Så underbart söt!

Idag svängde vi förbi min moster för att hälsa på deras nya tillskott i familjen.
Kattungen Morris.
Så underbart söt, mjuk och snäll! Alla ville ta med honom hem ;) 

Ludvig och Maja blev helt förälskade. De var inte rädda för honom, klappade och busade med honom. Morris var hur snäll som helst, sa inte ett pip. Inte ens när Maja drog han i svansen!! Maja hade inte riktigt koll på vad han var för något, hehe ;) Ludvig tyckte det var så kul att träffa honom. Han leker ju att han är en bebiskattunge här hemma och har gjort i 1 månad nu!

Åh, när man får träffa en sån sötnos så blir man ju sugen på en egen! 

Mys i lägenheten

I veckan tvättade jag fönsterna och i torsdags satte jag upp ljusstakarna och stjärnorna. Det blir så mysigt i lägenheten när det har kommit upp :)
Får se om det kommer upp lite tomtar och annat imorgon också!
Vi får adventsfikagäster imorgon eftermiddag, så det får ju se okej ut här hemma, hehe! 

Paketkalendern är på plats också :)
(Hur länge paketen får sitta kvar får vi se!)

Vi har lite att fixa här hemma ikväll... Bara att lyfta på rumpan och sätta igång! 

Overaller

I somras köpte vi ett klädpaket från en annons på Blocket. Där var bland annat en Bamsevinteroverall i storlek 104. Ludvig har haft den ett par dagar och de flesta av dem har han varit blöt och lerig på hela benen och fuktig inuti. Att han blir blöt och lerig på utsidan, det får man räkna med. Men jag tyckte inte om att han var fuktig och kall i overallen. Sen kändes den liten på honom, den räcker inte hela vintersäsongen iallafall. Så jag började leta efter "ny" overall till honom. Jag tittade på Tradera och Blocket men hittade inget eller så fanns de inte kvar. Vi tycker om att köpa begagnat, för man kan göra riktiga fynd. Fast Bamseoverallen blev inget bra! 

Men i Staffanstorp finns en liten butik som heter Nr2. Hon tar in begagnade saker och säljer dem åt privatpersoner. Så jag och barnen åkte dit igår för att hoppas på en bra overall till Ludvig. 
Och vi hittade en :)
Den blev en grön Didrikssonoverall i storlek 100 (de är tydligen större) för 225 kr!! Vi var nöjda med en overall från dem förra året. Så jag hoppas den här blir bättre än Bamse. Snygg är den också ;)

Nu hänger den på tork och väntar på att få användas! 


Ny vagn och annat vagnsnack!

Igår sålde jag vår Brio Sing som vi köpte jättebilligt i somras. Den har varit min shoppingvagn ;) 
(Vi använde inte ens liggdelen).

Jag tycker om att gå och handla, så Maja kan sova i vagnen och jag kan lasta under vagnen. Istället för att packa i och ur bilen med både barn och kassar. Innan gick jag med syskovagnen och lastade i Ludvigs sits. Men det var bökigt och stort! Så den här vagnen var perfekt för mig. Men nu har jag inte behov av vagnen längre eftersom jag bara har 2 dagar kvar på min föräldraledighet!! (Det tar vi mer om en annan dag).
Så jag sålde Brion för lite mer än vi köpte den! Det är bra att kunna göra så ;)

Sen har vi troligtvis beslutat oss för att sälja vår Emmaljunga Nitro City. Vi har inte längre ett behov av en duo/kombi (eller vad det nu heter) vagn. Liggdelen är använd endast ca 8 mån tillsammans. Och nu ligger den bara på vinden. Sittdelen använder vi ju i princip dagligen. Men vi kände (eller mest jag) att vi behövde en smidigare sittvagn nu! En som är lite smalare och lättare. När jag väl började titta runt lite på vagnar så föll jag direkt för en Emmaljunga Scooter S. Framförallt den med rosa chassi!! Efter lite letande på Blocket och Facebook så insåg jag att det var fler som var ute efter den färgkombinationen. De försvann direkt! Men sen insåg jag att det spelade inte så stor roll vilken färg det var, bara vagnen var i fint skick och till ett bra pris (en ny kostar för mkt för oss just nu). Så idag följde denna vagn med oss hem :)
(En vagn in och en ut, eller förhoppningsvis fler ut!)
Det blev en vagn med blått chassi. Nästan MFF blå, haha!

Imorgon ska vi ut och provköra den :) Ska se om vi får plats med ståbrädan också.

Nu kan jag förstå männens begär av fina bilar i 40 års krisen, haha! Det väl som mammor och barnvagnar. Vi har haft ett par vagnar (8 st, stora och små). Alla utom Emmaljunga Nitro City har vi köpt begagnade, till ett mycket bra pris! Vi har sålt de efterhand också. Nitron köpte vi ny när vi väntade Ludvig -10 och jag har verkligen varit supernöjd med den vagnen. Därför kommer det vara svårt att säga hejdå till den. Så vi får ha en testvecka med nya vagnen ;) Innan vi beslutar oss helt!

Ja, jag tycker om vagnar och tycker det är kul att prova olika! Jag är ju inte den dom köper nya dyra vagnar hela tiden. Så jag tycker ändå det känns okej :)

Ska jag våga berätta/skriva om alla, haha ;) För er som är intresserade... 

Vi började med Emmaljunga Nitro City, sen köpte vi en liten sulky som ligger i bilen, sen köpte vi en Carena resevagn när vi skulle till Turkiet (maj 12) som vi sen sålde för Ludvig var för lång för den. När Ludvig bytte förskola (aug 12) sov han fortfarande och då var vi tvunga att ha en vagn på förskolan eftersom lillasyster skulle ha Emmaljungavagnen. Så då köpte vi en större Carena resevagn. Som nu står och väntar på Maja som ska ha den som sovvagn på förskolan. Eftersom Ludvig var "bara" 2 år och 3 månader när Maja föddes kände vi ett behov av en syskonvagn, så jag kunde ge mig iväg med dem själv. Så då köpte vi en Emmaljunga syskonvagn, men lagom till vintern hade Ludvig vuxit ur den (plus att han inte sov längre). Så då sålde vi den. Behovet av en syskonvagn fanns fortfarande, så då bytte vi till oss en Carena tvillingsulky (på en Facebooksida, mot ett paket blöjor och välling!!) Den används lite då och då, men vi funderar på att sälja den snart.
Sen idag kom det nya tillskottet Emmaljunga Scooter S, till vår vagnsamling (5 st kvar i nuläget). Men kanske snart bara 3. Så det var det hela, för er som orkade läsa hit. 


Vellingeblomman

Idag har vi varit med mamma på Vellingeblomman och sett Tomtebyn. 
Det var en massa tomtar och annat julfint. Och en massa folk!! Vi tittade även på åsnorna. Men det Ludvig ville mest var att fika ;) Så vi fick snabbt gå igenom till fikan och sen med mätta magar gå igen hela affären igen! Maja sov igenom snabbrundan, så det var väl bra vi gick ett varv till, så hon också fick sett alla tomtar ;) Hon blev förtjust i en gris som fick följa med hem. Ludvig han valde lite nya pepparkaksformar.



Dagens inköp...
Här ska det bakas pepparkakor när pappa Patrik är ledig!

Nu blir jag lite sugen på att julpynta... Men kanske lite tidigt?! När julpyntar ni?

En smygtitt...

Här får ni en förhandstitt på vad barnen kommer ha på sig i jul (nyinköpt!).


Vi kommer att fira julafton 2 dagar, så de måste ju vara fina båda dagarna :) 
Vi får se vad de ska ha på sig vilka dagar! Måste se mer vad de har för fint i garderoberna! 

I'll be there!!

Jag gillar Magnus Uggla och nu kommer hans show till Malmö Arena 2 dagar i april :) 
Jag och mamma funderade ett tag på att ta oss till Stockholm för att se showen där. Men tiden och ekonomin tillät inte det. Och bra var kanske det, för nu behöver vi inte åka så långt!

Jag har fixat biljetter så vi kan se/ lyssna på honom :)


Skor överallt

Maja är som sagt skotokig. Varje dag ligger det skor överallt. Hon tömmer framförallt sin skolåda i hallen och bär runt på dem. Hon sätter sig även ner och försöker ta på dem. Sötfis!!

Idag såg det ut såhär...




60 års fest och annat skoj

 I torsdags fyllde mamma 60 år. Vi var såklart där och firade henne. Patriks föräldrar kom också ner.
Så vi hade besök hela helgen och var ute på lite äventyr :)
 
Barnen finklädda i torsdags innan kalaset.
Det var mycket folk och full rulle hemma hos mamma. 
Några av gästerna...
 
Mamma med alla hennes fina blommor och presenter.
 
 
 
På fredagen fixade Sune och Monica lite ärende (i affärer som inte ligger i lilla Dalstorp ;) Bland annat på Ikea). Sen var vi en sväng inne på Emporia och visade stället.
 
På lördagen åkte Sune, Monica, Patrik, jag, barnen, mamma och moster Anne (från Sthlm, som var kvar hos mamma) till Köpenhamn och Tivoli. Vi gick först en sväng på Ströget och sen gick vi in på Tivoli/julmarknaden. 
Vi åt lunch/mellis på en Kinarestaurang och Maja tyckte pappas öl såg väääldigt spännande ut ;)
Röra men inte smaka (typ aldrig!), flicka lilla.
Ludvig blev jätteförtjust i Anne (sist de sågs var sommaren 2012). Han släppte inte hennes hand inne på Tivoli.
Jultomten
 
 
Tivoli
Jag har hittat en liten"Kinabutik" som säljer saker från Kina och de senaste gångerna har jag behövt dit ;)
I lördags blev jag glad. De hade skor till Maja! 2 par för 50 danska kronor, som hittat :) Lilla damen är skotokig (redan?!). Hon hämtar sina finskor och vill att jag ska ta på dem, sen går hon omkring med dem.
Så dessa blir perfekta till henne.
Det var en mysig och trevlig dag!
På söndagen tog vi det ganska lugnt. Patriks föräldrar åkte hem, Patrik körde Anne till tågstationen och sen gick vi en promenad bort till Mobilia och köpte nya höst/vinterjackor.
 
Den här helgen gick allt för fort..! Men tack alla inblandade för helgen och trevligt sällskap.

Ännu mer pussel

På lite mer än en vecka har vi lagt 2 nya pussel ;)
Tyvärr fattades det två bitar i det nedre pusslet...
Lite kul att lägga upp dem på bloggen, så vi kan gå tillbaka och titta på alla pussel vi lägger just nu.

Stora killen

Idag har vi plockat ner "gästsängen" från vinden. Den har flyttat in i Ludvigs rum. Vi tyckte att det var dags nu (inte för att han vuxit ut sin juniorsäng). 
Vår säng är bara 160 cm och när ett barn, framförallt Ludvig kommer in i sängen så blir det trångt. Vi tänkte då att det var bra att ha en normal säng (105 cm) i hans rum. För om han sover i vår säng så kan en av oss gå in i hans rum (den som ska jobba) eller att man kan ligga bredvid honom i hans rum.
Sen är det ganska bra när vi får nattgäster ;)

Vi var en snabb sväng på Ikea för att köpa madrasskydd och större underlakan. Sen har vi fixat i hans rum i eftermiddag. Tyvärr får Pippitältet inte plats längre. Så nu vet vi inte vart det ska stå..?!

Patrik hade en fundering på om vi skulle låta Maja få Ludvigs juniorsäng. Men nä inte än! Dock dröjer det nog inte så länge tills hon lär sig klättra över spjälsängen. Och då är det lika bra att byta, så hon inte trillar och slår sig. Men hon är inte där än. Nu kan man lägga ner henne i sin säng och sen låta henne böka runt lite innan hon somnar. Även låta henne vakna till ordentligt och ligga kvar så länge hon är nöjd. Så fort vi byter är det slut på det ;) Så vi beslutade att vänta med hennes sängbyte ett tag. 

Så här blev det i Ludvigs rum. 
3,5 (snart) år, stor säng och tempur(!!)madrass.
Han har en bättre madrass än oss. Det är nämligen min gamla säng och madrass (ärvd av mamma). Så vi hoppas att han kommer sova gott! 


Tack

Vilken respons och vilka fina ord jag fått av er bloggläsare/Facebookvänner angående mitt förra blogginlägg. TACK!! Helt underbart att läsa att ni bryr er om mig och tycker att jag är fin som jag är!!

Egentligen bryr jag inte mig så mycket om vad folk tycker och tänker. Men det här blev jobbigt tillslut. Det känns jätteskönt att jag skrev inlägget och "förklarade" min situation. Jag fick rensa luften lite och saker och ting är på print.

Här bjuder jag på en färsk bild från igår!
Igår var jag och Patrik på restaurang. Vi blev bjudna på 3 rätters gåsamiddag av HSB. Patrik är invald i styrelsen sen nu i höst. Så detta var en avslutning tillsammans med respektive. Det var jättetrevligt :)
Mamma och Kajsa var här och passade barnen. Det tackar vi för! Det var dock inte så lätt för dem med Maja. Det var första gången som varken jag eller Patrik var hemma vid läggning för hennes del. Ludvig är inga problem, han är jätteduktig! Men Maja hade varit arg och ledsen :/ Men det är klart, snart 14 månader och varje natt har mamma eller pappa varit där och sagt godnatt. Första gången är alltid första. Nästa gång (när och om det blir) hoppas vi det går bättre!

Idag har vi haft familjen Hedwall på middag. Jättetrevlig :) Helena och jag gick högstadiet tillsammans. Vi har inte setts på många år men har nu återupptagit kontakten. Så kul när det blir så. Nu är vi i samma fas i livet igen. Det blir så ibland. Under några år pluggar man och bor på andra ställe och har inte kontakt med gamla vänner. Men så ses man senare i livet igen! Bra initiativ Helena. Mysig familj du har :)

Nu ska jag och Patrik sätta igång med ett nytt 1000 bitars pussel. I torsdags la vi färdigt ett 2000 bitars.
Kram på er där ute!!

Min vikt

Jag vet att det har diskuterats om min vikt! Det känns inte roligt att folk pratar om det bakom ryggen (men det är så man gör, jag vet). Men det är väl ingen som tror att jag vill väga mer än vad jag har gjort tidigare och att jag inte har försökt göra något åt det. Men jag har faktiskt varit gravid 2 ggr och det sätter sina spår.
 
Mamma och jag hade ett samtal i augusti, vilket gjorde mig ledsen och henne medveten. Behöver inte gå in på vad vi direkt pratade om men ja det handlade om min kropp. Det var dock skönt att "rensa luften".
 
Efter Ludvig "brydde" jag mig inte så mycket, för jag visste att vi ville ha ett barn till inom en snart framtid. Då tänkte jag att jag få ta allt sen istället. Så med Maja startade jag redan med några kilo extra. Plus att mina höfter redan var bredare. Efter Maja har det inte gått så bra. För det första så brukar man gå upp 1-2 kg av att börja med minipillerna igen, vilket jag (såklart) gjorde. Sen har mitt Levaxinvärde legat skyhögt, 24, istället för mellan 0,4-4!! Det kan bli så efter en graviditet. Vilket betyder att min kropp, mina hormoner och min ämnesomsättning inte varit som normal. Detta är inget jag har pratat om, men det har haft en stor del i att jag inte kunnat gå ner i vikt. Jag har inte mått så bra av att ligga fel i värdena, jag har haft mycket huvudvärk (mer än vanligt) och känt mig allmänt konstig ibland. I augusti kom mina värde ner på det normala igen. Ska ta prover snart igen för att se om de stannar kvar där, vilket jag hoppas!
 
Så nu i september kände jag att orken fanns att ta tag i min vikt. Jag började med den omdiskuterade 5:2 dieten. Det var jättesvårt den första dagen. Jag visste inte vad jag skulle äta, hur mycket kalorier olika saker innehöll och sen var jag ju hungrig. Men efter att ha läst lite till och laddat ner en app som räknar ut kalorier, så gick det mycket lättare andra dagen. Nu är det inga problem de dagar jag fastar. Jag vet vad jag ska äta och blir inte så frestad av sötsaker eller annan mat, för jag vet att imorgon får jag äta. Det är det som gör det enkelt, att man får äta som normalt de övriga dagarna. Sen underlättade det att Patrik också började efter 2 veckor. Så nu har vi samma och bestämda fastedagar. Både jag och Patrik har gått ner, vilket är en stor del till att vi fortsätter vecka efter vecka. Det sporrar en jättemycket!! Jag tycker att Patrik är "färdig" nu ;) Han behövde inte gå ner lika mycket som mig. Men samtidigt är det skönt att ha honom med på de två dagarna. Sen cyklar han dagligen fram och tillbaka till jobb, vilket gör att han även får lite mer motion än mig.
 
Jag har sedan den 9/9 gått ner (vad vågen visade igår) 6,1 kg. Vad min startvikt var vill jag inte avslöja (endast få betrodda ;) vet om den). Det känns inte som det är så många kilo eftersom jag inte tycker att jag ser något på kroppen, jo ansiktet ser jag. Men det måste ju försvunnit någonstans ifrån?! Fick tipset att mäta mig, så det funderar jag på att börja med. Visst märker jag kanske lite på byxorna, men jag vågar inte riktigt tro på det. Att jag kunde gå ner och ändå ett par kilo på rätt kort tid.
Men 5:2 verkar vara det rätta för mig. Jag kommer aldrig kunna sluta äta godis eller sötsaker, det är för gott. Men jag har ju blivit mer medveten om hur mycket kalorier olika saker innehåller, vilket gör att man medvetet kanske äter mindre övriga 5 dagar också.
 
Jag är inte färdig med min viktnedgång. Jag vill gå ner mer! Jag ska försöka så gott jag kan och jag är väl halvvägs till en vikt som känns ok. Kan jag mer och det känns rätt då, så får jag fortsätta.
5:2 sägs ju inte vara en bantningskur utan en livsstil och det är kanske så att detta är min nya livsstil ;) Nä, men en tid till i alla fall (även om jag är "tradig" två dagar i veckan).
 
Ska nu bjuda på lite bilder...
Så här såg jag ut när jag tog studenten 2003.
  
Jag vägde 47-48 kg, vilket jag då tyckte var mycket! Synen på ens kropp och vikt har ju förändrats.
10 år sen och ja de säger ju att med åren kommer kilona...?!
 
2009
Här var jag nöjd med min vikt. Minns inte vad den var, men kan tänka mig ca 55 kg.
De här är tagna innan Ludvig blev till.
 
2010-2011
Mellan barnen (hittade inga bra helkroppsbilder). Lite större än vanligt.
 
2012-2013
Hemska bilder (inte du Lotta).
Jag tycker inte om att fotograferas, därför fanns det inga andra bilder som visade nästan hela mig.
 
En bild på hur jag ser ut nu, får vi se om jag bjuder på en dag ;)
 
Tanken är nu att jag ska komma igång och träna också. Både för att jag vill och för att jag behöver. Jag tycker inte om att gå till gym, för jag vet inte vad jag ska göra och det finns ingen bestämd tid. Jag behöver gå på en "klass" med musik och andra människor. Jag har tecknat abonnemang på gym förr, men då har annat kommit mellan (graviditeter). Så jag tänkte jag skulle börja med klippkort och se hur det fungerar.
 
Nu ska jag snart hoppa i säng, för jag börjar bli hungrig ;)
Idag är en tvådag.
 

Önskelista

Här kommer en liten (stor i någons fall) lista över vad familjen Frieberg önskar sig i julklapp.
 
Ber om ursäkt för dåliga bilder, men det var enklast att fota dataskärmen ;)
 
Ludvigs önskelista
(Ludvigs är lättast att sammanställa, då han säger vad han önskar sig och har kryssat för i BR katalogen!)
Kapten Krok och krokodilen. (Fick jag nyss reda på att han kommer få av mormor)
Jake and the Neverlandpirates. 

Jake and the Neverlandpirates. (Han önskar sig detta jättemkt, men han har ju Hoppetossan. Så det räcker kanske med bara figurerna som är ovan).

Peter Pans gömställe (Ludvig är helt tokig i Peter Pan just nu)
Samma som ovan fast baksidan av gömstället.
 

Filmer om Jake och Peter Pan.

Riddare Micke (Han kommer att få svärdet och skölden av oss).
 
Sångboken "I ett hus..."  (Han sjunger på denna när han uträttar sina behov, läser dassboken och låtsas att han tittar på texten till sången).
 
Han önskar sig en sopbil också. Glömde ta kort på en som liknar den han pekade på (en grön). Men det kanske inte spelar så stor roll (kanske)!
 

Majas önskelista

En hund eller katt som går/skäller/mjauar/hoppar eller vad den nu gör.

Träfrukter som går att dela.
Röda POP mockasiner i storlek 22-23.
Sångbok.

Lilla Barnkammarboken

Lilla Barnkammarboken.
 
Sen önskar hon sig presentkort på POP, Lindex (Bamse kläder) eller KappAhl (Newbie kläder). 
 
Annas önskelista
Presentkort på Ikea
Spa/manikyr/pedikyr
 
Patriks önskelista
Presentkort på Ikea ;)
Vagabond (ett resespel)


Det kan bli så att listan fylls på, kommer kanske en uppdatering senare i november.

Förra veckan

Hade tänkt och blogga om förra veckan i söndags, men tiden försvann!
Vad har vi hittat på sen sist...kommer knappt ihåg nu, haha! Men en liten resumé ska ni få!

Ludvig och jag har gjort ansiktsmasker.
I tisdags såg barnen ut såhär :)
Det blev klart att MFF är svenska mästare 2013!!! Så kul! Jag var tvungen att ta mig till shoppen!

I fredags var Ludvig en stund på Halloweenfest på förskolan.
Efter festen var vi i Svedala och lekte med familjen Isaksson :)

I fredags lyxade jag och Patrik till det. Vi hade köpt havskräftor och räkor. Vi la Maja lite tidigare och satte på en film till Ludvig i sängen (man får ta till knep ibland). Så kunde vi njuta av maten i lugn och ro, bara vi två. Jättemysigt och sååå gott! Synd att det är dyrt! Men inte sista gången ändå ;)
Efter maten fick jag ett ryck och sydde en kudde till Ludvig som han kan ha i sängen när han tittar på tv. Jag lagade också lite hankar på jackor och handdukar.
I lördags var jag och mamma på kyrkogården och tände ett ljus för mormor!
Sen var vi på den stora loppisen på Malmömässan. Det var jättelång kö strax efter öppning, så vi gick in en sväng på Emporia istället. Sen var kön mindre. Det var mycket försäljare och besökare. Men jag hittade inte jättemycket, lite till Maja bara. 
Efter loppisen följde mamma med hem och lekte med barnen. Sen åt vi god middag (oxfilé). När barnen sov spelade jag, Patrik och mamma spel :)

I söndags åt mamma och jag sushi ute och sen var vi på bio (hennes mors dags present). Vi såg The Butler, den var bra!

Maja stod och tittade ut och ropade i trapphuset ;) Patrik var iväg ett ärende och sa hejdå genom brevlådan. Så klart trodde hon att pappa var kvar...
Det var nog det hela. Ja förutom det vanliga handling, mat, tvätt, plock, plock och plock ;)


RSS 2.0