Mys och fixhelg

I helgen har vi både tagit det lugnt och fixat en del. Så det har varit en bra helg!

När jag och Maja hade hämtat Ludvig på förskolan i fredags eftermiddag så satte vi igång med lite målning. Fingerfärg rättare sagt!Det blev väldigt fina bilder, så jag var tvungen att pyssla lite med dem! Så här blev det...

På kvällen körde vi ett race på en timme och fixade en del ärende. Vi var både på Eko, Biltema och Ikea. Mycket snabbt och bara fokuserat på det vi skulle ha. Barnen var duktiga och hängde med bra, trots att klockan hann bli 19.45 innan vi kom hem. På Biltema skulle vi ha en lampa till bilen, men det slutade med att killarna kom ut med en cykelkärra ;)
Vi bestämde oss för ett tag sen att vi vill ha en cykelkärra. Så att vi kan åka på cykelutflykter, fixa ärende och lämna på förskolan med båda på en cykel. Vi har letat på Blocket och frågat i diverse grupper på Facebook. Men vi har inte någonstans hittat en sån vi vill ha (som går att ha som cykelvagn också) och har vi det så har den redan hunnit bli såld. Så nu beslutade vi oss för att köpa en ny. 

I lördags var vi då ute på en cykeltur och sen in på Mobilia för att prova den som vagn. 

Det gick bra att cykla med dem, dock lite ovant att vara så bred och lång ;) Att köra den som vagn var inga problem heller. Den var lättare än vad jag trodde den skulle vara. Det enda är att det är lite klyddigt att göra om den, så det är nog inget man gör för en snabb tur in i affären. Men mycket bra att möjligheten finns. 

Jag håller ju på med Majas album för fullt och del ett är nu klart!
Vi köpte två tavellister på Ikea som kom upp på väggen i lördags. Vi har inte haft så mycket foto och saker från/på barnen uppe. Men nu kände jag att de albumen ska ju synas. Så mycket tid och energi som jag lagt ner på dem. Därför blev detta en ny detalj i vårt hem!
(Jag tycker att de kom lite långt ut mot dörrkarmen, men det var för att vi skulle slippa betongväggen som börjar längre in på väggen, hehe!) 

Del två av Majas album ligger nu på skrivbordet och fylls på när tiden finns. På kvällarna är jag inte så roligt sällskap för Patrik just nu ;) Men snart är det nog också klart! 

Idag har vi dammat, dammsugit och tvättat golv. Lite av städningen återstår, men det tar vi en annan dag! Blommorna har blivit genomvattnade. Man hinner med mycket på en extratimme ;) Sen var vi en snabbis på Emporia (Panduro & Hobby och Nille) för att hitta mer scrapbookingsaker till albumet. Sakerna tog nästan slut efter första. Så det behövdes ju fyllas på!

Nu ska jag göra som dessa två gör just nu...sova!!
Arbetsdag imorgon, så gonatt!


Projekt på gång

Idag har jag startat ett nytt projekt. 
Men först var jag tvungen att fixa ordning bland mina pysselsaker! Med dessa nyinköpta (för dagen) lådor blev det fint i byrån :)
Projektet som jag har startat är Majas album från första året (äntligen!).
Jag har velat framkalla kort och börja för ett tag sen, men tiden har inte räckt till. Sen tänkte jag att jag lika bra kunde vänta så att jag kunde göra båda albumen (0-6 mån & 6-12 mån) samtidigt. När Ludvig var 1 år hade jag redan gjort album nr 1 till honom ;)
Nu är korten framkallade och alla pysselsaker redo!
Idag har jag hunnit göra 2 sidor innan Maja vaknade. Men nu är jag igång iallafall :)

Tomteverkstad

Ja det kan man kalla det ;) Ikväll har jag slagit in de första julklapparna och ganska många dessutom! 
Blev faktiskt positivt överraskad av hur många saker vi hade lyckats samla på oss redan :) Ludvigs julklappar är nog så gott som klara till och med! Lättast att handla till honom! Maja är lite svårare just nu. Och er andra ska vi inte tala om, ni har ju redan allt eller så önskar ni er inget, haha. Men kommer ni på något så hör av er!

Vi beslutade oss för att använda klappkalendern i år och det var så det började ikväll. Att jag slog in små paket till den. Sen tänkte jag att det var lika bra att fortsätta med det vi hade.

Jag tycker om att ha koll på saker och att vara ute i god tid. Så det känns skönt att vara det nu. Det är ju "bara" 2 månader tills julafton! Tiden går ju så fort, så rätt vad det är så är det december. Jag ska ju dessutom börja jobba heltid i december, så då kommer tiden gå ännu fortare.

Dagens klappar (inte riktigt alla här)...


Helgens aktiviteter

I fredags var jag och barnen hos Gisela, Emmy & Erik. Det var trevligt som vanligt och barnen lekte fint ute i trädgården.
Maja och Erik.
Ludvig gräver och fixar.

Ludvig och Emmy bakar och säljer äpplekaka :)
Maja på upptäcksfärd!

I lördags var vi bjudna på middag hemma hos Marie, Mattias & Alva. Vi passade på att svänga inom Center Syd och fixa lite ärende. Utan att vi visste det så skulle Bamse komma på besök. Vilken lycka för Ludvig :) Han som hade pratat två dagar tidigare om att han aldrig hade träffat Bamse (han såg en reklam för Bamseklubben). Men nu fick han! 
Undertiden pappa och Ludvig såg på showen så slötittade mamma och Maja (sovandes till en början) i affärer. Det var roligt/skönt att bara gå lugnt omkring. Men lite farligt också ;) Fast jag fyndade bra saker till barnen inne på Lindex. De har ta 3 betala för 2 på rean. Jättebra! Hittade bland annat ett Bamseregnställ till Ludvig, visserligen ett att ha i lager (storlek 116), men det växer han snart i ändå. Sen hade de 20% på Bamsekläder, så då kunde jag inte låta bli att köpa en Bamsetröja till Ludde!!
Efter shoppingen åkte vi vidare. Det var trevligt hos Marie & Mattias. Tack för god mat och trevligt sällskap!
Maja tyckte deras matta var såå härlig. Där låg hon och mös och busade under kvällen :)

Under förmiddagen idag har vi varit och badat på Vanningen, hela familjen och mormor.
Det var så himla kul att se barnen. Ludvig som normalt är ganska blyg och försiktig tog verkligen för sig och levde ut i vattnet. Maja var en vilde. Hon ville gå och simma i vattnet. Hon klättrade upp för kanten, hoppade ner från kanten och for runt i famnen. Hon tyckte det var jättekul och spännande. Så det blev en lyckad förmiddag för barnen :) Nu sover Maja i vagnen och Ludvig ligger i soffan och tittar på Bamse. Jag sitter bredvid och tyvärr fick Patrik åka tillbaka och hämta Majas glömda badrock :( Men den blev återfunnen iallafall! 

Det blir nog en ganska lugn resterande dag! Men det har varit en bra helg :)

Äntligen klar!

Efter många timmars arbete och ömma fingrar är jag nu klar.
En dag förra veckan var jag på Netto och där sålde de en julklappskalender. En kalender där man skulle sy allt med korsstygn själv. Jag har alltid tyckt om att sy korsstygn, så jag tänkte det här blir en kul grej att göra. Men det var ganska svårt att sy genom det tjocka tyget. Sen ändrade jag lite i motivet ;) Men nu är den klar och jag är nöjd!
Får se om vi använder den denna jul och enbart till Ludvig. Men det känns som vi bör göra det efter all tid jag lagt ner på den :)

Jihoo!!

Igår fick vi ett brev hem om att Maja har fått plats på förskolan från 140101 :) Vi fick dessutom plats på samma förskola som Ludvig, såå skönt! Jag vet att det är svårt, för många står i kö till just denna förskola. Jag har ringt tidigare och förhört mig och då hade hon inga lediga platser. Men har förklarat läget för hon som har hand om placeringarna och för förskolechefen. Jag jobbar ju i samma stadsdel och på min förskola har en annan förskola tillfälligt flyttat in (och jag ville helst inte ha henne på samma som jag jobbar). Då återstår den förskolan som Ludvig först gick på (som vi bytte från) och den han går på nu. Vårt val och önskan var då inte så svårt! Så jag är så glad och nöjd med beskedet. Vi vet dock inte än om de kommer gå på samma avdelning eller vars en. Jag föredrar nog att ha de på olika (speciellt för Ludvigs skull), så de kan utvecklas som sig själva ;) De träffas ju hemma alltid ändå! Eller vad säger ni som har syskon och är i samma situation?Nu är det gjort...

Jag berättade för min chef att jag funderade på att söka in till förskollärarutbildningen med validering. Då fick jag ett ja, ja, vad bra! Det löser vi, inga problem (om det nu skulle bli det). 
Med de orden så blev jag klart övertygad om att jag ska söka in. Sagt och gjort. Nu är ansökan inskickad och mina arbetslivserfarenheter ska vara inne.
Jag kände att det var nu eller aldrig ;) Speciellt med en chef som är så positiv till att personalen utbildar sig vidare. Det är väl iofs de flesta kanske. Men en som ser det mer som positivt än klyddigt och personalbortfall.
Nu får vi vänta och se om jag kommer in, om det blir Malmö eller Kristianstad?

Ytterligare ett tack

I veckan fick vi äpple från mamma. De hade hon fått av sin vikarierande assistent. Hon hade en del över från sin trädgård. Perfekt! 
Nu är tre äppelpajer på väg in i ugnen :)
Tack Eva!

Uppdatering dagen efter...
Nu när vi var så duktiga och gjorde fler pajer på en gång, så hade det ju varit bra om vi kom ihåg dem med. Vi hade de ute för att svalna innan vi skulle lägga dem i frysen. Tyvärr låg de fortfarande ute imorse... Jahapp, bara till att kasta.
Någon annan som har för mkt äpple i trädgården så tar vi gärna emot ;) 

Nu har vi och göra...

Mammas vännina läste min blogg om pussel och skrev till mig. Det visade sig att hon hade en massa pussel som vi kunde komma och hämta. Idag var jag, mamma och barnen hos henne på fika och hämtade. Nu har vi pussel till ett bra tag framöver :) 
Tusen tack Inger och Hubbe.RSS 2.0