Dagarna rullar på...

I söndags var vi med Emelie och barnen i Torup och på Statarmuseet. Det var en mysig liten tur :)




När vi kom hem på kvällen så kände Ludvig sig dålig. Han sa att han frös och var sjuk. På måndag morgon var han helt utslagen av förkylning. Han snörvlade och nös. Han ville inte gå upp ur sängen. Så vi tog beslutet att stanna hemma. Hela dagen låg jag och barnen i soffan och såg film. Eller jag passade på att plocka undan och damma också. Eftersom han inte orkade så mycket på måndagen, så var vi hemma tisdagen också. Han är fortfarande lite förkyld, men energinivån var betydligt högre i onsdags. 
Mysbarn

Maja var pigg och pysslig.


Maja tog hand om sina bebisar ;)


I fredags hämtade jag barnen lite tidigare än vanligt. Maja låg kvar i vagnen och ville inte gå upp. När jag tog upp henne var hon jättevarm och glansig i ögonen :/ Hemma tog vi tempen, som visade på feber. Hon har haft feber hela helgen, mellan 38-39 grader. Vet inte om det är av förkylningen eller en försenad reaktion av vaccinet?! Eftersom hon la sig med feber nu ikväll, så får hon stanna hemma imorgon! Får se vem av oss som stannar hemma med henne. Känns dock dumt om jag ska vabba i början av denna vecka också :( Fast och andra sidan har vi inte vabbat sen i mars/april när Maja hade vattenkoppor. Så vi har ju inte vabbat jättemycket tidigare! Bara nu att det råkar komma veckorna efter varandra. 

Igår var jag på lyxpedikyr. Jag använde ett av mina presentkort som jag fick i 30 års present :) Det var skönt att få en ordentlig rengöring av fötterna. Dock har hon pillat lite för mycket vid nagelbanden, så jag har lite problem med nageltrång :/ Inte bra!!

Efter behandlingen så hämtade jag mamma, så hon var hos oss hela kvällen, natten och dagen idag. Eftersom mamma sov över hos oss, så passade Patrik och jag på att gå ner till minigolfbanan och spela. Jag vann :)

Idag var det barnloppis i Folkets park. Och jag skulle sälja. Patrik och jag var där 07.30 och började packa upp. Det var mulet och regn hade utlovats. Men det har det gjort många dagar innan, utan regn! Så vi tog en chansning. Folk kom tidigt och började handla. När klockan var ca 10 var handeln i full gång och jag kände att det här går bra! Då satte någon på en dusch och lämnade kranen på i ca 20 min! Det fullständigt vräkte ner. Jag har aldrig varit med om att det regnat så mycket!! Jag hade ställt kartongerna med kläderna på pressening redan från början. Så jag vek upp så mycket jag kunde, slängde över en till. Men de hjälpte föga. 
Alla saker blev blöta, kartongerna gick sönder och jag var genomblöt, trots regnjackan. Byxorna sög upp vatten, som sen gick vidare upp till tröjan. Så fort det lättade något, så ringde jag efter Patrik. Han fick komma med sopsäckar och lasta ner allt i. Även komma med nya kläder till mig. Tyvärr fick vi kasta några böcker och ett pussel. Resten var bara att ta hem och torka. Som tur var, så fanns det tvättid (eller i vårt fall torktid). Vi kunde hänga upp alla saker i torkrummet! 
Så superbra! Vet inte vad vi hade gjort om det inte fanns tid?! Nu är i princip allt torrt, bara lite som hänger på en ställning här uppe. 
Eftersom kartongerna fick kastas, så fick vi komma på annat att stoppa kläderna i. Vi är ju på en del loppisar och med det svenska vädret så beslutade vi oss för att köpa plastlådor. Vi hade några med idag och sakerna däri klarade sig. Så nu ligger alla saker ordentligt och torrt i nya plastlådor :)
Den här dagen blev inte som planerad. Loppissakerna tog hela dagen att fixa. En himla tur att mamma har varit hos oss hela dagen. Tack för hjälpen! 
Vi avslutade kvällen med att köpa hem kinamat, mums :)

Nu halvligger jag i soffan och bloggar. Trött i både kropp och knopp! 

Förresten, i början av veckan fick jag besked på hemtenta nr 2. Jag blev godkänd :) Så skönt att slippa tänka mer på skolan. Nu har jag sommarlov ;)

Nu är det snart dags att göra sig redo för sängen...

Soffhörnan

I söndags bestämde vi oss. Nu var det dags att köpa nya fåtöljer till barnen. Vi var trötta på att princess- och grodfåtöljerna användes till så mycket mer än att bara sitta i. De användes en hel del som båtar, tåg och andra fordon (visserligen inget fel med det). De var överallt och på sista tiden började Ludvig kasta med dem :/

Så det blev nya på Ikea!
Såhär ser det ut här hemma just nu!
Vet inte om jag visat vårt nya soffbord, men här är det med ;)

Midsommar 2014

 Vi firade midsommar hos Helena och Robert tillsammans med ett annat par.
Vi började dagen kl 13 med att gå till Balders hage (Staffanstorp), där det var dans kring midsommarstången och lite lekar. Helena hade fixat god picknick som vi satt och åt i gräset. Jättemysigt :)
 
 
Lek i trädgården, först för barnen och sen för de vuxna ;)
Robban och Helena hade fixat med 5 kamp, tjejerna mot killarna. Det var nära vi tjejer vann!
En av grenarna var "irländsk julafton". Ludvig han skrattade så han vek sig dubbel när pappan sprang rakt in i häcken och försökte ta sig över mållinjen :)
 
Tusen tack för en trevlig, mysig och rolig midsommar :)
 De här två busarna somnade kl 22.30 i bilen på vägen hem. Men inte fick vi sovmorgon för det!! Maja vaknade 06:50 och 10 minuter senare var Ludvig också vaken :/ Jag fattar inte?! Det spelar ingen roll när de lägger sig, de vaknar ändå tidigt och ibland ännu tidigare! Nu ikväll var de i alla fall trötta, men somnade i normal tid vid 19:30. Vi får se om de sover längre imorgon..?

Kajsas student 140612

 Nu har min yngsta kusin tagit studenten. Här kommer bilder från den dagen :)
Grattis till studenten Kajsa!
 
Maja dansar åt musiken på lastbilsflaken.
Barnen tyckte det var spännande att vi var så nära kanalen.
Föräldrarna tyckte inte det var lika kul utan mest nervöst...
Maja var spekulant på ölen, haha!
Kajsa kom i en trampebåt på kanalen, efter turen på lastbilsflaket.
 
Ludvig tyckte det var spännande att gå på studentfest. Han har fastnat för det här med studenten. Han frågade dagarna efter om jag och Patrik hade tagit studenten, om Maja hade, om farfar och gammelmormor, ja en massa frågade han om.
Sen i onsdags morse kl 07.30 frågade han mig helt plötsligt; -Mamma, ska jag bara åka lastbil när jag tar studenten? Ska jag inte åka båt som Kajsa? Jag blev lite smått överraskad över frågan ;) Jag sa att det behövde vi inte bestämma nu. Kajsa är 19 år och du 4 år. Jag vet inte vad du tycker om när du är så stor. Det får vi prata om då. Ludvig svarade lite besviket; -jaha! En liten kille med många tankar och funderingar.

En omgång med färg

En tavellist, en tavelram och en pigtittare behövdes göras vid och målas om. Tavellisten har varit brun och har inte suttit uppe på ett tag. Den målades till Ludvigs hörna i gamla lägenheten. Tavelramen var i björk och den tyckte jag skulle göra sig bättre som vit i vardagsrummet. Den röda pigtittaren hittade jag på förra loppisen. Den var lite skavd och jag gillade inte färgen. Ludvig och jag bestämde att den skulle vara rosa istället, för att passa bättre in hos Maja. 

Jag tog med sakerna ut på gården igår och slipade dem med sandpapper. Sen var de redo att målas. 
In action...

Det färdiga resultatet :) En dag senare!
På plats i Majas rum. Passade perfekt bredvid hennes speldosa :) 


Check!

Vi kan nu checka av resevagn och pass!

Vi ska åka till Mallorca i slutet av augusti och det behövs fixas och ordnas en del tills dess. Jag hittade en bra, smidig och billig vagn på Blocket. Vi slog till och köpte denna för 400 kr!
En Carena, sulky/resevagn. 

Sen har vi även varit och fixat pass till Maja. Hon var den enda i familjen som inte hade något pass. 
Det var svårt att ta bild på henne, men denna lyckades vi med!

Vi har beställt nya Teletubbies filmer. Majas favorit just nu och de gamla har hon lyckats repa sönder :/ Måste kunna underhålla henne med något på flygplanet. 

Idag gick jag och Ludvig förbi ett Apotek som hade bra priser på myggmedel, aloe vera krämer och annat bra. Så det passade vi på att köpa! 

Ska bli kul och spännande att åka på semester med två barn. Vi har ju varit i Turkiet med Ludvig (ungefär i Majas ålder) och det gick bra! Men nu är de två, haha ;) Ludvig lääängtar! 

Pustar ut...

Lugnet har infunnit sig här hemma :)

Jag känner att jag har gjort ett bra avslut på min "cykelgrupp" som jag lämnade i fredags. Barnen går vidare till en annan avdelning och det gör jag med. Jag lyckades få in alla 6 utvecklingssamtal på 1,5 vecka! Både barn och föräldrar har varit nöjda under dessa 4 månader! Känns skönt att vi gjort ett bra arbete, min kollega och jag! 

Jag var med på grupptentamen på Högskolan. Jag har även lämnat in min hemtenta. Nu tar jag sommarlov från skolan (om tentan blir godkänd)! 

Ludvigs kalas är över, så inget mer fix och bak på ett tag ;)

All stress som jag hade i början av juni har nu lagt sig. Det är så skönt att inte ha så mycket hängandes över en. Visst finns det måsten hela tiden, men inte på samma sätt. 

Nu ska jag jobba 3 veckor till, sen har jag 4 veckors semester :)

Barnkalas del 2

Här kommer fortsättningen av bilderna från Ludvigs barnkalas (piratkalas) den 7/6
 
Paketöppning
Lek med vänner
Lunch, korv med bröd
Fika och tårtdax
Pyssel i form av ballonggubbar
Efter skattjakt med karta hittade barnen sina godispåsar
 
Tack alla som har firat Ludvig på ett eller annat sätt!
Han är supernöjd med sina kalas och alla nya saker som han fått! Kram på er

Barnkalas del 1

I lördags var det dags för Ludvigs piratkalas. Som han har längtat!!
Emma, Martin, Didrik och Alba kom fredag kväll. Så de var redan på plats :) 
Kl 11 kom övriga gäster till Luddepirat. 
De han hade bjudit som kom var Didrik & Alba, Emmy, Elvria och Love. 

Förberedelser inför kalaset. Ännu en Jaketårta. Och en piratbåt i melon. 
Två pirater :)
Två andra pirater :)
Kram på dig kompis!

Presenter från kompisarna
Present från min farmor och farfar och det lilla paketet bytte han till sig (fick dubbelt av en present av hans farmor och farfar). 
Present från Emmy och lite bidrag av oss (också ett byte). 

Har förresten glömt att visa vad han fick av sin farmor och farfar. Han fick ju det förra helgen då de passade barnen!
En verktygsbänk med verktyg och tillbehör. Så det han bytte till sig för Emmys present passade perfekt ihop :)

Det kommer precis som i föregående inlägg en del 2 av detta. Där kommer jag berätta mer om vad vi hittade på under kalaset!

Ludvig 4 år del 2

Här kommer bilderna från kameran :)
 
 
Presenter han fick av oss
 
 

Ludvig 4 år del 1

I fredags (6/6) fyllde Ludvig 4 år. Tänk att vår lille prins redan är fyra år!! 
Under natten kom han inspringandes och la sig mellan oss. Jag gick då in och sov i hans säng. Så på morgonen kom Ludvig in till mig och sa; Mamma man måste faktiskt säga grattis till mig på morgonen när jag fyller år! Sötfis!! 
Jag gick upp och Ludvig fick gå och lägga sig och låtsats sova ;) Vi samlade ihop paketen och gick in och sjöng för honom. 
Maja hjälpte gärna till...

Ludvig lekte lite med sitt nya lego.

På eftermiddagen kom släkten på kalas.
Finklädd kille, redo för kalas! 
Busfia är finklädd.
Jag lyckades göra en Jaketårta till Ludvig, som han önskat. 
Barnen och mormor innan övriga gäster kom.

Presenterna han fick av släktingar och Alba & Didrik. 

Det var bilderna från mobilen. Måste lägga in bilderna från kameran också. Så det dyker nog upp under kvällen eller imorgon. 

John & Mayas bröllop del 2

Här kommer några av bilderna från kameran...
Tack John & Maya för att vi fick vara med och dela er dag!

John & Mayas bröllop del 1

Förra helgen var vi i Södertälje på bröllop. Det var Patriks kompis John (från Högskolan) som gifte sig. Vi åkte bil upp tillsammans med ett annat par (också från Högskolan) och i en annan bil åkte en kompis med hans sambo. Barnen stannade hemma och blev passade av farmor och farfar. 

Det  var kul att umgås med er alla, kul att vara Anna & Patrik, inte bara mamma och pappa.

Vi bodde på samma ställe som festen var, vilket var väldigt smidigt. Men nu när vi för en gångs skull bodde på hotell utan barn. Så fick vi inte sova så länge ändå... Frukosten slutade serveras kl 09.00, en lördag!! Vi bodde långt ifrån byn och därmed var vi tvugna att gå upp och äta frukost. Så sjukt störigt!!
 
Bröllopet var fint och festen var rolig. Dock var det svinkallt i "festlokalen", vi var på en loge och där drog det kallt.
Bjuder här på bilderna från mobilen. Det får bli ett blogginlägg till med bilderna från kameran. Man tar ju med både och numera.
Redo för bröllopsfest!
De nygifta :)
Bröllopsföljet
Dags att åka i byn
Skål på er!

De fyra vännerna från Högskolan!

Vingåker Factory Outlet

På vägen hem igår så åkte vi förbi Vingåker för att kolla vad outletbutikerna hade att erbjuda. 
Jag hittade inget till mig själv, men Patrik köpte en marinblå Tigerkostym för 1595 kr istället för 4000 kr! 
Till barnen hittade vi billiga Polarn & Pyret kläder :)
Fynden till barnen, 484 kr istället för 1378 kr!!

Det fanns även en Delicatobutik och det blev en positiv överraskning för oss alla :) Vi köpte hem lite gott, bland annat till Ludvigs kalas! 75 chokladbollar (delicatobollar) för 99 kr.

För övrigt var det inte så stort som jag hade tänkt mig. Men kul att ha varit där och bra med ett stopp på den långa vägen. 
Vart vi har varit kommer i ett annat inlägg ;)

RSS 2.0