Lördag & Söndag

 Varför går helgerna så fort?! Jag tycker det är så mysigt att vara hemma hela familjen!
Känns inte som vi hinner hälften av vad vi vill och måste heller.
 
Lördagen började vi med babysim. Vår ordinarie "tränare" var borta, så där var en vikarie. Hon lärde oss mer på 1 gång än vad vi lärt oss på de övriga 5 gångerna! Det kändes sådär. Eller ja det var ju jättebra för oss att vi fick träffa henne en gång. Men inte bra att vi går och betalar mycket pengar och får så olika "utbildning". De som har henne på tisdagar kan ju vara nöjda. En sak är säker, vi kommer inte fortsätta simma när kursen är slut om 2 veckor! De finns också en ris och ros låda som jag funderar på att använda...
 
Efter simmet och frukosten åkte vi till en Outlet på Stora Bernstorp. Vi fick en liten chock när vi kom dit. Det fanns ju hur mycket som helst. Och en del till mycket låga priser. Skor sålde de till exempel för 75%. Bara det lönar sig för en barnfamilj. Fick en liten känsla av att vara på ett miniUllared ;) Det blir väldigt snart ett besök där igen (kanske redan på onsdag med mamma), då vi fick ett presentkort på 150 kr att använda inom 1 månad! Vi hann inte titta i lugn och ro på allt eftersom vi var där hela familjen och Ludvig blev väldigt hungrig mitt i. Vi trodde ju det skulle gå snabbt där, men vi var där ändå i 1½ timme!
 
Måste visa våra fynd!
En julgransmatta, en fotboll, en cykelhjälm, 2 kökshanddukar, 2 tandbortsfodral, en Luciakrona, en dvd film, 2 spel till Wii, 5 spel till PC, cykellampor, stapelklossar i plast...
... ett par Tretorn fodrade gummistövlar, 2 par PAX höst/vinterskor (ja, vi kunde inte motstå ett par till Maja för 87 kr!!, även om vi inte vet hennes skostorlek nu), ett par fodrade regnvantar, en ryggsäck, en babywatch.
Allt detta för 1477 :)
Kan ju nämna att bara skorna och stövlarna egentligen kostade 349 kr stycket!
Och en babywatch kostar runt en 1000 lapp normalt.
 
Efter Melodifestivalen spenderade vi ett par timmar med att prova det nya Wii spelet. Mario & Sonic, Olympiska spelen i London 2012. Det var jätteroligt, dock har vi båda lite träningsvärk i högerarmen...hehe!
 
Under helgen har vi provlekt med den nya leran. Lite annorlunda konsistens på den, men ganska härlig och lätthanterlig. Påminner typ om mjuk frigolit eller något liknande. Det enda negativa är att det blir små smulor av den som hamnar överallt ;) Men den fastnar inte på kläder och det är bara att sopa på golvet när man lekt färdigt.
Eftersom det var så billigt och roligt, så flyttade även bondgården in till oss för 50 kr ;)
Ludvig tyckte det var jättekul. Ja, även mamma och pappa, hehe.
 
Idag har vi fixat lite ärende, tvättat och bakat morotsbullar.
Ska nog göra en sats bullar till i veckan, har lite morötter över. Sen blev jag sugen på att baka kanelbullar också. Nu har vi ju plats i den nyavfrostade frysen :)
 
Avslutar med en bild på gladfia! Hon ligger inte still på sin lekmatta längre. Hon snurrar runt som klockan och vrider sig runt omkring. Sitter man och tittar på henne så ser man att hon vill upp med benen.
Inte ska du börja krypa redan lilla gumman!?
 

Playdate

Idag har vi varit i Staffanstorp och hälsat på Gisela och barnen. Första gången vi såg huset, som var fint. Och första gången vi såg lillebror Erik, snart 2 månader. Emmy och Ludvig lekte fint tillsammans. Gisela och jag kunde prata i ganska lugn och ro. Maja ville dock inte sova undertiden vi var där. Men hon var inte gnällig eller så. När vi skulle åka hem däckade hon, men vaknade 50 minuter senare när jag skulle knäppa upp hennes overall hemma. Sen var hon vaken. Från kl 8-13.45 var hon vaken, sov 50 min. Var vaken 14.35-16.50 (gnällig och trött hela tiden), sov ca 1 tim. Och är nu hon fortfarande vaken (21.40)?! Skruttan har alltså sovit mindre än 2 timmar på hela dagen! Hon brukar sova mellan 3-6 timmar per dag, ibland mer!
En trotsig och eftermiddagstrött 2,5 åring på detta gör en mamma ganska trött!
När Patrik kom hem fick han ta över. Sen tog jag mig lite "egentid" och erbjöd mig att gå till Malmborgs för att handla. Skönt med en promenad i friska (men kalla) luften och tänka på lite annat.

Tack för en trevlig förmiddag iallafall, Gisela & Emmy!


Ett vårtecken, jihoo!


Dagens spartips

Idag var jag på BR och letade present. Och då sprang jag på Moon Dough, en slags lera. Det fanns olika lådor med tillbehör. Man kunde göra hundar, man kunde göra en hel farm och så kunde man göra bland hamburgare och dricka i ett hus.

Lite roligt tyckte jag och framförallt priset ;) De sålde de små lådorna för 30 kr, den stora för 50 kr och extra lera för 10 kr. De var över 200 kr rabatt på lådorna och 40 kr rabatt på leran. Så jag köpte hamburgerstället och 3 paket extra lera till Ludvig. Men han vet inte om det än. Sånna här små och roliga saker är väldigt bra att ha i ett skåp och plocka fram när det behövs :)

När jag berättade för Patrik blev han sugen på att ladda upp med mer ;) Fanns en del annat också till pangpris!

Så har ni vägarna förbi en BR butik så ta en titt på vad de har.


Blogga från mobilen

Att blogga från mobilen visade sig vara väldigt smidigt, enkelt och roligt. Det går lätt att skriva och jag behöver inte tänka på att sätta på datorn och lägga över bilder. Jag tar ju de flesta med mobilen ändå när jag är iväg!

Det enda jag inte vet hur man gör är att ändra typsnitt, centrera och annat med text att göra. Jag kan heller inte få bilderna bredvid varandra. Jag har kommit på hur man gör de mindre iallafall. Vet inte om det ens går att redigera med sånt via appen. Någon som vet?


Vellingeblomman

Idag åkte mamma, jag och barnen till Vellingeblomman och tittade på Påskbyn. Det var en mysig liten utflykt!

De hade ett får och två små lamm. En massa fiskar och två kaniner. Ludvig tyckte det var roligt med kaninerna. Han pratade om dem genom hela affären och vi fick gå tillbaka till dem 3 ggr ;)

Jag köpte två tuppar till barnens rum och en höna till oss. Ludvig fullkomligt älskar gosedjur och det fanns ju en del där! Han la ner två katter och en kanin i korgen och sa de vill jag ha! Nja sa jag. Det har vi inte pengar till (han har ju dessutom hela sin kista full med djur). Men han ville ha en kanin. Väldigt bestämt också. Den var ju rätt söt, måste jag medge. Så jag gjorde en deal med Ludde. Han kunde få den om jag fick pengar från hans spargris. Så kunde han köpa den själv :) Det gick han med på. Naturligtvis ovetandes om vad det innebar. Men ändå! Sen fick han ett litet lamm av mormor.

När vi kom hem tömde vi spargrisen och räknade pengarna. Sen försökte jag så pedagogiskt (hehe) som möjligt förklara för honom vad det innebar att köpa en sak och så. Det fanns pengar till kaninen och mer därtill. Tur det fanns mer, så vi kunde lägga tillbaka pengar i grisen också. Vet inte hur mycket han förstod av det hela, men det händer troligtvis fler gånger!
Men stolt var han när pappa kom hem. Då fick han visa upp sin kanin som han köpt helt själv!

Nu sover han gott med sin nya vän :)

 

 

 


Far & son

Svärmor skickade en bild på Patrik som liten. De är ganska lika, far och son.
Se själv här...


BVC besök & vaccinering

Nu i förmiddags var jag och Maja på BVC. Vi vägde och mätte henne och hon fick dos nr 2 av vaccinet. Hon blev arg och ledsen när Gunnel gav henne sprutorna. Men det gick över ganska fort!

Majas längd var ungefär som vi tippat, men vikten...oj vilket skutt hon har gjort på 1 månad! Hon har gått upp lite mer än 1 kg! Fina volanger har hon skaffat sig, hihi!

67 cm lång och 7720 gr!


Dagens spartips

Nu vet jag inte hur detta inlägg kommer att se ut eller bli. För här är det testing,testing! Jag har laddat ner en app till mobilen så att jag ska kunna blogga från den också. Och kanske bli lite mer flitig på inläggen, men bara kanske, hehe ;)

Idag tänkte jag iallafall bjuda på ett spartips till er småbarnsföräldrar som läser min blogg. Idag handlade jag på Coop och där säljer de gummistövlar billigt denna vecka. 79kr istället för 129kr. Väldigt passande och välbehövligt till Ludvig :)
Så dessa fick följa med hem!


Lite av varje

När vi äntligen blev av med alla förkylningar så kom nästa sak...
Jag hämtade Ludvig på förskolan förra tisdagen och då stod det att magsjuka och kräksjuka fanns på avdelningen och förskolan. Tack och hej vi ses på måndag igen! När jag har den möjligheten att ha honom hemma så har jag det. Torsdag eftermiddag hade vi slappnat av lite och tänkte att faran nog var över. Men på torsdag kväll efter 60 timmar kom det. Ludvig kräktes en gång. Vi tvättade, sanerade och väntade på mer... Men det kom bara en gång! Hade det inte gått sjuka på förskolan så skulle jag trott att han fått i sig något dåligt. Men tydligen kan det bete sig så också. Både jag och Patrik oroade oss för antingen någon av oss eller Maja skulle bli smittade. Men *peppar peppar* blev vi inte det. På förskolan säger man att barnen ska vara hemma 48 timmar efter sista kräkningen (det gör jag på jobb också), men tydligen är man smittsam i 72 timmar efter! Vi vågade ju inte träffa folk på hela helgen. Så förra lördagens planer hemma hos min mamma blev inställda. Men det tog vi igen denna lördag. Då bjöd mamma på fondue och vi såg på Melodifestivalen.
Trevligt och väldigt gott!
Mamma har den här bilden upphängd och visst finns det lite likhet mellan mig och Maja.
Eller vad säger ni?
  
Vi försökte ta en bra bild på hela familjen. Men det var inte det lättaste och så den här fick duga.
Idag låg vi kvar i sängen och busade/mös extra länge. Min fina Ludvig säger då till Maja; Maja jag älskar dig!
Så underbart fint och gulligt!
Majas rum har vi börjat pyssla med. För ca 2 veckor sen målade jag en fondvägg i hennes rum. Naturligtvis rosa ;) Om mamman i familjen är väldigt förtjust i rosa, så är det klart att dottern får en rosa vägg! Och pappan gick med på det :) Vi valde en ganska stark rosa, eftersom de övriga väggarna fortfarande är vita. Ett helt rosa rum tyckte jag skulle bli för mycket. Vi är iallafall nöjda! Nu letar jag efter roliga, söta och fina "tjejsaker" till hennes rum. Vi vet inte riktigt hur vi vill möblera och vad för möbler hon ska ha, förrutom de som vi redan har köpt då. Det ekar ganska bra där inne, då vi inte satt upp så många tavlor. Jag hittade en lampa i Vi föräldrar som jag så gärna ville ha till Majas rum och döm om min förvåning så fanns den på IKEA! Annars har de ofta reklam för dyra saker i affärer som jag inte vet vart de finns. Men nu hänger den inne i hennes rum :)
Så här ser det ut än så länge.
 I vårt rum har vi fått upp barnens hand- och fotavtryck som vi gjorde vid nyår.
 
I Ludvigs rum har vi inte gjort så mycket mer än att möblera om och satt upp lite nya tavlor.
I Malmö Loppis på Facebook hittade jag en tjocktv med inbyggd dvd som en ville sälja för 100 kr. Den nappade jag på och fick den till och med hemkörd! Så nu har Ludde en egen tv! Kanske lite tidigt men för det priset kan man inte motstå ;) Så nu har vi fått vår tv tillbaka, hehe. Nä men bara nästan. Vi kunde spela minigolf på Wii undertiden han tittade på Pippi iallafall :) Vi har kommit in i Wii spelandet igen nu. Jätteroligt! Det har stått orört ett tag nu. Men i skrivande stund sitter min man och spelar Super Mario, hihi. Så sociala är vi en söndagskväll ;) Det gäller att passa på att ta "egentid" när båda barnen sover. Men Maja vaknar nog snart och vill ha lite mer mat innan nattsömnen.
 
Jag ville ha en ny tvbänk som jag hittade på IKEA. Först var Patrik inte riktigt med på det, men efter att ha sett den live och insett fördelarna med den, så gick han med på det :) Men jag fick ett ultimatum... Att jag skulle spara ihop till den. Och det satte fart på mig. Jag sålde den gamla tvbänken och lite gamla saker, så var det klart :) Så nu har vi en ny fin tvbänk/möbel här hemma. Och vi kan äntligen ha tända ljus även när barnen är vakna!
Maja har börjat äta lite gröt till mellis. Hon verkar gilla det, men oj vad kladdigt det blir...
Det har varit alla hjärtans dag. Vi bjöd mamma på mat och vi fick vars en liten sak. Jag och Patrik köper inget till varandra. Men när Patrik kom hem från Stockholm kom han med dessa...
Det första jag sa var att vi skulle ju inte köpa något till varandra ;) Men blommor räknades tydligen inte.
Jättefina och jag blev överraskad och glad!
Gladfisen blev 5 månader i torsdags.
 
Idag rakade jag Patriks hår. Vi funderade på om vi skulle våga göra det på Ludvig också. Vi beslutade oss för att göra det. Men Ludvig ville inte alls. Han blev jätteledsen när vi frågade honom. Han ville inte klippa sig. Mormor brukar ju göra det med sax! Men jag pratade med honom om det och frågade vad han var rädd för och varför han inte ville. Sen mutade jag honom med en godisask och en present (bra att ha lite undangömt). Efter en stund så ville han prova. Och pappa höll honom i handen också. När vi väl var igång var det inga problem, skönt! För vi ville inte göra det på honom om han var ledsen. Men han var jätteduktig och sa inte något. Han skrattade snarare lite för det killades. Det blev kanske i kortatste laget, men det gick inte att göra det längre med trimmern. Men det växer ju ut igen ;)
Nu har vi iallafall provat det!
 
Eftersom det blev en hel hemmahelg förra helgen så fick jag fart och Patrik hängde på. Vi storstädade lägenheten och har nu en lista på saker som ska/bör göras. Det ena var att tvätta bilen och det gjorde Ludvig och Patrik igår (något han har pratat om hela dagen idag och har tvättat hans polisbil). Vi har fixat nya fogar i hallen, på vissa ställen hade det lossat. Vi har målat över "hål" på skavda dörrar.
Idag har vi frostat av frysen.
Skönt med listor så "alla" ser vad som ska göras och roligt att bocka av det sen :)
 
Oj det blev ett långt inlägg...
Alla kanske inte har läst ända hit, hehe.
Nu blir det snart sängen för mig. En hemmadag med busLudvig imorgon.
 
Måste avsluta med att säga GRATTIS till min kusin Anders och hans Kattis till deras fina lilla son!
Nu har barnen fått en liten syssling till :)

Ingen bra start...

Nä, det här året började med sjukdomar.
Därför har jag inte haft tid för bloggen.
Först var det Maja som var dålig i 2 veckor. Hon var förkyld, hostade, kräkte och bajsade slem och åt i princip inget. Vi var inne 2 ggr på barnakuten (utan ngn vidare hjälp). Men sen tillslut blev hon frisk. Men vi trodde aldrig det skulle vända och vi var helt slut. Då blev jag förkyld! Sen blev Ludvig förkyld. Och nu är jag förkyld igen. Det blev så illa att jag låg däckad i feber onsdag kväll och hela torsdagen. På fredagen blev jag bättre, men jag är fortfarande förkyld, hostar och det känns skumt i öronen. Tur att Patrik hade möjlighet att jobba hemifrån torsdag och fredag, annars vet jag inte hur jag hade fixat det!
 
Här hemma växer Maja så det knakar! Hon vänder sig från rygg till mage och från mage till rygg och har gjort i någon vecka. Idag har hon även börjat rulla. Hon rullade av sin matta och rullade vidare ut på golvet. Hon hann en ganska lång bit innan Patrik "fångade" henne. Nu får man hålla ännu mer koll på henne!
Ludvig tycker det är ännu roligare med Maja, när han ser vilken respons han får av henne.
Han skojar med henne och hon skrattar. Han ger henne saker och hon tar dem. Ligger de bredvid varandra så håller han henne i handen och hon försöker ta tag i Ludvig. Ofta får hon tag i tröjan eller håret och drar lite ;) Än så länge skrattar Ludvig åt det. Det är så underbart att se syskonen tillsammans :)
 
Maja har börjat äta smakportioner och hon verkar gilla det!
 
En bilduppdatering...
   
  
Jag har fyllt år och haft kalas mellan mina förkylningar. Igår var vi även på kalas för Kajsa & Oskar. Lillkusinen Kajsa blev 18 år. Kan inte riktigt förstå att lilla loppan är så gammal! 
 
Maja har börjat på babysim och hon tycker det är mysigt att bada. Det går även bra att duscha, inte som storebror som illvrålade ;) Vi åker hela familjen och badar. Ludvig tycker det är för lite med bara 30 minuter, men det går att få upp honom ändå! Dock har vi fått samma okristliga tid kl 8.00 på lördagsmorgon.
Vi behöver väcka två barn för att hinna dit i tid...
 Mina små söta älsklingar!
 
Om januari bjöd på sjukdomar så undrar jag hur vabruari blir?!

RSS 2.0