föder imorgon, så är det lite tufft/dumt att gå på bröllop med en 3 dagar gammal bebis. Det kan ju också vara så att jag fortfarande är gravid. Som ni förstår så känns det väldigt osäkert inför lördagen. Jättetråkigt och synd!!
 
Efter imorgon den 12/9 är det ingen som har gissat. Borde det betyda att hon kommer imorgon ;)

BF+4

Idag har jag nu gått 4 dagar över tiden och börjar känna mig helt uppgiven. Vet inte riktigt varför jag känner mig såhär. Jag är helt trött och orkeslös, känns som jag bara vill lägga mig ner och sova tills det sätter igång. Jag gick över en vecka med Ludvig och vet ju att det är väldigt vanligt och normalt. Men jag vill inte vänta längre! Dessa dagarna över känns längre än hela graviditeten, speciellt denna gång!
 
Igår dammsög jag och tvättade golvet i hela lägenheten. Idag har jag putsat alla fönster. Även om jag inte tror på alla dessa saker, så är det ju värt att försöka och jäkligt fint blir det här hemma! Men jag är helt slut i kroppen och ryggen nu.
 
I fredags var Patrik på After Work med sitt nya jobb. Självklart skulle han få gå, men jag kände att jag inte ville vara hemma själv ifall något skulle hända. Så mamma var här och höll mig sällskap. Hon beslutade sig för att sova över. Eftersom inget hände på fredagskvällen, så kände mamma och vi att hon lika bra kunde sova här lördagnatt också. Så var hon och Ludvig på plats om vi skulle behöva åka iväg. Vi laddade upp med god grillad mat och gott till kvällen (bara för att vi kanske inte skulle få äta det, hehe). Men som ni förstår så har inget hänt. Det jobbiga är att vi har varit lite smått inställda på att det ska hända något i helgen. Eller rättare sagt tyckt det varit bra och smidigt, eftersom mamma har varit här.
Men nu är mamma hemma igen...
 
Några är fortfarande kvar...
Caroline tror den 2/9 vid 02
Catja tror den 2/9
Patrik tror den 3/9 (bara för att det är hans första dag på nya jobbet)
Lotta tror den 4/9
Monica tror den 5/9 (farfars födelsedag)
Maria tror den 6/9
Emma tror den 8/9 kl 11.02
Violetta tror den 8/9 (Kevins födelsedag)
Jag tror den 9/9
Micke tror den 10/9
Mamma tror natten från den 11/9 till den 12/9

Här är det lugnt...

Ja, än så länge är det lugnt i magen och bebis ligger kvar.
Jag kan börja stryka lite dagar från gissningslistan...men några är fortfarande kvar!
Caroline tror den 2/9 vid 02
Catja tror den 2/9
Patrik tror den 3/9 (bara för att det är hans första dag på nya jobbet)
Lotta tror den 4/9
Monica tror den 5/9 (farfars födelsedag)
Maria tror den 6/9
Emma tror den 8/9 kl 11.02
Violetta tror den 8/9 (Kevins födelsedag)
Jag tror den 9/9
Micke tror den 10/9
Mamma tror natten från den 11/9 till den 12/9
 
Nu tycker jag verkligen att det är dags för henne att komma ut. Jag orkar inte mer. Det är tungt och jobbigt i ryggen. Svårt att sova och därmed trött på dagarna. Det är faktiskt skönt att Ludvig är på förskolan om dagarna, även om jag saknar honom när jag är hemma själv. Men jag behöver det just nu.
Min väntan och längtan fortsätter, men för familjen Karlborn är den slut. Deras lilla Alba föddes den 4/9 (också beräknad till den 5/9). Stort grattis till er!! Och nä, jag är inte alls avis att ni får mysa med er bebis!!
 
Men det var kanske tur att bebis inte kom igår, eftersom de hade intagningsstopp på förlossningen i Malmö!
Hur f-n de nu kan besluta sig för det. Jo, jag förstår om det inte finns platser och personal. Men att bli skickad till ett annat BB är inget man vill när man kommer in. Speciellt inte om man heter Anna och redan är orolig för att förlossningen ska gå fort. Vi kanske hinner till Lund, men sätta sig och åka till Kristianstad?! Vad gör de med de kvinnor som inte har bil eller någon med sig, betalar de en taxi till dem då? Åh jag blir arg på sånt här faktiskt! Ja det är mänskligt att bli sjuk och det blir folk även på förlossningen/vårdavdelningen. Men här borde det finnas tillräckligt med folk ändå. Det är små liv det handlar om!
Nu är det öppet igen, men inget roligt att läsa när man kan behöva åka in vilken stund/dag som helst nu.
Läs här på Sydsvenskans hemsida.
http://www.sydsvenskan.se/malmo/intagningsstopp-pa-bb-i-malmo
 
Nu om dagarna gör jag inte jätte mycket, men jag försöker ändå göra något varje dag för att få timmarna att gå.
Tvätta har blivit lite av en "favoritsyssla". Jag passar på att tvätta nere i tvättstugan, då de lediga tiderna är mitt på dagen :) Jag tvättar saker som man annars inte tvättar så ofta. Typ filtar och kuddar. Idag är det en tvättdag och då fick till exempel några av Ludvigs gosedjur åka i maskinen :) Annars har jag följt med mamma och hennes assistent och handlat. Jag har haft besök av Linda & Nathalie. Igår var jag hos barnmorskan och eftersom bussen stannade utanför Mobilia, så fördrev jag lite tid genom att strosa runt i affärerna där. Igår gick jag mycket, men hon höll sig kvar ändå! Jag kanske ska ge mig på att dammsuga?! Det gjorde jag den dagen när det satte igång med Ludvig på natten. Tips på vad jag annars kan göra mottages gärna ;)
 
Speltokiga familjen har köpt ett nytt spel, så vi kan roa oss lite på kvällarna nu när vi väntar. Men hur jag än gör eller följer Patriks råd, så förlorar jag varje gång :( Inte kul alls!
 
 
I lördags skulle vi gå på 30 års fest i Svedala. Vi har hela tiden sagt att vi kanske inte kommer för att vi kanske ligger inne på förlossningen. Men i lördags kändes inget och vi gjorde oss redo för festen. Jag bytte om till finkläder på Ludvig och när han skulle gå, så började han jaga efter Patrik och snubblar då med läppen/tänderna rakt ner i trösklen. Patrik kommer springandes med Ludvig och säger det pissar blod!! Jag fick fram med en våt handduk och satte mig ner med honom. Han var jätteledsen och det bara fortsatte att blöda. Vi kunde se att det var ett rejält jack i underläppen. Han hade märke på utsidan på hakan också. Så Patrik satte sig i kö till sjukvårdsupplysningen. Efter ca 10-15 minuter började det avta med blod. De på sjukvårdsupplysningen rådde oss att åka till VC granen och få en läkare tittat på det. Patrik och Ludvig åkte dit själv. Eftersom vi skulle vara borta strax efter det här hände, hade Patrik och jag inte ätit något sen lunch. Så jag stannade hemma och fixade mat till mig, plus att jag inte ville utsätta mig för mer smittorisk än nödvändigt. Efter ca 3 timmar kom de hem igen. Läppen skulle läka fint och det var inte hål igenom, men tänderna uppe var de som såg värst ut. Eftersom klockan hade blivit 21.10, så beslutade vi oss för att inte åka iväg på festen. Ludvig var helt medtagen och slut. Det var den festen det! Så kan det helt plötsligt sluta när man har en 2 åring i huset.
I måndags var jag och Ludvig hos tandäkaren. Den ena sitter lite lite löst, men hon tyckte ändå det såg ok ut. Hon hade svårt att göra en korrekt bedömning på om tänderna har tagit någon skada, eftersom det var så svullet. Så vi har fått en ny tid om en månad igen. Han har dock fått order om skonkost. Så till exempel inget knäckebröd och äpplebitar! Ludvig var superduktig hos tandläkaren. Jag trodde aldrig han skulle öppna munnen, men jag höll uppe läppen och tandläkaren tittade. Han sa inte ett ljud. Min fina duktiga kille!!
Däckad kille på lördagskvällen, läppen börjar svullna upp. Stackarn det fortsatte blöda under natten. Och när han vaknade på söndagsmorgonen så var det första han sa; Hur ser min kudde ut?! Förstår honom! Det blev till att tvätta och renbädda allt!
 
Ludvig har börjat tycka det är roligt att måla med vattenfärg och han gjorde flera teckningar hemma hos mamma.
Han har fått knoppar och en bricka som också är roligt.
(Får inte bilden på rätt håll, men tycker den är så fin ändå, så det får ni stå ut med, hehe)
Kajsa och mormor var här en eftermiddag och lekte lite.
Vi har tagit hit mitt gamla dockhus med tillhörande saker och djur.
 
 
Patriks bältros ser mycket bättre ut. Blåsorna har i princip torkat ut helt och området är mycket mindre. Skönt det! För då får han med all säkerhet följa med till förlossningen :) Ludvig kollar vi fortfarande efter röda prickar, men än så länge har det inte dykt upp några och nu har det gått snart 14 dagar. Så det känns lite lovande på den punkten med.
 
Nu är det bara att komma lilla bebis!!

RSS 2.0