Vattkoppor och lägenhetsfix

Jag har varit hemma och vabbat ons-fre. Maja har fått en del vattkoppor, men inte lika många som Ludvig hade. Dock har hon fått på så jobbiga ställen som i öronen, runt ögonen, i munnen och på läpparna. Ingen roligt! I onsdags var hon  lite pigg, men i torsdags hade hon ingen bra dag. Feber, trött, gnällig och ont/kliande :/ Jag fick bara i henne drickyoghurt. Så jag fick packa ner henne i vagnen efter lunch och gå och handla fler (vi hade bara två kvar).
Mamma hämtade Ludvig på förskolan både i onsdags och i torsdags, så de har lekt och busat en massa. Skönt för alla parter. Maja fick lite tid att vila och Ludde fick full uppmärksamhet av mormor :) Tack mamma!!

Nu är Maja piggare igen och de flesta kopporna har börjat torka. Imorgon och tisdag ska Patrik vara hemma. Ludvig ska på förskolan, så Patrik kan sköta lite jobb hemma också dessa dagar. Jag ska till högskolan två dagar nu! Sen får vi se om hon kan gå på förskolan på onsdag. 

Eftersom jag har varit pigg (och vaken tidigt) dessa vabdagar, så har jag fått gjort lite här hemma. En dag rensade jag och fixade ordning på balkongen. Den blir alltid ett förråd (framför allt på vintern). Just nu står det kvar lite loppissaker. Men jag fick bort allt som skulle till tippen (det åkte Patrik iväg med på kvällen sen, tack!). 

Jag påbörjade och avslutade projekt "göra om fönsterbrädan" i vardagsrummet. Det som fanns på den tidigare hade börjat lossna och barnen har varit där och pillat. Så det var inte så snyggt. Jag har sett på en del sidor på Facebook, där folk använder sig av dekorplast för att göra om/fixa till saker. Så jag tänkte jag kunde försöka med det! 
Först pillade jag bort bitarna längs kanten och sen började jag plasta in. Det var inte lika enkelt som jag trodde, mer pilligt! Det gick inte att ha för stora bitar, då klistrade de ihop. Så nu blev det en massa överlappningar och lite bubblor. Men på håll ser det snyggt ut ;) Jag är glad att fönsterbrädan är vit och hel, men sen kunde det gjorts lite  snyggare kanske! Tyvärr räckte inte rullen jag köpte, det blev en liten bit utan vitt (se på bilden). Men som tur var så skulle mamma till Emporia samma dag, så hon köpte en rulle till! Nu är den helt vit :)

I fredags åkte vi först till Hemmakväll för att hyra film (halva priset denna helg) och köpa godis. Efter det åkte vi till Ikea för att köpa nya bokhyllor till vardagsrummet. 
Vi har bytt ut det mesta från björk till vitt och nu var det bokhyllornas tur! Vi körde en hylla till tippen, sålde vitrinskåpet och satte upp den tredje på vinden (ligger ute på Blocket). Eftersom vi kom hem sent fredagkväll, så blev det filmmys i soffan ganska direkt.

I lördags förmiddag var jag och mamma på Näsets Barnbazar och köpte lite nytt till barnen. Hälften av alla intäkterna gör till Barncancerfonden! Jag fick lite "nytt" till barnen och skänkte samtidigt 355 kr. 
I veckan har jag också fyndat på Polarn och Pyrets rea.
Efter loppisen så började vi snickra ihop bokhyllorna. Det blev jättebra och så fräscht det ser ut med allt det vita :) 

Hela vardagsrummet...
Ja nu är det soffbordet som inte "passar in". Pallen med blomman på satte jag dit idag. Den kanske ska få sig en omgång färg?!

Idag har det bara varit en massa undanplockning!! Det har legat saker överallt i lägenhet efter våra små projekt. Nu ser det mycket bättre ut här hemma. Men nu är det "bara" den vanliga städningen som fattas. Får se om vi hinner lite av det i veckan. Tvättade passade iallafall jag på att göra dagtid när jag var hemma. 

Ludvig blev glad över sitt nya pussel. Det har han bland annat roat sig med idag. 72 bitar, utan problem. Han är så duktig (tycker iallafall jag)! 

Oj, det här blev långt. Alla kanske inte hängde med ända hit ;) Men så är det ibland. Klockan har hunnit bli mycket också. Tur jag redan ligger i sängen, så jag bara kan lägga ner telefonen och försöka somna. En lång dag på högskolan väntar... Gonatt!!


Maja 1,5 år

I fredags blev Maja 1,5 år. Jag glömde helt bort att uppmärksamma det på bloggen ;)
Lilla loppan, mamma älskar dig!!

Maja är en bestämd tjej med humör ;) Hon förstår allt man säger till henne och hon börjar göra sig förstådd också. Det kommer fler och fler ord nu, jättekul. 
Hon tycker om att leka med Ludvig och kan ibland komma och klappa/krama honom. Hon kan också busa med sin storebror och "fördärva" för honom.
Maja försöker klä på sig själv, så sött!
Hon äter det mesta, men älskar allt med korv och ris. De är helt olika som syskon, så kul att uppleva. 

Just nu ligger min lilla älskling i sängen med 39 graders feber och vattenkoppor.  Jag hämtade henne på förskolan i eftermiddags och då upptäckte jag att hon hade koppor i håret och på ryggen. Så det blir till att stanna hemma resten av veckan. Patrik ska jobba hemma i morgon. Det var bestämt sen innan, då Maja egentligen skulle till BVC och läkarbesök imorgon. Men det blir inget med det. Resten av veckan ska troligtvis jag vabba. Första gången sen Maja började förskolan! 

Hoppas det här blir ganska lindrigt för henne. Men skönt att kunna pricka (hehe) av det!

Ännu en vecka...

...har nått sitt slut. Det var hemskt vad dagarna går fort just nu. Veckan rullade på med allt det vanliga. Och i fredags packade vi bilen och åkte till Dalstorp (Patriks föräldrar bor där). 
Efter jobb i fredags var det bara till att packa ner det sista, fixa middag och invänta Patrik. Sen åkte vi till svärisarna.  Vi kom fram vid 21.30 tiden, så det var inte så mycket mer än att gå och lägga sig strax där efter.

I lördags förmiddag åkte jag och Patrik en snabb tur till Gällstad (ett måste numera, hihi). Jag hittade shorts och strumpor, Patrik träningsbyxor, ett par vårskor till Maja. Under eftermiddagen sov Maja gott i vagnen på altanen. Ludvig var ute och lekte med pappa och farfar. Jag fick tid att sitta och plugga. Det var bra, för det behövde jag. Nu känns det ok med hemtentan. Den är inte klar än, men det "värsta" är gjort. Nu är det mest finlir och få ihop den. Sen kolla om jag har besvarat frågorna, haha! 
När Ludvig kom in så plockade Monica fram hårklippningsmaskinen. Ludvig har blivit väldigt långhårig och det behövdes fixas. Min mamma har klippt honom ett par ggr, men längesen nu. Monica och Sune har en maskin och den kunde man ställa in rätt bra. Så 3,6 cm passade Ludde :) Jag ska införskaffa oss en sån klippare (GeKås kom den från, hehe)!!
Så här fin blev han.

På kvällen åt vi Tacos, såg på Gladiatorerna och filmen The Zookeeper (den var rolig!). 

Idag vaknade barnen tidigt (även lördagen). Så utvilade är vi inte direkt...! Störigt att de vaknar samma tid som i veckan, eller till och med tidigare. (Ikväll sov de båda vid 18.30)!

Vi var ute och lekte i solen på förmiddagen idag. 
Sen efter lunch åkte vi hemåt igen. Skönt att komma hem i lagom tid. Vi har nu hunnit både packa upp och kört två maskiner tvätt. Vi har även hunnit plocka undan lite saker som bara ligger här och där. Jag tog även tag i de kläder som behövde lagas, bland annat knappar i Patriks byxor. 

Nu ligger jag här i sängen, redo att sova när jag skrivit färdigt. Sov så gott!!

En fartfylld helg...

...har nu passerat!

I fredags tog vi det ganska lugnt och njöt av att det var fredag. Hela veckan gick jättefort!! Allt nytt på jobb med barn och rutiner, så jag var ganska trött.

På lördagförmiddagen var jag iväg på Schlagerjympa på Friskis&Svettis. Det roligaste passet på länge :) Det är riktigt kul att röra sig till musik man känner igen! Ellen, en av finalisterna i Melodifestivalen är tydligen ledare på Friskis i Malmö. Så de har haft en schlagerturné. Förmodligen för att hylla Ellen. En rolig grej!

Maja fick tofsar i håret för första gången. Sötfis :)

På eftermiddagen kom mamma hit, hon skulle passa barnen på kvällen. Jag och Patrik skulle på Martinas 30 års fest med Bondtema. (Tyvärr missade jag finalen av Melodifestivalen!)
Bond och hans brud, lekar och kvällens värdinna.

Tack för en trevlig och rolig kväll Martina. Tack mamma för att du passade barnen, skönt att det gick så bra! 

Idag söndag åkte vi och mamma till Vellingeblomman för att titta på påskutställningen och djuren. 

Det blev lite fjädrar, ägg och en påskkärring.

Efter vi kom hem ville Ludvig ut och leka i det fina vårvädret. Det blev en liten lekstund ute på vår gård.


Nu ligger båda barnen i sängen. Patrik och jag tänkte se en film och ha söndagsmys!

Imorgon ska Patrik och barnen vara hemma, då det är planeringsdag (stängedag) på förskolan. Men jag ska till jobbet!

Världens duktigaste

Just nu har vi världens duktigaste lilla tjej här hemma!
Tre kvällar har vi gått och lagt Maja i den stora sängen, hon ligger kvar och somnar! Så duktig! På kvällarna har hon inte gått upp en enda gång. Det här gick bättre än förväntat!

Det var lite svårare att somna efter lunch igår. Då var det ljusare och vi andra var uppe. Hon kom upp tre eller fyra gånger, sen somnade hon. Men allt utan gnäll eller gråt. 

Vi är lite lagom "chockade", hehe. Men så glada att det gått så här bra :)

Mammas lilla älskling.

Så var denna helgen snart slut...

I fredags "bytte" jag After Work och Elysee mot middag på Ikea med familjen. Eller ja, bytte och bytte. After Worken blev inställd då hälften inte kunde. Så jag hoppas det ordnas en snart igen. 
Efter middagen på Ikea gick vi en runda i varuhuset. Alltid kul att titta på nytt som har kommit in. Vi köpte en ny lampa till sovrummet. 
Väl hemma hamnade vi i soffan framför Let's dance. 

Igår började jag förmiddagen med ett träningspass på Friskis & Svettis. Hem och duschade, sen cyklade jag till Mobilia för att fixa några ärende. Jag kände att jag behövde nya och ordentliga träningsskor. De jag hade igår är så hårda och jag har redan vrickat foten en gång (på väg 2 ggr till). Ska jag träna frekvent så behöver jag ordentliga skor! På Stadium hade de 20% på en valfri vara, så det var ju superbra. 
Dessa fick följa med hem. Färgerna passade mig perfekt ;)
Jag var även på Jysk. Eftersom vi bytte säng, så tänkte vi att Maja kunde fått ett stort täcke också. Stor kudde fick hon redan i början av februari när hon var riktigt förkyld.

När jag kom hem vid 14.00 var det dags att börja tvätta. Vi tvättade både nere i källaren och uppe i lägenheten. Gud vad mycket tvätt det blir på en vecka. Vi började även damma och städa. Men vi hann/orkade inte så mycket.
Efter middagen åkte vi en snabb tur till Ikea (ja,igen!). Vi insåg att vi bara hade ett lakan kvar till juniorsängen. Och det kan räcka med en natts läckage... (vilket hände i natt!) Så vi köpte två nya lakan. Efter Ikea åkte vi till Mobilia hela familjen. Patrik ville också passa på att köpa träningsskor. 
Vi kom hem strax innan åtta, så det var bara till att lägga barnen direkt. Sen såg vi andra chansen och "En gång i Phuket". 

Idag gick Patrik iväg på förmiddagen och tränade. Sen satte vi fart med städandet. Fortfarande inte riktigt klara, men dammråttorna är iallafall borta! Efter lunch cyklade jag snabbt förbi Ö&B och Jysk. Sen hem till min mamma. Jag behövde komma hemifrån och plugga. Hemma finns det så mycket störmoment och ljud. Så jag satt instängd i mitt gamla rum hemma hos mamma. Jag läste och skrev i lite mer än 2 timmar. Så nu är jag nästan skrivit klart 1 av 3 frågor till min hemtenta. Jag har även börjat på en andra fråga. Det känns skönt att ha börjat och det blir nog fler pluggtillfälle hos mamma. 
Jag gick hem lagom tills Patrik hade lagat middag till oss :) Efter middagen åkte vi snabbt till City Gross och handlade. 

En fullspäckad helg är snart slut. Nu har vi landat i soffan. Nöjda med allt vi hunnit med. Men det hade ändå varit skönt med en ledig dag till, hehe.

Imorgon väntar nya utmaningar för mig. Imorgon drar den nya avdelningen igång :)

Stora lilla tjejen

Idag bestämde vi oss för att byta ut Majas spjälsäng till Ludvigs "gamla" juniorsäng. 
Numera när Maja vaknar vill hon inte ligga kvar i sängen. Hon blir lite ledsen/arg. Så vi kände att då är det lika bra hon kan gå upp och komma in till oss. Mysigt med små tassade fötter (om det är i human tid, hehe). 
Vi får se om vi ångrar vårt beslut, hehe ;)
Både Ludvig och Maja var med och fixade till hennes säng. (Idag blev det Hello Kitty för hela slanten). Maja tyckte det var spännande med den stora sängen.

Vi la henne lite senare ikväll (20.10), 5 minuter senare sov hon. Hon kom inte upp en enda gång. Hon var förmodligen så trött, så hon inte tänkte på att hon kunde gå upp. Men vi är ändå lite överraskade! Vi får se hur natten och morgonen går! 
Så här ser sötisen ut just nu!

Lilla liten börjar bli stor. Även om hon inte är så stor! 

RSS 2.0