Förra helgens äventyr...

Förra fredagen var jag på After Work med mina gamla/nuvarande kollegor på Tulpanen. Vi var på Mosaik.
Det var god tapas och trevligt sällskap.
Några av oss stannade även till en liten stund på Lilla Torg. Jag kom i säng vid 01, vet inte när det hände sist.
Men vi hade riktigt trevligt och roligt :)
 
På lördagen fick vi besök av familjen Isaksson. Trots sen mat, förvirrade föräldrar (vi då) och olyckor så hade vi det trevligt. Skönt att bara vara, sitta och prata med vänner tillika andra småbarnsföräldrar.
Olyckan hade jag svårt att släppa och kan ännu tänka på hur illa det kunde ha gått?!
Elvira fick på sig sin Pippipyjamas och då ville Ludvig också ha sin. Han gick in i sitt rum, öppnade nedersta lådan i byrån, men pyjamasen fanns inte där (var i tvätten), så Ludvig fortsatte öppna lådorna. Och nu i efterhand har han berättat att han klättrade på nedersta lådan för att kunna se bättre. Det vi hör i vardagsrummet är världens brak och Ludvigs vrål/gråt. Jag flyger upp och springer in i hans rum. Åh herrejävlar är det första som kommer ur mig. Då kommer Patrik och Dan springande. Byrån med hans tjocktv har tippat över honom. Som tur var tog sängen emot tvn!!! Jag kunde utan problem lyfta upp Ludvig ur hans lilla "håla" som han hamnde i mellan byrån och sängen. Patrik och Dan började lyfta upp byrån och ställa rätt. Jag blev livrädd och börjar genast inse hur illa det här kunde ha gått. Ludvig var mest chockad! En räddande ängel var inne hos han just då. Jag vill tro att min mormor var där och vakade. Ludvig tog sig för armbågen, så det var nog där byrån träffade. På något annat ställe på kroppen kunde vi inte se något. Han klagade heller inte på smärta någon annan stans.
Vi var helt hundra på att den byrån inte skulle tippa, speciellt inte med den tunga tvn ovanpå. Men man ska aldrig vara säkert! Men en sak som är säker är att nu ska den fästas i väggen!
Usch, vilka hopp mammahjärtat gör. Denna gång hade vi tur!
 
I söndags lekte Ludvig med Lisa & Ivan.
Jag, Patrik och Maja var i Folkets Park och sålde av gamla barnkläder och saker. Det gick bra och vi hade tur med vädret. Kallt men soligt!
 
 
Början av veckan rullade på fort, med tvätt och packning. Just nu befinner vi oss i Dalstorp hos mina svärföräldrar. Mer om hur vi har det här och påsken tar vi i ett annat inlägg.
Men önskar er alla en GLAD PÅSK iallafall.

Påskpynt

Vi har inte samlat på oss så mycket påskpynt i det här hemmet. Än iallafall ;) Men jag köpte ju några saker på Vellingeblomman, så dem är framme.

Idag när jag var en snabb sväng in på Willys så handlade jag pyntägg och fjädrar. Och på vägen hem från förskolan så hittade jag och Ludvig pinnar som får agera påskris. Ludvig tyckte nog först jag var lite tokig som satte pinnarna i blomkrukan och började klä dem med fjädrar. Men sen tyckte han det var roligt och valde färger på fjädrarna till mig. Sen hängde vi upp äggen.
Vi har aldrig haft ris tidigare och eftersom vi inte ska vara hemma till helgen så kändes det inte lönt i år heller. Men detta funkar lika bra, hehe.

Ludvig har gjort påskpyssel på förskolan och hans tupp/kyckling sitter i tv-hyllan!

Glad påsk får jag passa på att önska er!!


Namnnappar

Idag kom min beställning från namnnappen.se.

Jag beställde där för första gången när Ludvig skulle börja förskolan. Dels för det var roligt med hans namn på nappen, men även för att alla på förskolan skulle veta att det var hans napp. Detta för att kanske minska lite smittor om barnen får fel napp.

Sist jag beställde var det tre bestämda färger och man var tvungen att ha samma text på alla. Nu när jag beställde till Maja så fick man välja vilka tre färger man ville och alla nappar kunde ha olika text. Jättekul, så då passade jag på att beställa 2 paket * 3 stycken nappar!

Jag är nöjd med mina val :)


Dagens hemmafix

Idag har jag fått upp ett foto på Maja! Vi har blivit så dåliga på att framkalla bilder. Tiden räcker liksom inte till. Det är jättetråkigt! Men nu har jag iallafall hittat några bilder och bett Patrik skriva ut. Inte samma som kort, men ändå en bild :)

Visst är den syskonlika?!
Ludvig 2 dagar och Maja några timmar.


Dagens filmtips

Vi hyrde film i helgen. Två av de vi hyrde kan jag rekommendera! Den tredje har vi inte sett än ;)

För er som sett "Twilight" är slutet en självklarhet att se! Ni som inte sett några av filmerna, så tycker jag ni ska göra det. När den första filmen kom så var jag inte så intresserad. Men sen köpte mamma den på en outlet (ungefär när tredje filmen kom). Då såg vi den och dagen efter hyrde vi andra filmen ;) Så blev vi fast, hehe.

Den andra filmen, "En oväntad vänskap" är också sevärd. En annorlunda, bra och rolig film :) Många som sagt det till oss, så det var ett självklart val av hyrfilm.

Hoppas att "The paperboy" var ett bra val också!


BVC och läkarkontroll

Idag har jag varit på BVC med Maja. Det var dags för 6 månaders besök och läkarkontroll.
Enligt läkaren är Maja ett A-barn ;)
Allt såg bra ut och hon kunde det som "krävdes" av henne :)

Idag vägde hon 8070 gr och är 68 cm. Tur hon inte hade samma viktökning som sist, hehe.

Min lilla älskling...


Lite smått tokig!

Ja, jag blir lite smått tokig på Ludvig och hans matvanor, eller icke existerande matvanor. Nästan varje måltid, varje dag är det tjat, lock och pock för att få i honom någonting alls :( Jag är så trött på det nu. Vet inte vad vi ska göra?! Om han fick bestämma skulle han bara äta grönsaker varje måltid och dricka. För att få i honom tex något kött eller pasta får man locka med en bit grönsak. Vissa saker äter han, typ fiskpinnar. Men han måste ju variera sin kost. Ena dagen kan han äta en hel portion kycklinggryta och andra dagen tycker han inte om det alls.

Han dricker ju sin välling morgon och kväll, så lite bra saker får han i sig. Men vi kanske ska sluta med den? Han kanske skiter i maten för han vet att han får den?! Men skippar vi vällingen och han ändå inte äter så får han ju inget bra i sig.

Nyss var jag ensam över maten och då såg det ut såhär... Han åt inget, drack bara sin mjölk. Han satt och sura tills han nästan somnade! Han säger att han inte vill äta och frågar man varför så svarar han inte.

I soffan sitter nu en uppgiven mamma och hoppas på att pappan inte kommer hem för sent ikväll.


Dagarna rullar på...

...så fort just nu, känns det som.
Förra helgen hade vi besök av Emma, Didrik och Alba. De kom fredag eftermiddag och åkte söndag kväll. Jag tyckte det var mysigt med sällskap och Ludvig tyckte det var roligt att leka med Didrik. Och tjejerna bara hängde med på allt ;) På lördag förmiddag åkte Emma, jag och tjejerna på barnmarknad i Höllviken. Vi hade ingen aning om hur stor eller liten den skulle vara. Men den var ganska stor, iallafall värt ett besök. Så över förväntan :) Det får bli ett besök där till hösten också.
Hälften av intäkterna går till Barncancerfonden, så det var ett bra syfte också!
 
När vi kom hem åkte Patrik till Kristianstad för att festa med sina gamla pluggkompisar från högskoletiden. Så jag och Emma hade alla 4 barn här hemma. Lite annorlunda än när vi brukar träffas. Det var full rulle hela tiden. Två små och två pottränande killar. Ludvig blev inspirerad av att Didrik är blöjfri. Så han ville också bara ha kalsonger. Han var ganska duktig för att inte ha varit utan blöja mer än en liten stund tidigare. Nu var han utan blöja ett par timmar i sträck. Några olyckor, men det hör ju till. Vi har fortsatt i veckan ett par timmar om dagen. Det går okej. Men det är ganska tröttsamt för mig när Maja inte sover och också kräver tid. Problemet är egentligen inte att hålla tätt, utan att han inte säger till. Vi måste gå med honom efter en liten stund för att han inte ska kissa i kalsongen. Han kissar mycket och ofta. Men går vi inte med honom, så säger han till när han väl  har kissat.
Hur gör man för att få honom att säga till innan? Någon som har ett bra tips?
Ja, men annars är det bara till att fortsätta och fortsätta. Nu har vi kommit dit iallafall, hehe.
Åter till Emma och mig ;)
Vi lyckades ha 3 av 4 sovandes barn kl 20.00 när finalen av Melodifestivalen startade. De gjorde vi bra :)
Det blev en mysig och lugn lördagkväll för oss. Roligt att se finalen tillsammans, även om vi inte var nöjda med vinnaren. Nu längtar vi tills ESC i maj. Då ska vi ha riktigt skoj!
På söndagen blåste det så mycket så det fick bli innelek hela dagen.
 
I veckan har vi inte gjort så mycket mer än att plocka undan, handlat och börjat städa (ja numera tar det flera dagar, då det hinner komma fram nya saker innan man är klar).
 
Denna helg har vi haft en mysig hemmahelg. Vi var dock en runda ner till Skanör och hälsade på min farmor och farfar. Vi hade även med oss vaggan ner. Den får stå på deras vind, för just nu har vi inga planer på fler barn.
Så det är kanske någon annan som får åka ner dit och hämta hem den ;)
Maja har kommit på en teknik att ta sig fram, hon drar upp knäna, kommer upp på armbågarna och sen hasar sig fram. Men bara under helgen har hon nästan tagit sig upp med armarna raka. Snart kryper hon på "riktigt".
Hon är överallt på golvet iallafall.
 
Vi har flyttat in Maja i sitt rum på prov. Men det har under helgen gått bra. Jag var där inne och stoppade in nappen ett par gånger första natten. Men natten till idag hörde hon först av sig vid 06.30 :) Så vi hoppas att det går fortsatt bra, för det var så skönt att få tillbaka sin plats bredvid sängen. Nu slipper jag krypa upp via fotändan och kanske minskar blåmärkena på mina ben ;) Ludvig var också 6 månader när han började sova i eget rum. Nu är ju hans rum närmre, så det var ingen fara att höra honom. Men till Maja har vi skaffat en babywatch och den fungerar bra!
Sötfisarna när Maja blev 6 månader.
 
 
Idag var det kaos i köket och jag visste inte vart jag skulle börja...
Började med att se till att båda barnen var mätta och nöjda iallafall. Maja gav jag lite leksaker och satte i matstolen. Till Ludvig plockade jag fram lite från mina gömmor. Jag har tidigare köpt stora pärlor och en pärlplatta. Han blev jätteglad och satt i över en timme och la pärlor på plattan och sorterade dem. Disken försvann och köket blev fint. Redo för att laga lite mat i senare :)
Duktig och koncentrerad kille!

Maja 6 månader

Idag är det 6 månader sen Maja föddes. Tänk att det redan gått ett halvår! Tiden går allt för fort :/

Maja sitter själv korta stunder, men man måste vara där och fånga upp henne. Men idag satt hon riktigt fint helt själv, dagen till ära.

Lägger man henne på lekfilten på golvet, så en stund senare hittar man henne en bit bort. Hon drar sig fram, vrider kroppen åt olika sidor och har ett tag försökt få upp benen. Idag kom hon upp på knä och dök ett "steg" framåt! Det dröjer nog inte länge till innan hon kommer på kryptekniken. Benen verkar hon fått kläm på, nu är det bara armarna som ska hänga med ;)

Än så länge har hon inga tänder, men det känns som det är på gång. Hon har haft lite småfeber, hon dreglar mycket och var lite kass i magen igår. Hon attackerar saker med munnen som en tok. Så jag förmodar att det kliar ordentligt i tandköttet.

Maja är en pigg (allt för pigg) och glad flicka. Hon älskar att se på när Ludvig busar och skrattar när han "leker" med henne. Men det här med sömnen. Ja, jag ska väl egentligen inte klaga, för hon sover oftast hela nätterna. Dock vaknar hon mellan 6.14-6.18 (nästan exakt samma tid varje morgon). Då är inte jag pigg. Men Maja är pigg och vaken i princip hela dagen. En hemmadag sover hon ca 1-1,5 timme totalt under dagen!! (Inte van vid det). Sen somnar hon ungefär vid 21. Förstår inte hur hon kan vara så pigg?! Är jag ute och går och hon ligger i vagnen kan det bli lite mer sömn, men inte mkt.
Hon har även svårt att komma till ro. Hon vill inte missa något ;) Lägger man ner henne i sängen så vänder och vrider hon bara sig. Tar ut nappen och drar av sig strumporna. Då kan hon inte somna. Jag har vaggat/gungat henne till sömns. Men nu får det räcka, hon börjar bli tung ;) Så jag ska försöka få henne till att somna själv när vi är hemma. Med Ludvig var det inga problem. Han la vi bara i sängen, sen låg han och småsnackade sig till sömns. Men syskonen är inte lika till sättet iallafall!

Maja äter gröt till mellis och vi har börjat ge henne lite burkmat till kvällsmat. Det funkar bra! Tänkte börja ge henne välling nu också. Ersättningen är såå dyr, så nu vill vi gå över till välling som är lite billigare.

Det var det jag kom på om Maja just nu :) På tisdag ska vi till BVC. Läkarbesök, mätning och vägning. Ska bli spännande och se!

 

En liten uppdatering.

Letade upp denna bild på Ludvig, på hans 6 månaders dag :)

 


Nytt jobb

Idag har jag (och Maja) varit på en byggarbetsplats för att se hur mitt nya jobb kommer att se ut.

Ja, under min mammaledighet händer det grejer! Min nuvarande arbetsplats, Tulpanens förskola kommer att stängas i augusti. Detta eftersom skolan behöver lokalerna. Vi har lokaler inne på Holmaskolan just nu.

Därmed behöver barn och personal "omplaceras". Det fanns att välja/önska mellan en annan förskola på Holma eller en nybyggd (ej klar än) vid Ärtgårdens förskola/Södertorp. Beroende på hur många Tulpanbarn som ville flytta med till det nya, fick vi se hur mycket personal som kunde/fick följa med.

Jag önskade som ni förstår att få börja på den nya förskolan. Vilket i så fall innebär nya lokaler, nya barn, ny chef och nya kollegor. Allt känns ok, utom det med kollegorna! Jag trivs jättebra tillsammans med mina nuvarande kollegor och tycker det är supertrist att inte få fortsätta jobba med dem! Att inte få fortsätta med något som är bra och välfungerande. Vi blir ju mer eller mindre tvingade till detta byte (inte ofta en förskola stängs?!).

Igår fick vi besked på vem som hamnade på vilket ställe. Jag, Lotta och Makfire ska börja jobba på Arkitekten (den nya ska heta så). Vi kommer dock inte få jobba på samma avdelning! Min kära kollega Nasrin som jag har arbetat tillsammans med på Tulpanen sen jag började där (jan 2009), fick plats på den andra förskolan. Det känns verkligen inte rätt! Jag vill ha med henne till Arkitekten. Hon är den enda "riktiga" Tulpan som blir kvar på Holma!

Det är en stor förskola med 8 avdelningar inne och 1 avdelning ute. Stor skillnad från lilla Tulpanen med 2 avdelningar. Det kommer bli roligt med nya fräscha lokaler. Men lite svårt att föreställa sig hur avdelningarna kommer se ut som helt färdiga. Det är en enorm gård, men väldigt fin. Ett stort plus från nu är att förskolan kommer ha egen kokerska :) Förskolan kommer stå färdig till våren och inflyttning sker i sommar. Jag kommer dock inte börja för än den 2 december.

Jag är väldigt kluven över det hela. Jag tycker det ska bli spännande med allt nytt och det kommer nog bli bra med kollegor med tiden också. Men just nu är det mest ledsamt!
Det känns extra jobbigt eftersom jag är mammaledig. Jag fick inte jobba klart med kollegorna på något sätt!

Tulpaner, det blir nog en del besök från mig under våren. Hoppas det är okej :)


Leos lekland

Idag har jag, barnen och mamma varit på Leos lekland. Där har Ludvig härjat runt och jag med för den delen ;) Måste ju hänga med honom, så han inte försvinner.
Först ville han inte upp. Han skrek jag vill inte, när jag lyfte upp honom till en rutchbana. Sen tyckte han det var hur kul som helst. Och så är det med mycket. Först vill han inte och sen är det kul. Men för mig kändes det inte så kul att tvinga upp honom (säkert många föräldrar som glodde). Men man måste tyvärr ibland!

Det var härligt att vara på leklandet idag. Inte så många där! Skönt med fritt lekutrymme och inga vilda skolbarn ;)


Långpromenad

Idag beslutade jag mig för att ta Maja i vagnen och gå en tur i det fina vädret. Det blev en tur till Willys Emporia, så jag kunde passa på att handla samtidigt! En lång, men skön och frisk promenad i den tidiga vårsolen :)

Tog även en liten sväng in i en av mina favoritaffärer ;) Hade sett några av deras nya tröjor på Facebook, som var så söta. Så de fick följa med hem till barnens garderober!


Bröllopsdag

Ja idag är det vår bröllopsdag, den första!
Vet inte vad det kallas, på några sidor står det pappersbröllop och på andra står det bomullsbröllop.
Men men, vi firar 1 år iallafall.
 
Idag har vi ätit god middag hela familjen (ja utom Maja).
Jag fick en glassbok av Patrik. Han fick en öl (en stor från Malmö Brygghus) och blommor, haha.
 
Vi firade lite mer i lördags. Då var vi på bio och såg The Hobbit, sen var vi på Elysée och åt fondue. Vi fick biobiljetter av Patriks föräldrar i julklapp och ett presentkort på mat (och barnvakt) av mamma. Så det blev en billig nöjesdag för oss. Det var trevligt att vara iväg bara jag och Patrik, men konstigt ;)
Mamma och Kajsa passade barnen och det hade gått bra.
 
Nu sitter vi och slappar i soffan. Ett av två barn sover. Så det blir inget speciellt mer ikväll.

Nya höjder...

Idag plockade jag ner gåstolen från vinden.
Den uppskattades av båda barnen ;) Ludvig såg det som en rolig sak att köra runt med (inte med Maja i) och något som lät roligt!
Maja tyckte det var en spännande sak som gav henne nya synvinklar. Hon upptäckte att hon kunde nå nya saker (blir till att Majasäkra nu). Blommorna var väldig intressanta :/

Maja backade sig fram i vardagsrummet och Ludvig satt och skrattade åt henne :)


Ett år av saknad!

Idag är det 1 år sen min mormor dog.

Hon var så go, min lilla mormor! Och klipsk och klar trots sin höga ålder. Hon hann fylla 90 år, månaderna innan hon blev riktigt sjuk! Hon var med i alla sportresultat och hade koll på en massa saker! Det var den hemska sjukdomen som tog henne från oss.

Hon var glad över att ha fått barnbarnsbarn. Men tyvärr hann hon inte lära känna Maja. Men hon visste att jag var gravid och att om det var en flicka skulle hon få heta Elsa i andranamn (min mormor hette det). Men hon trodde det skulle bli en pojke ;)
Hon visste även att jag och Patrik skulle gifta oss, den hemligheten behöll hon :)

Idag har jag, mamma, min moster och hennes sambo varit på kyrkogården och lagt blommor och tänt ljus.


En liten promenad

Nu tog jag en paus i allt fixande och är ute på en liten promenad.
Skenet bedrar dock lite. Solen lyser och himlen är blå, men det blåser rätt kallt. Men ändå skönt att komma ut i friska luften. Och glad blir man av solen :)


Jag är i krig...

...mot dammråttorna!!

Dagarna bara rullar iväg och städningen har kommit på efterkälken! Men idag fick jag extra energi av att solen har tittat fram :) Ja egentligen borde jag väl vara ute då, men det får bli en promenad innan jag hämtar Ludvig!

Jag är i full fart (förutom nu när jag äter lunch) med att plocka undan, damma och dammsuga. Det gäller att passa på när busen är på förskolan och lilla skruttan sover (det vet man aldrig om hon gör eller hur länge)! Ovanpå detta så tvättar jag också.
Ska bli skönt att slippa allt sånt i helgen!

Dax att fortsätta...

Maja just nu :)


RSS 2.0