Stress, stress, stress...

Just nu är det mycket att göra och mycket att tänka på! Jag börjar blir lite förvirrad och rörig i huvudet. Jag glömmer svara på sms, jag glömde till och med ta min Levaxin (medicin för struma) i tisdag! Jag glömmer bort mycket saker och känner mig allmänt stressad över allt som ska hinnas med nu dessa två kommande veckor. Eller ja egentligen även vad som har varit/är denna vecka. 

På jobb är det mycket som ska avslutas. Vi har en kvalitetsredovisning som ska in, utvecklingssamtal som ska förberedas och utföras (har hunnit med 2 av 6), dokumentationer till barnens portfoliopärmar bör göras. Eftersom vi är på vift så pass mycket som vi är och bara 2 stycken, så har det inte funkat med enskild planering för oss. Så vi har missat mycket planeringstid under dessa månaderna. Men saker ska ändå göras..! Det ska också läggas in en kvällsplanering med det nya arbetslaget. 

Med familjen är det också mycket att tänka på. Sommaravslutning på Ludvigs avdelning, tandläkarbesök, BVC besök, ensamma dagar och nätter med barnen.  Ludvig fyller snart år (6/6) och ska ha två kalas samma helg. Det är en hel del som ska handlas och fixas till dess. Tyvärr ska Patrik på begravning dagen innan. Nu i helgen ska Patrik och jag på bröllop i Södertälje, så det blir inte mycket fixat denna helg. 

På mitt "egna liv" är det också stressigt. Jag har en tenta som hänger över mig. En tenta som jag känner att jag inte hinner med. Jag har skrivit en del, men måste koppla det till litteraturen. Eftersom detta är ett tidsinställt inlägg, så kanske jag sitter och pluggar just nu. Min förhoppning är att jag ska använda en stor del av den lediga dagen (tors) till detta. Jag ska mitt i allt vara på Högskolan 2 dagar nästa vecka och ha grupptentamen! Jag känner också mig stressad över att jag inte hinner träna. Eller rättare sagt känner att jag har inte tid att prioritera det! 

Hoppas jag kan komma i ordning med allt och helst i tid!! Behöver jag säga att jag längtar efter semestern?!

Föräldrapicknick

I tisdags hade vi avslutning med Utforskarna och deras föräldrar. Vi hade picknick på förskolan med alla (nästan) familjer. Vi visade bildspel, gjorde en utvärdering av gruppen, lekte "under hökens vingar" och "kom alla mina små kycklingar". Det var en trevlig stund tillsammans. Nu är det snart tack och adjö till denna grupp :/
Det var ju en tillfällig avdelning fram till midsommar, så vi har ju vetat att det roliga kommer att ta slut så småningom. Men oj vad tiden har gått fort och snart är vi där! 
Jag har trivts jättebra med alla barn och min kollega! Så det känns väldigt tråkigt att inte få följa dessa barn vidare och även få nya kollegor. 
Jag ska till en annan avdelning inne i huset nu. Det blir säkert bra, men just nu känns det lite vemodigt! Men jag ska jobba med en som jag tycker bra om. Sen håller jag tummarna på ytterligare en bra kollega. Min gamla från Tulpanen (mitt förra jobb). Håller tummarna!

Två av barnen kom med presenter till oss!
En vinflaska och en guldmedalj :)

Jag kommer sakna det vi hade, Ann-Sofie, jag och barnen på Utforskarna 2014! Men alla finns ju kvar i huset, så det är inte hejdå för alltid! 

Tokar

Maja älskar att plocka fram skor och prova dem. Vi har skor i halva hallen när hon är i farten. 
Så här såg det ut tidigare i veckan, när stövlarna var de roligaste! 

Tok 1 och tok 2 ;)

En festlig helg

I fredags var jag på After Work med ett härligt gäng kollegor! Vår kock Louise bjöd hem oss och fixade maten. Tack för det!! Jättetrevligt och gott. 
Kul att träffa kollegorna utanför jobb!
Det blev en sen kväll. Kom inte i säng förräns 01.50. Min kära make gav mig sovmorgon på lördagen. Det tackar jag för, då Maja vaknade 06.10!!

På lördagen var vi en sväng på Emporia. Sen på eftermiddagen kom min mamma och på kvällen kom min kusin Lisa. De skulle passa barnen, eftersom Patrik och jag skulle på min vän Giselas 30 års fest. Ytterligare en sen kväll/natt ;)
Tack för en jättetrevlig fest! Och tack till mamma och Lisa för hjälpen med barnen. 

Majas nya möbler

Nu kommer bilder på Majas nya möbler...
Ett litet skrivbord där hon kan sitta och puffla som hon säger ;) Pussla menar hon. 

En förvaringsbänk och lagom lekhöjd! 

Det är lite tavlor som ska flyttas och eventuellt upp en liten tavellist (som ska målas först). 

Återbruk

När vi ändrade om i Majas rum, så plockade vi bort hennes lilla vita lackbord. Jag ville inte kasta det, så jag återanvände det och gjorde en stor legoplatta till Ludvig. Han tyckte det var jättekul och har lekt en del med den. Nu kan han spara lite av sitt bygge om han vill. Plattan går även in under hans säng.
Smart va?! 

Mors dag och barnloppis

Igår var det Mors dag! Min mamma var här redan på morgonen när vi vaknade (hon hade sovit över). Hon fick ett litet paket från Body Shop av mig. Och jag fick ett par rosa byxor av mina barn. Tack älsklingar :)

Dagen spenderades i Folkets park, på lekplatsen och på loppisen. Mamma och jag gick runt och tittade, medans Patrik och barnen lekte lite. Sen efter lunch gick vi ett varv till bland försäljarna. 
Gårdagens fynd!

Mormors fynd till barnen. 

Saker vi fick gratis av en försäljare minuterna innan "stängning". 
Ludvig fick en håv av en annan dam också, men den kom inte med på bild.

Efter loppisen följde mamma med hem till oss igen. Hon och Ludvig tog det lugnt i soffan och såg Luddes inköp, en Pippifilm. Patrik och Maja var ute och lekte lite. Och jag putsades våra fönster, väldigt välbehövligt!! På kvällen grillade vi och åt gott :) En trevlig dag! 

En av fördelarna med mitt jobb...

...är att man kan hitta på roligheter på arbetstid :)

Igår var jag hela dagen i Skånes djurpark. Idag har jag varit och tittat på när MFF's A-lag hade träning. 

Tänkt om jag och min kollega gör samma sak om ca 15-20 år. Då kanske det är några av "våra" killar som är där på träning. Rolig tanke! Så kom ihåg oss, Utforskarna 2014 ;)

Matias Concha är en kille (eller kanske man) som min mamma kan säga så om! Min mamma hade honom på förskolan. När han skrev autograf på Ludvigs tröja (jag hade med den, hehe), så berättade jag vems barnbarn det var han skrev till. Han kom ihåg henne, frågade hur det var med henne och bad mig hälsa! Kul :)

Blivande 4 åring

Om mindre än 3 veckor fyller Ludvig 4 år! Det är mycket som ska fixas, handlas och bakas. Det gäller att börja i tid. Jag har redan bakat kanelbullar iallafall. Måste komma på vad mer som ska bakas?! Någon som har tips på en god (och enkel) tårta? Det mesta av piratdetaljerna till hans barnkalas (Jake och piraterna) är fixat! Inbjudningskort är skickade. Våra sista paket till honom är på ingång från lekmer.se. 

I år har vi valt att dela upp det på två kalas och två dagar. Släkten på födelsedagen och kompisarna dagen efter. 

Ludvigs önskelista; 
En verktygslåda (Bosch leksaker)
Lego helikopter
Lego piratskepp (om det finns?)
Racerbil
Jake och piraterna bäddset
Ett piano (inte ett stort och"riktigt")
Blodsvente och Jocke med kniven (Pippi figurer)
En "riktig" riddare (vad det nu är, haha)

Två helger

Två helger har redan passerat...vart tar dagarna vägen?!

Förra helgen hade vi besök från familjen Karlborn. Vi var i Köpenhamn på lördagen. Emma och jag hoppades på att få biljetter till ESC. Men vi "gav upp" ganska snabbt och bestämde oss för att se finalen på storbilds-tv på torget. Men när vi skulle lämna av våra familjer på stationen så började det ösregna. Vi gick en bra bit, så när vi kom fram, var vi ganska blöta :/ Vi beslutade oss för att följa med hem till Malmö istället. Man ser bättre hemma i soffan och det var mycket varmare, haha. Men vi var iallafall i samma stad, samma dag som finalen var!
Det var ett bra bidrag som vann! Jag hade ingen direkt favorit i år. Så det var kul. Nu blir det till att försöka ta sig till Österrike nästa år ;)

På söndagen var Emma, jag och alla barnen på Trädgårdspaletten. När familjen Karlborn hade åkt hem, åkte vi en sväng till Ikea. Majas rum skulle fixas om lite :) Mer om det i ett annat inlägg! 

Denna helg har vi haft fullt upp. I fredags följde mormor med och hämtade barnen. Sen var hon här hela kvällen hos oss. På lördagen åkte vi på en liten tur till Väla Centrum. Kul att titta i affärer på ett annat ställe än de vanliga. På kvällen bestämde sig Ludvig för att sova hemma hos mormor. Så vi hade bara Maja och mysa med på söndagsmorgonen. Det händer typ aldrig! Helgen i övrigt har vi ägnat åt tvätt och städ! 

Har faktiskt inga bilder att bjuda på från dessa helger :/


Jag är en vinnare!!

Jag är medlem i Buzzador och därigenom får jag ibland testa lite olika produkter eller varor. 
För ett tag sen var jag med och Buzzade Lakrits :) Jag hade en bjudning på jobb. Jag tog bilder och skickade in till en tävling. För två veckor sen fick jag ett mail om att jag hade vunnit bildtävlingen!! Så kul! 
Vinnarbilden.

Förra veckan kom vinsten...
...en massa lakrits :)

Jag brukar inte vinna, så det här var extra kul! 


Förskolans dag!

Idag är det förskolans dag (snart slut dock). Barnen firade med maskerad, festligheter och grillning till mellis.
Dessa två sötisar lämnade jag på förskolan idag (och hämtade!). Trött i huvudet!

Jag är helt slut och trött i huvudet nu. Hamnade precis i soffan, för en stund iallafall. 
Vaknade hastigt imorse och insåg att jag snoozat liiiite för länge (30 min). Patriks klocka ringde 06.10 och tur var det! Hantverkarna skulle komma 07.00 och bryta strömmen i lägenheten. Så det var bara till att studsa upp och stressfixa mig och allt annat. Vi hann bli klara och som tur var kom de inte förrens 07.10. Då gick jag och lämnade barnen på förskolan (tidigare än vanligt). Sen tillbaka hem och hämta mina saker. Jag hann inte äta frukost, så jag köpte bullar på vägen till jobb. Jag börjar 08.15, så jag kunde sätta mig 5 min på jobb och ta en kopp te. Sen åt jag frukost med barnen på jobb. 

Dagen har rullat på i helt ok takt. Det blev bara stressigt vid 14.30 tiden. Kom iväg 5-7 min senare. Så blev lite stressad till mina barns förskola. Snabbt  hämta dem och försöka gå snabbt hem. Gick ganska bra idag! Annars går Ludvig i sin egen takt, tittar på allt och går balansgång. Hemma och lämnade dem till Patrik vid 15.45. Patrik har jobbat hemma idag och haft koll på elektrikerna. 
Jag andades i 10 min sen gick jag ner på torget till frisören. Jag fick sitta ner och koppla av i 40 min undertiden frisören klippte mig. Så skönt och fräscht håret blev. Minns inte när jag klippte mig sist. Kan vara i somras?! Välbehövligt var det iallafall. 

Hem igen, äta middag, duscha både mig och barnen. Sen åkte Patrik iväg till Karlskrona (fortfarande på väg). Han ska sova där och ha ett möte tidigt imorgon bitti. Så jag har kört hela kvällsracet här hemma. Det fanns en hel del att städa undan (mer kvar). Men nu sover iallafall barnen! 

Vi har haft elektriker här hela dagen som har dragit om elen i lägenheten. De bytte alla uttag och sånt. Det är något vår förening har ordnat. Ja vi får betala det själv, men till bra pris och de flesta i området gör det! Det har pratats och ordnats länge. Skönt att vårt hus är klart nu! Känns bra att ha fixat elen! Får väl se hur "skönt" det känns när räkningen kommer, haha!

Efter allt idag, så är det inte konstigt att jag haft huvudvärk största delen av dagen. Det får bli lite tidigare sänggåendet ikväll. Igår var jag ju tvungen att se ESC semifinal 1. Skönt att Sanna fick vidare!

Nä nu ska jag ta ett ryck till här! 
Det mesta efter dagens besök (stök) är undanplockat. Men lite lampor som ska sättas upp igen. Och lite som måste dammas och städas. Sen har vi det tråkiga (en annan dag) att måla runt de uttag där det syns gammal färg/tapet!


En mysig dag med Ludde

Idag åkte jag till jobb medans resten av familjen mös hemma. Jag hade planering, sen insåg vi att det inte skulle bli så många barn. Vi skulle vara 3 pers på 10 barn! Men de andra två kollegorna tyckte jag kunde gå hem, så snällt! Så kl 09.30 gick jag hem och kompade ut resten av dagen! Glad cyklade jag hem och överraskade familjen :)
De blev förvånade och glada! Jag hade tänkt gå till Mobilia och fixa lite ärende efter jobb, men det kunde jag göra redan på förmiddagen! Tyvärr hittade jag inte allt jag skulle. Jag cyklade hem och åt lunch.
Eftersom Patrik inte var okej än och inte Maja heller, som dessutom skulle sova. Tråkigt för mig och Ludvig. Så bestämde jag att vi skulle åka buss till stan och fixa mer ärende. Vi åkte och fick bytt hemtelefonen som krånglat. Sen var vi på H&M och handlade lite till Ludvig, han fick bland välja skjorta till sin födelsedag (som närmar sig). 
Ludvig var duktig och gick från Gustav till Triangeln. Efter att ha köpt ett par skor till Ludde gick vi ut ur affären och där utanför gick vi rätt på mormor!! Vilken tillfällighet, hon var där och shoppade. Så det blev en snabbfika och Ludvig blev jätteglad. Mormor åkte sen buss hem med oss. 
En mysig dag tillsammans med min son :) Tackar kollegorna på äventyrarna för det! 

Jaha, det var den dagen...

En ledig dag så här mitt i veckan är ju lyx. Jag hade tänkt en mysig dag tillsammans med familjen. Kanske åka iväg och leka någonstans. Men ja saker blir inte alltid som tänkt! Visserligen var vi tillsammans hela familjen. 

Men Maja fick igår ikväll 39 graders feber :/ Hon är förkyld och gnällig. Idag har den legat mellan 38,5-39. Så hon har inte varit så pigg!

Patrik och jag firade Valborg med färska räkor. Tydligen var det någon räka som inte var så färsk, för inatt började Patrik må dåligt. Idag har han mest sprungit på toa och sovit på soffan. Inget kul alls :/ Som tur är verkar jag ha klarat mig (än så länge iallafall). 

Jag har däremot åkt på ännu en förkylning! Nyser och snyter mig stup i kvarten. Ludvig är den enda som varit helt frisk idag! 

Ingen av oss har sovit speciellt bra eller mycket i natt. Patrik vände och vred sig, sen kom Ludvig in till oss och då flyttade Patrik in i Ludvigs säng. Då låg Ludvig och vände och vred sig i ca 1-1,5 tim!! Så jag ska snart göra som resten av familjen, sova.

Eftersom vi inte kunde ge oss iväg, så tyckte jag det var lika bra att boka en tvättid. Det fanns ledigt 11-14, så det var perfekt. Tyvärr räckte inte maskinerna till i tvättstugan, så jag fick tvätta hemma också. Tog alla sängkläder och handdukar. Sen kläder från 4 pers! 10 maskiner har jag kört idag. Det har gått i ett hela dagen för min del. 

Jag hade bestämt att vi skulle baka kanelbullar, så det har jag och Ludvig också gjort idag. Sen var han och jag iväg med mormor och hjälpte henne köpa en ny tv.

I tisdags köpte vi en ny tv. En 46 tum, smarttv :) Elgiganten öppnade ny butik i tisdags och de hade superbra erbjudande. Så vi kunde inte motstå det, då vi redan hade börjat fundera på en ny tv. Vi är redan nöjda med beslutet!
Mamma blev så sugen hon också, så det var därför vi var där idag ;)

Eftersom Maja har feber så får hon stanna hemma imorgon. Och det får Ludvig också eftersom det är en klämdag. Patrik är hemma med dem, med tanke på hans dag idag! Så jag är den enda som ska upp och iväg. Dags att sova nu med andra ord!

Hoppas ni hade en trevlig Valborg och 1:a maj! 

RSS 2.0