Midsommarhelgen

På midsommar var vi hemma hos Emelie & Dan och firade lite. Det blev en lugn och skön dag/kväll. Det var inte lika mycket fart och hålligång som förra året, men ganska så naturligt eftersom vi var tre småbarnsfamiljer i år :)
Vi åt både god midsommarmat och grillat.

Tack Emelie och Dan och tack för trevligt sällskap!

I lördags var vi lite sega eftersom det blev helt fel med tiderna. Ludvig var vaken ett par timmar tidigt på morgonen...lagom kul för oss trötta föräldrar, hehe.
Men på eftermiddagen var vi till och med så pigga att vi tog oss en liten runda i Slottsparken.
 
Vi tittade på omgivningen och Ludvig sov :)

Idag har vi och mamma varit på Ikea, Babyland och fikat hemma på mammas gård.
Vi skulle inte ha så mycket på Ikea, men de hade börjat sin rea. Så det slutade med att vi kom hem med två bokyllor till oss och en till mamma. Men vem kan låta bli för 19 kr stycket! Vi ska se om vi kan ha de i garderoberna i den nya lägeneten sen.
På Babyland fick Ludvig ett solparasoll till sin vagn och en solhatt.
 
Den nya mössan. Man kan fälla ner en skärm på den med, så han inte får solen i ögonen :)

Så här trött är en liten kille efter en heldag iväg, hihi.
Men han har varit hur snäll som helst idag, skönt att han är helt nöjd igen :)


Ludvigs vagga

Nu har jag målat Ludvigs namn och födelse på vaggan. 


Var ju förresten på BVC idag igen. Ludvig hade gått upp 34 gr på 2 dagar. Så han fortsätter sakta uppåt, men han går iallafall upp och inte ner. Så det är bara till att fortsätta med ersättningsmjölken. Det märks att han är mer nöjd med tillvaron nu! Skönt att det finns ersättning, så han inte behöver vara hungrig och ledsen.

Idag har vi haft besök av tjocka släkten (lite av den iallafall).

Jag, två av mina mostrar och två av tjejkusinerna och så lille Ludvig så klart :)

 
Vi har busat lite med Ludvig nu ikväll. Det såg ut som han var på väg att le. Vi gjorde allt för att locka fram ett leende, men det gick inte. Men blev några fina bilder ändå.

Det var alltså dessa långa fötter som gav mig ordentliga sparkar i magen, hihi!


Trevlig midsommar på er alla!
Kram


Inte helt nöjd...

De första 14 dagarna var Ludvig hur lugn och go som helst. Han åt, sov, bajsade och bara var nöjd. Nu måndag och tisdag har har inte varit helt nöjd. Antingen så har han ätit eller varit ledsen :( Vi har inte vetat vad vi ska göra för att få den lille killen glad igen. Man blir ju själv ledsen när man har försökt allt och ändå är han ledsen. Jag började bli orolig att han inte fick tillräckligt med mat, eftersom han fortfarande var missnöjd efter nästan en hel dag vid bröstet.
Igår var jag på BVC. Det visade sig att han bara hade gått upp 54 gr (3434 gr) på 6 dagar. Det blev inte riktigt godkänt. Efter det jag hade berättat också. Så nu får jag ge Ludvig lite ersättningsmjölk efter att jag har ammat. En liten efterrätt som de sa på BVC. Hoppas han mår bättre idag, än så länge verkar han nöjd iallafall. Nu ligger han i vagnen och sover.
Ska till BVC och väga honom imorgon igen!


Redan 14 dagar!

Idag är det 14 dagar sen lille Ludvig kom till världen.
Vet inte riktigt var dagarna har tagit vägen, men de har varit fyllda av amning, blöjbyte och besök iallafall.

Imorgon börjar Patrik jobba igen. Det kommer kännas konstigt och ensamt att vara själv hemma med Ludvig. Men jag ska nog hitta en rutin på det med. Men skönt att Patrik bara jobbar 2 veckor och sen ska ha semester i 4 veckor.

Bara några minuter gammal... 


 

Stora killar kan torka sig själv...hihi.


En liten supporter?

Ja, den ständiga diskussionen under min graviditet har varit vilket lag Ludvig kommer att hålla på i den allsvenska fotbollen.

Mamma & Mormor tycker MFF


Pappa, Farmor & Farfar tycker Elfsborg


Men vi får väl vänta ett par år och se. Han kanske inte ens är intresserad av fotboll, haha :)


Vår lille prins!

Ludvig Erik Frieberg
föddes den 6/6 2010 kl 8.20.
Han vägde 3300 gr och var 52 cm lång.

 

För er som vill läsa om hela förlossningen...
Allt gick väldigt fort.
Jag började få värkar 01.30. Två timmar senare väckte jag Patrik och vi ringde till förlossning eftersom jag tyckte att det var ganska tätt mellan värkarna. Eftersom vattnet inte hade gått och jag var förstagångsföderska, så tyckte personen i luren att jag skulle vänta ett tag till hemma, för två timmar var inte mycket. Vid kl 6 hade jag så ont att jag sa till Patrik att nu måste vi in så jag kan få smärtlindring. Vi ringde och de sa att vi var välkomna, men hon tyckte att jag först skulle ta en varm dusch. Det blev ingen varm dusch eftersom jag började att blöda lite. Vi gick ner till taxistationen direkt och åkte in till förlossningen. Vi blev registrerade 6.40 och då var jag öppen 6-7 cm (tur jag inte tog en dusch)! Jag fick snabbt lustgas och de tre sista cm gick på 30 minuter. Vår lille kille ville fort ut. Men mina värkar avtog och lillens hjärtljud gick ner. Så det kom in extra personal och de fick sätta sugklocka på lillen och en barnmorska fick trycka på min mage. Någon krystning senare så var han ute.
Tyvärr blev det lite komplikationer för min del, vilket innebar att jag fick åka på operation och sys.

Nu är vi hemma och allt känns underbart!
Även om jag har ont och har svårt för att göra vissa saker så är jag superlycklig. Jag är extra glad över att Patrik är hemma och kan hjälpa mig.

Tack för alla grattis och lyckohälsningar!


Förresten de som får guldstjärnan i bloggen är de stolta föräldrarna, hehe :)
Det är vi väl värda!


Hållt igång

Ja, idag har jag inte suttit stilla mycket. Jag tänkte att jag skulle hålla mig igång, så lillen inte vill vara kvar i magen.

Vi har rensat lite i köksskåpen, städat och bakat majsbullar. Jag har dammsugit idag! Det har jag inte gjort på länge. Enligt barnmorskan var det inte så bra ställning för kroppen. Men nu är det ju ingen fara för förtidig förlossning. Så jag tänkte, det är värt ett försök...hehe.  


Majsbullarna blev goda och här är receptet för er som vill prova.

25 gr jäst
5 dl ljummet vatten
2 msk olivolja
1 tsk salt
4 dl majsmjöl
1 dl solrosfrön (lite till garnering)
9-10 dl specialvetemjöl
1 ägg (till pensling)

1. Lös upp jästen i ljummet vatten med salt och olivolja. Rör i majsmjölet, solrosfröna och det mesta av vetemjölet.
2. Låt degen jäsa under duk i ca 40 minuter.
3. Dela degen i 2 delar, rulla till bullar som läggs på bakplåtspapper på en plåt, platta till dem litegrann. Sätt ugnen på 175 grader.
4. Låt jäsa ytterligare 30-40 minuter. Pensla med uppvispat ägg, strö på lite solrosfrön  och grädda i ca 35 minuter längst ner i ugnen.


Vi hoppade över solrosfröna. Men det gick likabra ändå :)


Fika i solen

Äntligen har solen tittat fram ordentligt. Hoppas det blir en fin sommar! Även om jag tycker det är lite jobbigt med värmen just nu.
Idag har mamma, mormor och jag varit nere på gården och fikat i solen. Det var jätteskönt att vara ute idag. Vi satt i solen, men det fläktade skönt.

 
En tjock blekfis. Tur vi bara var på gården!
Nu har jag fått lite röd färg iallafall, haha.


Skördat på balkongen

Idag har jag skördat jordgubbar på vår balkong, hela 6 stycken :)
De var mumsigt goda. Och ännu godare var de tillsammans med efterrätten som jag fixade till oss!

 


BF+3

Ja, nu är det 3 dagar över tiden och vi bara går här och väntar på att lillen ska komma ut till oss.
Det är riktigt tråkigt att bara gå och vänta här hemma om dagarna. Men jag orkar inte göra så mycket mer än att vara hemma heller. Jag sover dåligt om nätterna och är jättetrött om dagarna. Och det här vädret gör ju ingen piggare direkt (vi har regn och trist väder).

Det är en riktig liten vilding i min mage! Om kvällarna tycker han det är dags att möblera om i magen. Det ser ut som hela havet stormar, hehe. Tycker han borde själv tycka det är så trångt att han vill komma ut.

Men det är han som bestämmer och det enda jag kan göra är att fortsätta vänta!



RSS 2.0