Pussel

Vi fastnade för det här med pussel! Nu är nr 2 och nr 3 färdiga, även de 1000 bitars. Vi har alltså lagt 3 pussel på mindre än en vecka (sön-tors) ;)
Så här blev resultaten...

Det översta var riktigt svårt, det tog längst tid. Men oj vad kul det var och så länge sen sist vi la pussel. Nu har vi inga fler nya pussel :/
Någon som har i sina gömmor att låna ut eller byta med oss ;)

Myshelg med familjen

Denna helg har jag gjort en del, men ändå tagit det lugnt.

I fredags eftermiddag kom mamma och hennes väninna Marie på fika. Det var första gången hon såg Maja "live". Det var trevligt att hon kom hit och träffade oss, när hon besökte mamma. Och tack för böckerna som barnen fick!

I lördags fixade jag lite ärende på förmiddagen. Jag var bland annat en snabb tur på Ikea. Det var längesen jag var där utan barn! På eftermiddagen åkte jag och mamma till Triangeln för att fixa lite mer ärende och bara titta lite i affärer (utan barnvagn, ja och barn också). På kvällen spelade jag och Patrik spel. Sen vid 21.45 fick vi för oss att börja lägga ett 1000 bitars pussel. Vi satt ju ändå och väntade på att tvätten skulle bli torr i tvättstugan.
Vi la och la och la, när klockan var 00.50 insåg vi att det nog var dags att sluta ;) Men idag är pusslet färdiglagt och ett nytt pussel har påbörjats.

Idag har jag, mamma och Ludvig varit i Folkets Park. Det var höstloppis och det var sista dagen som karusellerna var igång. Eller överhuvudtaget ska finnas i parken. Nästa år ska det inte finnas några karuseller i parken. Så Ludvig fick åka några. På eftermiddagen har vi bara varit hemma och tagit det lugnt. Vi köpte hem Kinamat som kvällsmat. Det var längesen, så det var jättegott!

Nu är det dags att lägga sig. Jobbdag för mig imorgon!

1 års kontroll

Idag har vi varit på BVC för 1 års kontroll. Maja visade sig pigg och glad som vanligt :) Hon var 77,5 cm och vägde 10,1 kg. Nästan exakt lika stor som Ludvig var på sin 1 års kontroll (78,5 cm & 10,2 kg). Vi har upplevt Maja som mindre, men tydligen är hon inte det!

Maja fick även sitt vaccin. En spruta i varje lår, stackarn. Eftersom de kan bli hängiga och få feber, så har vi stannat hemma idag. Och hon har varit lite gnällig och extra trött idag.
Barnen har lekt så fint tillsammans idag. De hade picknick på vardagsrumsgolvet. Så söta tillsammans :)
Nu sover hon sött, men man vet ju inte hur natten blir. Hoppas bra!


Maja 1 år

Igår blev vår lilla prinsessa 1 år.
Direkt när Ludvig vaknade så påpekade han att idag är det Majas födelsedag, idag fyller Maja år, vi måste sjunga för henne. Så vi gick upp, tog med paketen in till henne och sjöng.
Hon tittade lite yrvaket på oss och blev sen glad.
Ludvig hoppade i hennes säng och sen hjälpte han till med att öppna paketen.
 
 
 
På eftermiddagen kom släkt och vänner för att fira henne. Maja var i sitt esse, hon "pratade" en massa och var hur rolig som helst. Hon tyckte nog om att vara i centrum ;) Hon höll igång hela eftermiddagen och kvällen. Och Ludvig med för den delen. Han åt så mycket kakor och onyttigt, så på kvällen hade han ont i magen. Stackarn, inte lätt när det är fritt fram på kalas.
 
  
  
Tack till alla som var här och firade henne. Tack även för alla fina saker hon fick!

Tiden går...

...alldeles för fort!! Framförallt när man inte vill att den ska gå fort.
För ett år sen så gick jag här hemma höggravid och bara ville att dagarna skulle gå fort tills lilla räkan skulle titta ut.
Nu går jag här hemma och vill inte att dagarna ska lika fort. Men det gör dem ändå :(
På lördag blir min lilla flicka 1 år. Ett helt år sen hon kom till världen i raketfart! Vart tar tiden/dagarna vägen?

På lördag kommer släkt och vänner för att fira Majas första födelsedag. Så nu är det mycket bak och fix här hemma.

Min älskade lilla solstråle :)


Ludvigs "nya" rum

Nu är Ludvigs "nya" rum så gott som klart :)
Vi påbörjade ju en förändring i Ludvigs rum i mitten av augusti. Vi tog bort hans gamla möbler för vi tyckte de var för mörka i rummet. De möblerna köpte vi till kontoret/Ludvigs rum när vi bodde på Kronprinsen. Så det är inga möbler planerade till Ludvigs barnrum. Vi har hela tiden tyckt det varit mörkt i hans rum och nu var det dags att göra en förändring!
Det blev så mycket ljusare med vita möbler och ytterligare en vägg relativt fri.
Ludvig är jätteglad framförallt över sitt skrivbord. Och vi är supernöjda med förändringen! Det blev så snyggt, om man får säga det själv ;)

Här kommer bilder på Ludvigs rum...

 


Är det någon som behöver Billy bokhyllor i ek (med och utan dörrar), så har vi till salu!


Mitt nya jobb

Jag har påbörjat min "resa" tillbaka till jobb. Igår var andra måndagen som jag jobbade.
Det blev ju bestämt i våras att jag ska jobba en dag i veckan fram tills december. Detta för att hänga med lite på det nya jobbet, eftersom förskolan öppnade i somras.
Förra måndagen var det ganska lugnt och nu igår var det planeringsdag. Så det har varit en lugn start för mig. Dock är det mycket som ska göras. Nya rutiner/regler ska skapas och för min del är det många nya barn, föräldrar och kollegor! Mycket namn...!
Men det känns ändå bra och spännande. Det känns ganska lagom att börja med en dag :) Och Patrik är nöjd med sin 3 dagars helg!

Jag har länge funderat på att läsa vidare/läsa till, så jag även har förskollärarutbildningen. Jag är utbildad låg/mellanstadielärare, men har inte jobbat som det. Och kan därmed inte söka någon legitimation. Jag hamnade på förskolan direkt efter examen och trivs så bra. Så jag har inte sett någon anledning till att byta jobb. Men nu med lärarlegitimationen innebär det andra saker. Jag har en fast anställning på min nya förskola, men nu arbetar jag inte som förskollärare (vilket jag var anställd som tidigare) utan som pedagog (ingen skillnad i praktiken). Så rent krasst kan jag bli bortskuffad av rätt utbildad personal. Jag tycker det är bra att vårt yrke får en högre status (förhoppningsvis). Men inte roligt när man själv hamnar i mellan ;) Därför vill jag säkra min och familjens framtid. Vilket innebär att läsa på högskolan igen, detta undertiden som jag även jobbar. För jag har inga planer på att jobba i skolan. Känns surt att ha en 3,5 årig utbildning som jag inte kan använda till fullo. Men jag måste ju trivas med det jag gör om dagarna.

Därför ska jag troligtvis söka in till förskollärarutbildningen på distans där man kan validera det med läst tidigare och där arbetslivserfarenhet tillgodoses. Är jag redo eller inte?! Kommer kännas konstigt, men söka kan man ju alltid!
Vad säger ni, mina läsare?


Stora killen

Igår var Ludvig hos frisören för första gången. Det var spännande och se hur det skulle gå! Min mamma har tidigare klippt honom och det har blivit jättebra. Men sist ville han inte riktigt och mamma hade svårt att få honom till att vara stilla.

Vi åkte till Hårkammaren i Bunkeflo. Vi valde en salong som min kusin Kajsa tipsade oss om. Hennes pojkväns mamma har salongen :) Så det kändes bra att åka dit, då Kajsa var med. Ludvig visste också att det var Kajsas vän som skulle klippa honom. Så vi hade förberett honom bra ;)

Det gick hur bra som helst. Han hoppade av stolen en gång innan hon började klippa. Men sen satt han lugnt och fint kvar under hela klippningen. Jag är stolt över honom :) Han tyckte nog själv det var lite spännande. Han fick även en tidning av mig med "Riddare Micke", som han satt och tittade i. Jag satt på stolen bredvid honom, Kajsa och Maja var även där.

Han blev såå fin i håret och nu ser han så stor ut igen. Det var på tiden med en klippning ;) Speciellt nu innan Majas kalas och fotograferingen på förskolan.
Han blev nog nöjd med resultatet själv också för idag har han tittat sig lite i spegeln!

Här är min fina kille :)


Kalashelg

 I fredags åkte vi till Varberg. Familjen Karlborn skulle ha kalashelg. På lördagen stod Liseberg på schemat och på söndagen var det kalas för Alba & Didrik.
 
Jag har varit lite orolig över vad Ludvig skulle tycka om Lisebergsbesöket. Han är väldigt rädd och skeptiskt till nya saker. Och i sommar har han inte velat åka karuseller i Folkets Park eller på Malmöfestivalen. Men vi köpte ett åkband till honom ändå. Och det är jag glad för! Det var inga problem alls. Han protesterade inte mot något och ville åka allt vi föreslog. Det var riktigt roligt att se :) Så jag är nöjd med besöket och Ludvig också!
Han har pratat om Liseberg dessa dagar vi varit hemma och att han ska åka kaninresan snart igen.
Ludvig vågade till och med krama en kanin och det var på hans initiativ.
Maja var jätteduktig och klagade inte över att få sitta mycket i vagnen. Men hon var med och åkte en karusell också :)
 
Patrik älskar att spela på lotteri och han ska vinna!
Han lyckades rätt bra...
 
 
Söndag morgon blev det sång för 1 åringen och 3 åringen!
Även Ludvig och Maja fick sina födelsedagspaket denna morgon, det tackar vi för :)
 

RSS 2.0