Dagarna rullar på

Dagarna går allt för fort just nu. Jag hinner inte med allt som jag har tänkt. 

Helgen försvann i ett sus. I fredags var vi en snabb sväng på Emporia efter jobb/förskola. 
Jag hade bland annat ett ärende på Clas Ohlson. Fick ett tips om att det fanns en mätsticka till skor där. 
Det har jag letat efter och önskat att det fanns. Så jag blev jätteglad. Nu kan jag enkelt mäta barnens skor här hemma. Se om några har blivit för små och kolla om Maja kan ärva några av Ludvigs gamla. Efter Emporia så hämtade vi hem pizza och tog sen helg.

I lördags var vi och mamma på biblioteket. Sen åkte vi till Entré eftersom Akademibokhandeln skulle stänga och hade 75% på allt. Men när vi kom var det inte mycket kvar. Inga barnböcker alls!
Mamma ville följa med hem och köra en repris på förra lördagen ;) Så vi köpte med Kinamat hem, tittade på Melodifestivalen och spelade sen spel.

I söndags var vi på Emmys 4 års kalas. Efter det tog vi det lugnt och fixade/plockade undan här hemma. Jag mätte även skor ;)

Sen har veckan rullat på med en massa saker. I måndags kväll kom Patrik hem och vände i dörren. Han var på styrelsemöte. Igår när Patrik kom hem så gick jag direkt. Jag skulle tillbaka till jobb för föräldramöte. Efter mötet så passade jag på att åka och handla. 
Så två kvällar i rad har det varit stressigt. Jag har även lagat mat och ätit med barnen själv. 
Igår när vi kom hem dukade Ludvig till kalas, tydligen fyllde jag år igår ;)

Ikväll är vi båda hemma och jag är helt slut/trött. En stressig start på veckan och sen dåligt med sömn i natt. 
Maja vaknade vid 00.00 och hade bajsat. Hon var jätteledsen och det gick inte att lägga tillbaka henne i sin säng. Så hon fick ligga mellan oss, det tog nog 1,5 tim innan hon/vi somnade. Sen 05.50 satte hon sig upp! Jag fick fram; Nä Maja lägg dig, klockan ringer inte än! Men tyvärr gjorde den det 30 min senare. Ingen rolig natt! Hoppas på mer sömn inatt! 
Bjuder på en bildserie på henne från helgen. Hon har hittat Luddes saker och tar på sig dem.

Även på jobb har det varit en stressig/snurrig början på veckan. Min nya kollega är hemma och vabar. Så jag är "över" bland personalen. Som alltid så behövs det ju personal. Så där det fattas hoppar jag in. Självklart hjälper jag till och det ska jag. Men jag känner mig nu lite stressad över att vi kör igång på måndag och allt är inte fixat och på plats. Idag har jag varit på 2 olika avdelningar. Inte optimalt idag med min trötthet och lite fix efter föräldramötet som hängt över mig. Hann inte med allt idag. Så strax ska jag sätta mig och skriva klart protokollet från mötet. 

Rörigt i huvudet

Ja, just nu är det lite rörigt i huvudet.
Det händer en massa saker hela tiden och jag har mycket att tänka på.

Jag har "lämnat" min avdelning på jobb för att starta en ny avdelning. En så kallad "gummibandsavdelning"/uteavdelning. Jag kände att jag ville prova på något nytt och jag behövde detta just nu (efter saker jag inte vill ta upp här, men jobbrelaterat). Det är en tillfällig avdelning från mars-juni. Jag och en annan "ny" kollega ska tillsammans med 11 barn vara ute om dagarna. Vi ska cykla runt, åka på olika utflykter och besöka en massa lekplatser. Vi kommer att ha förskolan som bas och äta där de flesta dagarna, men vissa dagar ska vi laga mat ute. Det hela känns mycket spännande! Men just nu är det mycket att tänka på. Saker som ska beställas och en hel del att planera/organisera. Denna vecka har jag och min kollega hoppat runt lite i huset där det behövs. Där i mellan har vi klämt in lite planering. Så inte konstigt att det är lite rörigt i huvudet. Nästa vecka kan vi till fullo koncentrera oss på den nya avdelningen och även träffa de barn vi ska ha i utegruppen. Sen den 3/3 kör vi igång. Det kommer även bli ett föräldramöte för att informera föräldrarna om den nya verksamheten.

Utöver jobb har jag alla vanliga rutiner med barnen och hemmet. Även här är det utvecklingssamtal och föräldramöte på gång. Så mycket att hålla koll på hemma med. 

Sen har jag även uppgifter från Högskolan som tynger mig. Vi har bland annat en hemtenta som ska vara inne den 31/3! Det kan kännas som "långt" dit nu. Men jag ska hinna läsa ett par böcker innan jag kan sätta igång att skriva ordentligt. Idag fick jag iallafall tid och ork att börja så smått. Men det är svårt att hinna med. På kvällarna är man trött när barnen har lagt sig. 
Jag har tänkt att jag ska plugga på helgerna, men då vill jag ju samtidigt umgås med min familj. Svårt det där!! Men det ska säkert lösa sig (det måste det). 

Fredag imorgon, sen kommer en välbehövlig helg!! Vi har inte så mycket planerat mer än att vi ska på Emmys 4 års kalas på söndag :)

Nu ska jag förbereda mig för sängen, ögonen börjar bli trötta! Gonatt!

Lördag & söndag

Igår började jag dagen med ett träningspass (medeljympa) på Friskis&Svettis. Äntligen kände jag mig tillräckligt frisk för att åka och träna igen :) Jag har varit förkyld och hostat i två månader. Jag har åkt på den ena förkylningen efter den andra. Det har varit skittråkigt och jobbigt. Men nu känns det bra. Hoppas det förblir så också! 

Efter lunch kom mamma till oss. Då passade jag och Patrik på att åka och handla utan barn! Så skönt och smidigt ;) Sen underlättade det med tvättningen (i källaren) också. 
Mamma var hos oss hela eftermiddagen och kvällen. Vi åt tacos (Ludvigs val), såg på Melodifestivalen och sen spelade vi Vagabond. En trevlig lördag!

Idag var jag en sväng på Mobilia för att köpa några nya jeans till Ludvig. Dags att köpa byxor i storlek 110 istället. Det gäller att passa på när man har rabattcheckar och bonuscheckar! Så det blev 4 ganska billiga jeans :) Perfekt!!
BusMaja med Ipaden.

Annars har vi inte gjort så mycket idag. Plockat undan lite tvätt efter igår och annat som bara ligger. Det här vardagsplocket tar aldrig slut...!

Söndagkväll nu och snart dags för alla läggningsrutinerna och förbereda morgondagen. 


Alla hjärtans dag

I fredags var det alla hjärtans dag, om någon missade det ;) 
Patrik och jag hade bestämt oss för att inte köpa något till varandra utan istället äta en "lyxmiddag" hemma. 
Patrik kom dock hem med jättefina rosor. Tack älskling!!
Vi la Maja tidigt och Ludvig fick ligga i sängen och se film. Så vi kunde äta middag i lugn och ro! 

Det blev färska räkor, havskräftor, vitlökssås och bröd. Såå gott :)
Hoppas ni hade en bra dag/kväll!

En väldigt lugn helg

Denna helg har vi tagit det lugnt och bara varit hemma. Så lugnt att jag bara gått runt i myskläder och varit osminkad ;) Har heller inte varit utanför dörren. Men vi har ändå varit produktiva och effektiva. 
I fredags var vi alla ganska trötta efter en vecka med nya rutiner och första jobbveckan för Patrik. Allt har gått bra i veckan med lämningar och hämtningar. Maja sträcker sig mot sin fröken, men kommer snabbt på att hon glömt säga hejdå och blir då ledsen. Vi säger hejdå och hon är ledsen en liten stund bara. Skönt att veta det!! 

I lördags vaknade Ludvig 06.15. Jo men godmorgon :/ Vi låg kvar en stund i sängen medans Ludvig tittade på Barnkanalen. Sen var det bara till att börja städa lägenheten. Det behövdes verkligen!! Det gick ganska fort och smidigt (även om vi lämnade lite till idag). Patrik plockade ner alla lådor och påsar från vinden, med loppiskläder (både barn och vuxna). Jag rensade och sorterade. Det som jag inte tror kommer bli sålt har jag lagt i påsar till min moster Anne. Hon åker varje år till en familj i Mexico. De är väldigt fattiga och har många barn. Så både Anne och familjen blir glada för det dem får. Kul att kunna hjälpa till med något! 
Vi planerar att stå på en barnloppis snart (eventuellt redan i mars). Och sen tänkte jag prova att sälja i Varberg (i april). Nytt för i år på marknaden är att det både är vuxen- och barnkläder. Det jag främst tänkte försöka sälja är mina gamla kläder. Vi får se om och hur mycket barnkläder vi får kvar (hoppas på lite). 
Så även om vi har städat så står det en del saker framme i vardagsrummet. Men det ska så småningom upp på vinden igen. 
På kvällen såg vi på Melodifestivalen. Inga riktiga wow låtar i denna deltävling!

Idag vaknade Ludvig 06.30!! Förstår inte hur han kan vara pigg redan då. I veckan får vi väcka honom juh!! Vi var inte särskilt pigga iallafall. Ludvig tittade på Barnkanalen och lekte i sitt rum till 8, sen kom han in till oss. Så vi fick ligga och blunda lite längre iallafall. Sen gick vi upp och gjorde scones och färskpressad juice, gott :)
Efter frukost fortsatte vi med städ och fix. Jag fick även läst lite litteratur. Jag ska tillbaka till högskolan tisdag och onsdag. 
Vid 13.30 tiden fick jag ett ryck och tyckte vi skulle möblera om i Majas rum ;) Det blev bra och mycket bättre med skötbordet på andra sidan. Sängen och hylla/skötbord bytte vägg. Det var typ det vi gjorde. Rummet känns mer fritt på något sätt. Nu återstår bara att sätta upp tavlor och annat igen. För det får vi inte göra på söndagar. 
Såhär blev det. Tyvärr tog jag ingen bild före. 

I helgen har barnen lekt jättefint tillsammans. Både inne på Majas rum och Ludvigs rum. 
Här leker de med Pippihuset och figurerna. 

Avslutar med en bild på busMaja.

Jag brukar inte direkt längta tills måndagarna ;) Men imorgon händer det saker som ska bli kul och spännande. Så ingen söndagsångest här inte!

Då var det dags!

Här sitter vi i soffan och "planerar" hur morgondagen ska börja. Patrik ska tillbaka till jobb (efter 2 månaders pappaledighet) och jag ska till jobb (men går ner till 80%). Det innebär att vi är 4 pers som ska upp och göra sig iordning. Jag ska lämna båda barnen på förskolan (för första gången). 
Majas inskolning har gått bra förra veckan, så det blir förhoppningsvis inga problem att lämna. Men visst, hon kommer nog ändå bli ledsen :/
Jag har dock ett problem, hur jag ska ta mig dit och hem. Vi har köpt en cykelvagn och tanken är att jag ska cykla med dem. Men lagom en dag förra veckan fick jag punka. Först trodde jag det var luften, men upptäckte igår att det var det inte! Så nu har jag inte hunnit fixa med den. 
Vagnen som Maja sover i är kvar på förskolan. Får klura på det här...

I helgen har vi tagit det lugnt och lite roligheter. I fredags var det Tacomys och en lugn kväll. I lördags var vi bara och handlade, annars lekte vi och hade det skönt här hemma. Såg på melodifestivalen så klart ;) Idag har vi varit en snabb sväng på Ikea och köpt en lampa till vardagsrummet. Sen var lilla familjen och mormor på stadsbiblioteket. Det var jättemysigt och kul. Barnen röjde runt, tittade i böcker och Ludvig lekte med några andra barn :) Första gången Patrik och barnen var där och jag första gången som mamma.
 
Efter biblioteket åkte vi på kalas. Min kusin Kajsa fyller år imorgon, men hon firades idag.
Barnen eller framförallt Ludvig lekte och skojade med Morris. Ludvig fullkomligt avgudar katten. Han är inte rädd för honom och Morris gör inget väsen av sig. Morris är en supersnäll (och söt) katt! Han tyckte nog det var lika roligt som Ludvig att busa. Så kul att se :)

Nu är det snart dags att plocka fram kläder och saker till alla imorgon! Sen blir det sängen!

RSS 2.0