Gott Nytt År 2014

Jag och min familj önskar er ett Gott Nytt År!
 

Fullpackade!

Idag åkte vi med redan fullpackad bil från Dalstorp till GeKås, Ullared! Men det finns alltid plats för lite till ;)

Ludvig leker i bilen.

Vi kom till Ullared vid 11 tiden och gick en liten runda innan vi åkte upp och åt lunch. 
Ludvig och Maja delade på en köttbullstallrik.

Efter lunch fortsatte vi shoppingen. Ludvig skötte sig bra. Men Maja skulle inte sova!! Så hon blev rätt trött på slutet och ville varken sitta i vagnen eller ligga. Men det funkade ändå. (Nu sitter hon här bredvid mig i soffan och har fortfarande inte sovit!) Det är första gången vi hade båda barnen med. Helt ok idag, men skönast utan ;)

Det slutade med ett par kassar och en ännu mer fullproppad bil ;)
Vi fick lite extra packning inne i bilen också.

Nu i eftermiddags kom vi till fam Karlborn. Barnen leker, Patrik och jag "passar" dem, Martin lagar mat och Emma den stackarn ligger i sängen med migrän!

Nu är maten klar :) Dags att resa sig från soffan. 

Juldagen och mellandagarna

Efter lunch på juldagen packade vi bilen och åkte mot Varberg. Patriks bror och hans sambo anordnade julafton nr 2. Patriks föräldrar kom också dit. Vi åt god mat och sen kom tomten (igen)!
 
 
Mina svärisar hade shoppat loss, både vi och barnen fick många och fina julklappar. Det tackar vi för!!
Vi sov alla en natt hos Fredrik och Ulrika. Sen åkte vi vidare till Dalstorp, där barnens farmor och farfar bor. Här har vi nu varit ett par dagar. Vi har mest tagit det lugnt och spelat en massa spel (vi fick två i julklapp och Sune ett). Och Ludvig han har lekt med sitt Jakeskepp (överst på önskelistan) och sett Jakefilmen.
I fredags fick Patrik och jag lite tid för oss själva. Vi åkte in till Borås för att titta lite i affärer. Vi hittade lite på Polarn och Pyret till barnen. Sen fyndade vi en del på Lager157. De är billiga med märkeskläder normalt, men nu sålde de Lundmyr och Svea (barnkläderna) till halva priset!! Vi hittade en del till Maja :)
 
Imorgon packar vi bilen och beger oss till Varberg igen. Men denna gång till fam Karlborn! Och på vägen dit stannar vi till på GeKås, Ullared :) I onsdags åkte vi bara förbi (stängt) och såg huset, hehe! 
Hos fam Karlborn ska vi fira nyår :) Ludvig han längtar efter Didrik nu. Han vet att vårt sista stopp på denna resa är att vara hos Didrik. Men just nu njuter han av att vara hos farmor och farfar. Han sitter uppkrupen bredvid farmor i soffan och ser på Jake och Neverlandpiraterna. 
 
Vi tackar Sune & Monica för dessa dagar. Jag har verkligen kunnat vara. Sitta i soffan och läsa en tidning! Inte tänka på tvätt, städ och mat! Nu får ni lugn och ro när vi åker imorgon ;)

Julafton 2013

Nu är det bara 2 timmar kvar tills julafton är slut och vi har landat i soffan. Vi tänkte slötitta på en film.
 
Jag lyckades komma iväg med min familj till moster. Jag vaknade feberfri och piggare än igår.
Så jag ville verkligen inte missa julaftonsfirandet.
 
Imorse vaknade Ludvig och kom på direkt att det var julafton. Han kom in och öppnade Legokalendern och sen kom han på den i köket med julstrumpan. Maja vaknade strax efter och då fick hon sitt paket från julstrumpan.
Sen hittade dem de två under granen också.
Vars en handduk. Maja fick en Sofiadocka och Ludvig ett kassaskrin.
 
Vi tog det lugnt i förmiddags. Packade och plockade lite här hemma. Dock blev jag sjukt irriterad på de nya grannarna ovanför. De började renovera sin lägenhet i slutet på november och är inte klara (förstår att det tar tid). Igår höll de på ändå tills strax efter 20 och i förmiddags satte han igång igen med sitt slipande/borrande/spikande. Där gick gränsen för mig!! Visst det är ingen röd dag och även om det är tis, så räknas det som en lör. På lördagar får man hålla på till kl 14. Men när vi åkte 14.20 höll han fortfarande på! Det verkar inte som vår nya grannar firar jul, men de kan ju tänka på alla oss andra som gör det. Mindre kul faktiskt!!
 
Kl 15.00 satt vi ett par stycken bänkade i soffan framför Kalle Anka.
 

Sen blev det mat, mat och mat.
 
Maja tyckte tomten tog tid...
Vid 18 tiden kom tomten på besök.
Det hade Ludvig verkligen väntat på!! Han var i farten hela tiden innan, uppspelt och förväntansfull. Precis som det ska vara ;) Sen kom det en massa julklappar :)
 
 
Sen kom en spännande sak, Peter Pans gömställe!
Han lever ju i Peter Pan, Hook och Jakes värld nu.
Ludvig fick en micro bland de första klapparna, den blev Maja jätteförtjust i. Hon försökte sno den från Ludvig hela tiden. Hon brydde sig inte om sina klappar, tokfian!
Ett ögonblick lyckades hon ;)
 
Efter julklappsutdelningen åkte vi hem. Så jag fick komma hem till egna soffan och barnen kunde njuta av sina julklappar lite i lugn och ro. Resten av släkten firade vidare med julklappsleken och gröt.
 
Majas julklappar från ikväll (och från min farmor och farfar)...
Ludvigs julklappar från ikväll (och från min farmor och farfar)...
 
Glömde ta med denna.
 
Tack alla för de fina julklapparna till barnen!
 
Imorgon åker vi på ett nytt julfirande :)
Sov gott!

Dan före dopparedan!

Vad som är kvar i paketkalendern...

Och vars ett morgonpaket under granen!

Känns inte som jag har så bra koll inför imorgon, eftersom jag bara legat de senaste dagarna. Men julklapparna är färdiga, den mat vi ska ha med till moster är klar och barnens kläder är framme (även mina om de behövs). Jag har kanske koll ändå?!
Bara packningen sen som ska fixas imorgon.

2 timmar kvar... Och Ludvig har äntligen somnat! Så här såg han ut för 30 min sen ;)


Så typiskt!!

Visst är det typiskt att man blir sjuk så här precis innan jul! Jag har varit på VC och fått diagnosen, halsfluss. Så nu är det penicillin som gäller! 
Jag låg däckad hela dagen igår, men idag på eftermiddagen blev jag lite piggare. Jag har dock ställt in mig (psykiskt) på att inte kunna fira julafton med mina släktingar och min familj. För jag vill att Patrik och barnen åker till min moster ändå. Men jag hoppas verkligen att jag inte har feber och orkar följa med. Iallafall bara till Kalle, mat och tomten. Så får vi hoppa över julklappsleken! Jag har lagom till Kalle hunnit ta så många doser av penicillinet att jag inte bör smitta, men får hålla mig på avstånd ändå!

Ludvig är lite pirrig inför imorgon tror jag. Han kunde inte sova, så just nu ligger han i soffan bredvid mig och busar och pratar. 
Tokstolle, med tomteluvan långt nerdragen :)

Vi sitter i soffan och ser på Uppesittarkvällen. Hoppas på någon bättre vinst än de senaste 2 åren, då jag vunnit nyårslott. Mamma skulle varit här med oss, men det fick vi ställa in!

Håll tummar och tår för att det blir en bra julafton!!

Vad har hänt sen sist?

I onsdags var jag på veckans träning, medeljympa. Jag fick provat mina nya kläder. Vilken skillnad på riktiga träningsbyxor och bomullsbyxor! 
Jag redo för träning :)

I torsdags och fredags har vi fixat lite hemma och varit iväg i affärer.

Igår var vi i Skanör hos min farmor och farfar. De bjöd på mat och barnen fick vars en julklapp (köpta och inpackade av oss, hehe). Men det var bäst så tyckte di gamle.
Ludvig fick Riddare Mickes sköld och svärd. Sen fick han även en stooor chokladtomte. Maja fick en Xylofon.

Jag och min familj igår :)


Efter Skanör åkte vi till City Gross och handlade lite julmat inför imorgon och julafton. På vägen hem började jag känna mig konstig. Jag frös, hade ont i kroppen och halsen. Jo, visst tempen visade på feber :( Vilken dålig tajming!!
Jag har legat däckad i sängen och soffan sen igår kväll. Hoppas verkligen det är något som går över fort!! 

Igår följde Ludvig med mormor hem för att sova hemma hos henne. Det var första gången han sov utan oss båda. Han var jätteglad när han gick iväg och vi höll tummarna för att det skulle hålla i sig. Fick ett meddelande av mamma vid 22.30, då hade Ludvig somnat en kvart tidigare!! Han hade pratat och pratat och lekt med mormor :) Det hade gått bra och han sov hela natten fram tills 07.50. I förmiddags hämtade Patrik och Maja hem honom och sen åkte de iväg och tvättade bilen. Så jag kunde vila i lugn och ro.

Jag känner att det finns tusen saker att göra, men jag orkar inte (och ska väl inte heller). Så Patrik flänger omkring. Han har diskat och springer upp och ner till tvättstugan. Hoppas jag är piggare imorgon, så jag kan hjälpa till lite iallafall. Skönt iallafall att alla julklappar har varit klara ett tag! 

Imorgon kväll är tanken att mamma ska komma hit, äta julmat och spela Bingolottos uppesittarkväll (vi brukar göra det). Men allt beror ju på hur jag mår!!

Nya träningskläder

När jag skulle iväg och träna i söndags fick jag rota i min byrå. Det var ju ett tag sen jag använde träningskläder sist. Hittade en lite tajt träningsbh, en bra tröja och ett par tunnare mysbyxor. Det fick duga som träningskläder. Men jag kände ett stort behov av att införskaffa nya!
Så idag har jag köpt tre tröjor och två riktiga träningsbyxor/tajts. Jag fick inte tag i en träningsbh, så det får jag ta en annan dag. 
Men jag är nöjd ändå :)

Grattis älskling!

Idag fyller min man år (31)! 

Jag har varit på jobb till 16, Ludvig på förskolan till 15 då mormor hämtade honom och gick hem till oss, Maja har varit hemma (hängig och förkyld) med Patrik. 

När vi alla var hemma åt vi god middag och efterrätt. Nu sover barnen, mormor har gått hem och vi har satt oss i soffan och slötittar på Pirates of the caribbean. 

Lite blandat från veckan

I tisdags var jag ute och åt med kollegorna och chefen. Vi blev bjudna på Rosegarden. Så gott och kul att välja vad man vill ha! 

Jättetrevligt att sitta i lugn och ro och prata med mina gamla kollegor och en del av de nya.
Vi fick fina lyktor av chefen på onsdagen!

I fredags kom Patrik och barnen till jobb och hämtade mig. 
Sen åkte vi till Plantagen och köpte en gran. Vi brukar ha en kungsgran, men i år blev det en vanlig! Vi ville ha en liten gran och de vanliga granarna är inte lika vida som en kungsgran. Vi lyssnade på julmusik och klädde granen. 
Ludvig klädde sin lilla gran också! 
Det blev mysigt och fint :) Nu får vi se hur många gånger vi måste sätta upp kulor som Maja tar ner...!

I lördags var vi i Folkets park. Det var skridskodisco, julloppis och hantverksstånd. Men det var inte mycket att ha! Ludvig lekte lite på lekplatsen. Sen följde Ludvig med mormor hem. Patrik, jag och Maja åkte till Emporia för att köpa de sista julklapparna. Det går lite smidigare utan Ludvig. Maja satt fint i sin vagn, så det gick ganska snabbt. Men det var mycket folk där!!

Idag fick vi sovmorgon till 9.10, otroligt skönt!! Och välbehövligt!! Sen bakade vi scones och öppnade marmeladen (jordgubb/rabarber) vi köpte på Katrinetorp. Såå gott med smält ost på det!! Annars har vi tagit det lugnt, plockat undan lite och tvättat här hemma. 

Sen vid 15.30 cyklade jag iväg mot Heleneholm och Friskis & Svettis!! Förra veckan blev jag medlem, så nu är det bara till att sätta igång med träningen! 
Idag var första gången på ca 4 år som jag körde ett träningspass. Jympa medel stod på schemat. Idag var det julspecial, så alla låtar var jullåtar. Riktigt roligt att komma iväg. Nu är det nog lite uppehåll under julen. Men skönt att jag kom iväg på ett pass innan året är slut (får se om det blir ett till). Jag tänkte börja med 1 pass i veckan och se hur/om det funkar!

Nu är det nog bara till att välkomna träningsvärken!! Får se om jag kommer upp ur sängen imorgon ;)

Vilken dag!

Idag var en stressig och lång dag. Så har nu krupit ner i sängen med mobilen. 

Jag började 7.30 och insåg väl på jobb att jag både hade glömt mobil och tomteluva hemma. Eftersom jag behövde min telefon idag (pga VC) så fick jag cykla hem igen (på planerneringen, som tur var). 
Sen var det stressig påklädning och snabb promenad till bussen med 11 barn, bara jag och min nya kollega. Och en avdelning till. Vi var i St Mikaels kyrka och såg på julspelet. Tillbaka på förskolan vid 12 och då fick vi snabbt klä av oss och fixa med lunchen! Jag började dagen som en 2 dag, men vid 12.30, denna stressiga förmiddag och en kommande hektisk eftermiddag så bestämde jag mig för att äta lunch! Gott nybakat bröd och soppa från kocken! Annars hade jag nog inte överlevt dagen ;) Sen sket jag i dieten resten av dagen med, haha.
Efter seeena raster blev det snabba ryck med att fixa avdelningen och barnen redo för Luciafirandet. Vid 15 var det full rulle i huset med föräldrar och barn. Lucia är jättemysigt, men det var för stressigt med två aktiviteter samma dag! Men imorgon på Luciadagen får vi njuta av allt annat firande istället! Nu har vi ett helt år på oss att utvärdera och planera ;) Ny förskola och nya rutiner juh!

Imorgon får vi se om Ludvig vill vara med på sin förskola. Han har inte varit där på mer än 1 vecka (förkyld, feber och hosta) och det är inte hans dag imorgon. Så vid 15 kunde han lämnas och sen 15.30 är det Luciasång. Men det kommer ju kännas konstigt för Ludvig. Bara bli "inslängd" så, utan att ha varit med och övat och träffat kompisarna under dagen. Han säger själv att han inte vill. Så det blir nog så! Han kanske ångrar sig eller bara vill dit och se på kompisarna! I år får han bestämma. 


Förresten, igår fick jag antagningsbeskedet! Jag kom in på förskollärarutbildningen, flexibel variant i Malmö :) Så skönt!! Nu får vi se hur jag klarar plugg, jobb och familj. Men det tar vi sen, in kom jag iallafall :) Börjar redan den 21/1-14. 

Nu går mina ögon i kors, dags att säga gonatt!

Annadagen

Idag är det min namnsdag och det är/var min mormors födelsedag.
Om hon hade levt hade hon blivit 92 år idag! Mormor hann fylla 90 år och sen 3 månader senare dog hon. 

Tänker på dig ibland mormor!!
Mormor och jag på Cos (kan vara 94)!

En julig helg

I lördags åkte vi till Katrinetorpsgården för att gå på julmarknaden. De hade gjort om den för i år. De hade tagit bort det stora tältet och öppnat upp i de övriga husen. Julmarknaden kändes mycket mindre och omständigare. In och ut ur hus, upp och ner i hissar. Vi hade båda barnen inpackade i vagnar. Ludvig hade lite lite feber och hosta fortfarande. Men vi ville gärna dit båda, så det fick bli så. Så satt även Ludvig varmt i vagn. Vi åkte ganska snart därifrån igen. Men vi köpte lite från Hallongården, som vi brukar. Även en blomma från Blomsterbönan (Linda). Efter julmarknaden ville Ludvig fika! Så vi åkte till ett varmare ställe, Emporia, för att fika på Espresso House. 
På kvällen rörde Patrik ihop pepparkaksdeg. Sen tog vi det lugnt och slötittade på tv.

Idag har jag varit iväg en sväng hos Louise och tittat på hennes utförsäljning av smycke. Annars har vi tvättat.
Men det stora idag har varit pepparkaksbak. Vi lyssnade på julmusik och bakade. Sen kom även julgardinerna upp :)


Julmys och fint här hemma :)
Nu ska vi snart lägga barnen och sätta oss i soffan och tända andra ljuset!

Söndagkväll och jobb imorgon, så det blir nog en tidig kväll. 


En vecka

Min första arbetsvecka är över. I början av veckan trodde jag inte den skulle ta slut ;) Men sen gick det väldigt fort! 

Jag hade dock ingen bra start. I söndags började jag bli hes och sen i måndags hade jag en kraxande röst som brast ibland. I tisdags lät jag lite bättre, men började bli lite täppt. Så första veckan har jag inte varit helt på topp, lite krasslig och ganska trött ;)

Sen har det varit mycket folk borta i huset, så i början av veckan fick jag hoppa runt och hjälpa till på olika avdelningar. Vilket inte kändes riktigt rätt! Självklart vill man hjälpa till (framförallt min gamla avdelning). Men det var inte riktigt rätt vecka för mig, inte så roligt att börja så. Men det har gått bra ändå!

Nu är det fredag och jag sitter ensam och tittar på Idol. Maja sover i sin säng och Ludvig sover bredvid mig (hostar och har feber). Patrik är på julfest med jobb. 

Utanför fönstret viner det. Stormen Sven håller fortfarande på (sen igår eftermiddag). Men nu kommer det hagel/snöbyar också. 

Patrik kom och hämtade mig igår på jobb, eftersom det blåste rejält!! Idag visste jag knappt hur jag skulle ta mig till jobb, men jag gick (flög) fram. Sen körde Lotta mig (slutade samtidigt) hem ikväll :)

I skrivande stund vaknar Maja...så nu sitter jag med henne i famnen. Vet inte vad det är med henne?! Ofta vaknar hon ca 45-60 min efter hon somnat. Sätter sig upp och gallskriker. Det går inte att ge henne nappen och sen lägga henne igen, utan man måste ta upp henne och hålla henne tills hon somnar igen. Just nu blundar hon iallafall och försöker somna. Igår vaknade hon vid 20.30 och var klarvaken tills efter 22. Så tråkigt när det blir så. Hela vår kväll försvinner :/ Så jag hoppas på att snart kunna lägga ner henne igen. 

Nu ska jag lägga ner telefonen, se Idol och se om Maja sover så djupt så hon kan läggas ner i sängen.
Trevlig kväll på er!!

Så var det slut...

...på mina dagar som mammaledig!

Jag har nu varit hemma sen i augusti 2012. Först hade jag lite semester och sen började min mammaledighet på "riktigt" den 14/9-12 när Maja föddes. 

Det känns konstigt att jag inte ska vara hemma längre! Tiden gick så fort, allt för fort! Men det ska ändå bli lite skoj att komma igång. Även om jag har jobbat måndagar sen sept, så blir det ju helt annorlunda. Men jag får börja om lite på nytt. För på den avdelning (småbarn) som jag har varit involverad i sen maj ska jag inte längre vara på. Jag ska flytta upp till de stora barnen. Så det blir nya kollegor (igen), barn och föräldrar. Jag kommer sakna dem där nere, men det blir nog bättre med större barn. Lite roligare, mer att göra och dem kan prata ;) Och inte samma ålder som båda mina egna! 

Patrik är lycklig för nu är det hans tur att vara hemma. Han ska vara hemma dec och jan. Och i mitten av jan ska Maja skolas in. 

Det känns ändå bra att börja jobba när Patrik är hemma. Så jag inte både skulle börja jobba och lämna Maja på förskolan. Nu får jag lite tid att vänja mig vid jobb och förskola för båda barnen! 

Snart dax att packa väskan och ställa klockan. Måste kolla mitt schema också ;)

RSS 2.0