Ludvig

Min älskade lille Ludvig!
När han ska sova brukar jag säga; gonatt, sov gott, mamma älskar dig!
Nu två dagar i rad har han svarat; jag älskar dig med!
Åh vad det värmer i mammahjärtat :)
Lika trotsig/tjurig som han kan vara, lika gullig och fin är han!!
Den här fina killen fyller snart 3 år, tänkt tre hela år!
Det har ju gått jättefort.
Han är en kille full med spring i benen och mycket tankar. Han är duktig på att prata (och har varit länge) och har ett minne som är bättre än ens eget. Han har mycket frågor (varför, varför) och funderingar. Han har en enorm fantasi och humorn finns där. Man kan skoja med honom och han vet att det är ett skämt. Han tycker om att göra det mesta, allt från att busa, titta på film, lägga pärlor, läsa bok, bygga med tågbana och duplo. Han tycker om att vara ute och leka. Titta på insekter är väldigt spännande, även pinnar och stenar. Han verkar tycka om sin förskola. Och än så länge har det inte varit några problem med att han är hemma varannan dag. Han finner sig i att så är det just nu. Nu när jag är mer säker i rollen som tvåbarnsmamma och Majas rutiner är någorlunda samma, så är det lättare att vara hemma med båda två. Jag kan även ge mig iväg på ett annat sätt, för jag känner mig lugnare. Mysigt att det äntligen är vår, så vi kan vara ute mer om dagarna och Ludde kan springa av sig.
 
Ludvig är vissa stunder supergo mot Maja och ska hjälpa henne, medans andra stunder är han smått elak mot henne. Han tar saker från henne, men det är inte okej att hon "tar" saker från honom. Han är mer tuff/hårdhänt mot henne nu, det är väl för att hon är större och är med på ett annat sätt. Det är väl såhär det är med syskon!
 
Vi håller på att "potträna" Ludvig, igen! Vi körde en omgång tidigare och det funkade okej, men sen helt tvärt ville han inte mer. Totalvägrade verkligen, så vi la ner det. Men nu i lördags provade vi igen och det gick jättebra. Så i söndags och i måndags var han utan blöja hela dagarna. Det hände inte en enda olycka igår! Han bad till och med om en blöja när han skulle bajsa (har sagt till honom att det är bara till att fråga om en blöja om det känns bäst). Så stolt över honom :) Nu är det bara till att fortsätta utan blöja, för nu känner han av när han behöver kissa och går till och med själv in på toan. Nästa steg är att prova vara utan blöja när vi är ute.
 
Maten är fortfarande ett bekymmer. Det funkar inte att tjata/muta och det funkar inte riktigt att bara låta honom äta det han vill på tallriken (för då blir det nästan bara grönsaker). Så nu vet jag inte riktigt vad vi gör, haha. Men vissa dagar äter han inte alls och vissa dagar mycket. Igår åt han 6 fiskbullar och en hel potatis! Men idag fick vi truga i honom hemlagad pizza, som han själv varit med och gjort, även valt "topping". Vi har inte slutat med välling, men minskat med en halv deciliter.
 
Vi har hittat en Britax Two Way till Ludvig. Jag fick ett tips av en tjej på Facebook att leksaksaffären Jättekul i Lund sålde dem just nu för 999 kr (ordinarie 2495 kr). Så i fredags tog jag och Maja en snabb tågfärd dit och fick köpt en! I helgen har vi meckat och pillat med bilstolarna för att få till det bra för båda barnen. Nu sitter Maja fram i Ludvigs gamla Brio, Zento och Ludvig sitter bak. Idag var vi alla iväg en snabb tur med bilen och det känns jättebra! Ludvig ser ut att ha mer plats och Maja satt bra i den stora stolen.
 
Det var allt för nu om min blivande 3 åring.
Vi ska bland annat fira honom genom att åka till Astrid Lindgrens värld med familjen Karlborn i slutet av maj. Det ska blir jättetrevlig och roligt. Hoppas min Pippi, Emil, Lotta, Tjorven (och alla andra karaktärer) tokiga kille kommer tycka det med!
 
Nu ska jag och mannen "fira" Valborg med film och gott!
Trevlig Valborg och första maj på er :)

Cirkus & Utedag

I lördags var Ludvig på Cirkus för första gången! Jag hade fått biljetter till Cirkus Scott när jag handlade på Emporia för 2 veckor sen. Mamma och Kajsa var också med oss. Ludvig var lite rastlös och på gränsen till för liten. Det han tyckte var roligt var när djuren var med och höjdpunkten var när elefanterna kom!
Vi såg en elefant innan föreställningen började. En skräckblandad förtjusning att se en så stor elefant på nära håll.
Kajsa hade med sig godis, vilken lycka för Ludvig ;)
Efter Cirkusen gick vi in på Emporia och tog med oss sushi hem. Sen stannade mamma och Kajsa och såg film. Patrik & Maja hade varit på långpromenad med Danne & Laura.
 
I söndags var Patrik och Ludvig ute i två omgångar. Jag passade på att plocka undan och fixa här hemma.
Jag tvättade även fönstren, såå behövligt!

Dagens äventyr

 Idag blev det en lååång promenad och utedag.
Efter lunch började vi med att gå mot Svågertorp, men på vägen stannade vi till och lekte lite på rymdlekplatsen.
 
Sen fortsatte vi till Barnens hus, där Ludvig fick prova bilstolar.
Vi har kommit fram till att vi måste köpa en ny stol till honom. Den vi har nu, Brio Zento har han vuxit ur. Det har länge varit trångt med benen. Nu har han vuxit på längden och det är bara en liten bit kvar tills han inte får sitta i den, för att kanten på stolen är vid hans övre öronhöjd. Vi hade först en tanke på att vända honom så han sitter framåt. Men efter att ha läst så mycket om hur "farligt" det är så vill vi inte vända på honom redan. De säger att barn ska sitta bakåtvända tills de är 4-5 år. Just för att nacken på mindre barn är mer känslig. Det är bättre att det är trångt för benen, de är lättare att laga, som försäljaren sa. Så efter mycket funderingar och tittande på bilstolar, så har vi hittat en som är längre i ryggen. En Britax Two Way. Vi har egentligen inte de pengarna att lägga på en bilstol just nu, men mitt barns säkerhet måste gå före allt!
Vi ska hålla utkik och se om vi eventuellt kan hitta en begagnad i bra skick! Så är det någon av er läsare som har en får ni gärna höra av er ;)
 
Efter Barnens hus svängde vi snabbt in på Ikea och köpte lådor/korgar till Majas nya hylla.
Sen styrde jag vagnen i riktning mot Emporia. Men på vägen dit stannade vi på en lekplats till och passade även på att äta mellis i det fina vädret.
På Emporia var vi bara inne på Skopunkten, för vi var ute efter ett par vår/sommarskor till Ludvig. Vi hittade ett par låga tygskor och de fanns i många olika färger/mönster, så Ludde fick själv välja! Han valde ett par grön/blå/vit rutiga :)
Innan vi lämnade Hyllie, så tittade vi på tåg och vattentornet.
Sen gick jag även hem från Hyllie. Mina ben var väldigt trötta, men det var ändå skönt!
Barnen somnade på vägen hem, trötta efter flera timmars frisk luft. Vi kom hem igen vid 16.15, så det var bra till att börja med maten. Jag rullade köttbullar av 2 kg fläskfärs...det tog sin lilla tid. Men tillslut var vi mätta och belåtna. Nu sover båda barnen och jag sitter här i soffan och slötittar på tvn medans jag bloggar. Jag är helt slut i både kropp och knopp nu. Men vill iallafall hålla mig vaken tills Patrik kommer hem. Han har varit på möte i Göteborg och sitter i bilen på väg hem nu.
 
Nu knorrar Maja....bäst att se så hon inte vaknar!

Syskonmatchning!

Det är roligt att kunna klä syskonen i lika/liknande kläder.
Här kommer dagens :)
Ludvig & Maja, mina små älsklingar!

Vad tiden går fort!

Ja, tiden går verkligen fort just nu... Det är redan två veckor sen jag bloggade.
Men eftersom våren äntligen har kommit, så är vi ute mer och det lockar inte lika mycket att sitta inne och blogga ;)
 
 
Men vad har hänt sen sist.
Börjar med förra helgen. Då åkte Patrik till London på fotbollsresa tillsammans med sin pappa och bror. En present till farfar Sune på 70 års dagen från sönerna med familjer. Så fre-sön var jag gräsänka. Fredagkväll njöt jag av lugnet när barnen hade somnat (även om jag är lite smått rädd när jag är själv och det är mörkt). Lördag förmiddag kom mamma och var hos oss hela dagen och sov även över. Det blev mycket lek och mys med mormor! På söndagen åkte vi hem till min moster och hennes sambo på brunch. Skönt med sällskap och avlastning, tack mamma!
Det blev hämtmat på kvällen. Mamma och jag ville ha sushi och stannade till på Slim Food. Där hittade Ludvig salladsbuffé och blev överlycklig när han fick välja sin egen sallad.
Present från pappa och farfar.
 
I veckan var det förskola, handling, fix och städ. Vi skulle egentligen haft gäster nu i lördags, men fick ställa in det för att inte riskera att smitta deras flicka. Det är Maja som är sjuk (eller var)! Natten till fredagen blev det inte mycket sömn. Maja vaknade vid 00.30 och var jätteledsen. Vi fick inte henne lugn och värre blev det när vi la henne ner. Jag tryckte henne på öronen och då vrålade hon ännu mer. Jag misstänkte att det kunde vara något med öronen och vi gav henne en alvedon. Vid 03 somnade hon halvsittandes i min famn. Jag ringde vårdcentralen på fredag morgon och fick en tid på förmiddagen. Visst var det öroninflammation, stackarn. Inte konstigt att hon var ledsen och inte kunde somna. Jag vet ju hur jäkla ont det gör! Men vart kom detta ifrån?! Visst Ludvig är förkyld, men hans öron såg bra ut. Så nu äter Maja sin första Kåvepeninkur. Den värsta smärtan och trycket bör ha släppt nu, men hon är fortfarande lite gnällig och snorig.
 
Var en snabb tur på Emporia i veckan och handlade tröjor till mig själv på Kappahl (fick presentkort av svärföräldrarna i födelsedagspresent). Hittade då denna till Maja som jag inte kunde låta bli att köpa! Newbie har så fina kläder i härliga färger och mönster. Och det bästa är att de har utökat storlekarna. Först gick de bara till 74 och nu lagom till Maja har den storleken har de ända upp till 98. Vilket gör att vi kan köpa mer från dem :)
 
Igår gjorde jag min första långkörning. Den blev tur och retur till GeKås Ullared med mamma! Jag hämtade mamma vid 07.15 och efter en hel dags shopping lämnade jag henne 19.15. Det var väldigt skönt att åka dit utan någon av barnen. Inget stressmoment eller tider att hålla. Det blir nog fler "utanbarnresor" dit ;) Vi brukar ju åka när vi är på besök i Varberg, men nu ville mamma gärna dit också. Det blev en del handlat. En massa förbrukningsvaror som tandborstar och näsdukar. Men även lite födelsedagspresenter till Ludvig. Nu är det bara ca 1½ månad kvar tills han fyller 3 år. Så man får ju passa på att handla billigt när man kan!
Uppdatering;
Glömde ju berätta att vid kassorna så hamnade Boris (vd:n) bakom oss. Men han bytte till kön bredvid när han såg vår vagn, haha. Lite roligt att han ställde sig i vanlig kassakö och inte gjorde ett personalköp ;)
Smygtog kort på honom med mammas mobil!
 
Idag har jag inte lämnat lägenheten mer än när jag lämnade och hämtade Ludvig. Trött är bara förnamnet av vad jag var i förmiddags...! Maja bestämde sig för att det var morgon 05.20. Det tyckte varken jag eller Patrik. Hon låg mellan oss och vi försökte få henne att somna, men hon blev bara ledsen. Så vi fixade välling, som 3 minuter senare kom upp med slemkräk :/ Då vaknade vi båda till och fick duscha av henne i vasken. Sen somnade vi om en liten liten stund innan Ludvig vaknade och frågade efter välling. Jaha, godmorgon måndag! Så idag har jag plockat undan shoppingen och tvättat. Patrik har varit på möte i Stockholm och kom hem för snart 2 tim sen. Så det var en extra "tröttsam" dag.
 
Nu sover båda mina små älsklingar och jag ska umgås med mannen i soffan :)

På besök i Varberg

I fredags åkte hela familjen till vännerna i Varberg.
En av sakerna som stod på schemat var barnmarknaden på lördagen. Emma, jag och tjejerna vässade armbågarna (vana som vi är) och fyndade mycket fina saker. Patrik (Martin sov efter nattens jobb) stannade hemma med killarna och hoppade studsmatta!
 
 
 
Det är så härligt att umgås med familjen Karlborn. Vi trivs alla i varandras sällskap och barnen har roligt. Visst har killarna börjat bråka en del om leksaker och så, men det tillhör ju utvecklingen och dem har roligt ändå. Undra hur det ska bli med tjejerna sen?! Hoppas de har lika kul. 
Ludvig är så förtjust i Alba. Vi skojar om att det är hans flickvän. Han busar med henne och vill hjälpa till med henne ;) Han la sig bredvid henne på golvet och sa, Du och jag Alba, du är min bästa vän Alba. Såå sött :)
Ludvig & Alba
 
Vi har varit ute och lekt en massa.
På söndag kväll åkte pappa Patrik hem. Jag och barnen stannade kvar två dagar till. Vi tog tåget hem till Malmö. Jag var lite nervös över tågresan, första gången jag åkte tåg själv med båda barnen och så pass långt som 2 tim och 40 min. Men det gick jättebra, trots att Maja inte sov något! Jag började med att ge Maja lite mat när vi kom på tåget, sen åt Ludvig lite mellis och fick en tablettask. Först var det mycket folk i den låga delen av tåget, men efter bara en station blev det mer plats och vi kunde flytta på oss till en plats med eluttag. Så Ludvig kunde titta på lite film. Det var bra att sitta i den låga delen av tåget (ett Öresundståg) för då kunde barnen (och packningen) sitta kvar i vagnen. Ludvig var i lagom höjd för att titta ut och det fanns lite plats att gå på, när det behövdes. Det enda är att klaffstolarna är inte så bekväma för att åka långt.
Först åkte vi buss till stationen. Ludvig var väldigt spänd och frågade när bussen skulle komma och när vi var framme vid tåget. Hur tåget skulle se ut och ja, en massa andra frågor, hehe.
Efter en liten stund på tåget så släppte det!
Men att åka tåg själv med barnen är något jag kan tänka mig att göra igen.
Så i sommar kommer vi och stannar lite längre igen Emma :)

Vårsol

Äntligen verkar det som att våren är här :) Solen skiner och det är skönt att stanna ute en stund efter förskolan!


Påsken 2013

I år firade vi påsken hos barnens farmor och farfar i Dalstorp.
Vi kom på skärtorsdagen och åkte hem på söndagen. Det var mysigt att bara vara och slippa alla måsten ;)  Dessutom hade Ludvig någon att leka med hela tiden!
Tyvärr blev inte påsken riktigt som vi hade tänkt oss. När vi åkte hade Maja inte bajsat ordentligt på någon dag och det blev bara värre, trots försök med katrinplommon. På fredagen började hon kaskadkräkas och fick inte i sig något. Vi ringde sjukvårdsupplysningen och hon tyckte att vi skulle åka in med Maja. Så det var bara till att packa in oss i bilen och åka till Borås Lasarett. Först kom vi till vanliga akuten, där satt vi i 20 minuter (annat än Malmö). Men när vi kom in fick vi reda på att vi var fel och att vi skulle till barnakuten, så vi fick gå genom hela sjukhuset för att komma dit. Väl där kom vi in direkt! Maja fick en temp i rumpan och oj, vad den stackaren kämpade för att få ut något. När det väl lossnade så förstod vi varför det inte fick plats mer i hennes lilla mage. En 25 cm lång korv (ursäkta). Sen fick hon lavemang och då satte det fart i magen. Eftersom det stora problemet var löst, så behövde vi inte träffa en läkare. Sköterskan gav oss fler lavemangdoser och vi fick rådet att köpa Lactulos på apoteket. Maja bajsade några gånger till senare på kvällen och somnade med lite välling i magen.
Ludvig målade ägg till frukosten.
På lördagsmorgonen vaknade hon med 39,9 i feber. Hon var helt trött, orkeslös, supervarm och gnydde. Hela dagen hade hon hög feber och vi hade svårt att få i henne något. Hon fortsatte även att bajsa. Vet inte om febern kom till följd efter förstoppningen eller om det är tandsprickningen som lurar.
Ludvig var på skogspromenad med pappa och farfar.
På söndagen vaknade Maja pigg och utan feber. En helt annan tjej, så skönt att det gick över så fort. Lite trist att fira påsken med sjukdomar, men det var skönt att vi var på "hemmaplan".
 Tack Sune & Monica för helgen!

RSS 2.0