Farväl och på återseende!


Tissan har nu åkt tillbaka till Kina och jag kommer att sakna henne!

Hoppas du får en bra termin, så hoppas jag att vi kan ses när du kommer hem över jul och nyår.
Puss och Kram på dig vännen!

Fest i K-stad med tjejerna 9/8- 08

Elin bjöd på tjejfest i sin nya lya och där infann sig Tessan, Tissan, Emelie, Maria, Linda & Jag. Vi åt god pastasallad, snackade skit, lekte uppdragslekar och hade hur kul som helst. Kvällen fortsatte vidare på T-baren och för att sedan avslutas (för min del) på Emelie och Peters soffa.  

Bjuder på lite bilder från kvällen...

 
Hela gänget är samlat igen =)

       

Festa festa festa... oj vad vi kan ha kul!
      

T-baren
     


Vad har mer hänt?

Jo naturligtvis har vi packat upp och ställt iordning lägenheten så gott vi har kunnat. Det är lite kvar som behöver fixas, så som gardiner, lampor och tavlor. Men annars har vi kommit på plats rätt bra och vi trivs redan superbra!

Jag har varit med Karin, Dan & Kajsa i Höllviken och badat. Tagit kvällsdopp i Västra Hamnen med Danne & Patrik. Varit i Skanör och badat med mamma, Karin & Dan.

Vi har varit på IKEA och handlat, men det lär bli fler besök dit... ganska snart. Vi gjorde även ett besök på Svågertorp och inhandlade nödvändigheter.

Semestern är slut och jag var tillbaka på jobb den 4/8. Trist att veckorna gick så fort, men det var ändå kul att komma tillbaka. Dock var det varken många barn eller vuxna på plats. De kommer först imorgon (11/8).

080808 firade Patrik och jag farfars 80 års dag i Skanör. Häftigt att det lyckats bli just ett sådant datum!

080808 drog även OS igång och nu går TV:n varm här hemma (tur att vi har fixat en längre antennsladd). Dock är det mest Patrik som sitter framför den.Ja det var nog allt för denna gång... Nu kommer jag kunna uppdatera mer ofta och inte allt på samma gång. Vi fick nämnligen vårt Internet nu i veckan. Man har kännt sig lite handikappad utan Internet, under två veckor märker man hur mycket man använder Internet till egentligen. Bara att kolla när tåget gick från Malmö till Stångby till exempel, eller när bussen går härifrån. Vad som är på TV, vilket väder det ska bli, titta var en speciell plats ligger, hur mycket mobilräkningen ligger på... ja jag kan fortsätta ett tag. Men nu är det problemet löst =)

Ett släp kommer lastat...

Den 27/7 kl 11.00 började vi packa in alla våra saker och möbler i två släp och bilar i Kristianstad. Ett par timmar senare anlände vi till Malmö, där vänner och släkt flyttade in sakerna i racerfart, hehe... Det gick väldigt smidigt och snabbt. Trots gnällade grannar, för att vi använde hissen. Men hur ska man annars flytta upp alla saker till sjunde våningen?! Aja, gamla människor måste väl ha något att göra på dagarna... så den kan vi väl bjuda på.

Ett stort tack till alla som hjälpte oss att flytta!
Och speciellt tack till Ingemar & Tessan som lånade ut bilen till oss och körde tillbaka det ena släpet till Kristianstad.

Måla i nya lyan 26/7 - 08

Samma dag som jag kom hem från Kroatien åkte Patrik och jag till den nya lägenheten för att måla i sovrummet. Sovrummet var ABK gult (som jag kallar det) och efter att ha bott i ABKs lägenheter, som tydligen älskar att tapetsera alla rum i gult, så var vi ganska trötta på det. Vi hade fixat naturvit färg och pistagegrön färg innan jag åkte, så det var bara till att ta tag rollern och börja måla. Så här såg det ut när vi började måla...

   

Resultatet kommer när hela sovrummet är färdig =)

Kroatien 19-26/7 - 08

Tidigt på lördagen landade vi till ett varmt Kroatien - Split. Sen blev det busstransfer till Makarska Rivieran i ca 2½ tim (skulle egentligen bara tagit 1½, men det var Croatian Open som uppehöll trafiken), svettigt! Så det första vi gjorde när vi kom till hotellet var att lägga oss vid poolen och ta ett par dopp.

  
                     Utsikten från vårt hotellrum på sjunde våningen.


Andra dagen var det infomöte och sen bar det av till stranden med det underbara vattnet. Tyvärr är det bara stenstränder, så det var ganska jobbigt att gå. Men som alla andra turister så skaffade vi oss vars ett par badskor. På kvällen utforskade vi Makarska.

   
   
 


Tredje dagen låg vi bara vid poolen och njöt av värmen. Fast det var nästan för varmt... vi badade ungefär var 5:e minut. Jag var även lite aktiv och var med på vattengympan =) På kvällen fick vi svar på varför det hade varit så kanonvarmt på dagen = åskvärme. Det regnade och åskade senare på kvällen.

 


Fjärde dagen hade vi bestämt att vi skulle ge oss ut på en båttur till öarna Hvar (en av världens 10 vackraste öar) & Brac. Det var lite mulet och grått ute, men vi gav oss ändå ner mot hamnen och ut på turen. Men mitt ute på öppet hav började det blåsa och gunga som bara den i vår "lilla" fiskebåt. Det var lite läskigt och jag var helt hundra på att jag skulle behöva simma in till land igen... Men besättningen gjorde det bästa för att hålla oss resenärer på gott humör, så de spelade hög musik, bjöd på hemgjord dricka som skulle lugna magen och skojjade med oss. Det var en besättningsman som blev lite förtjust i mamma och den mongolida flickan som satt bredvid oss. Vi fick fördelar av det... han bjöd på dricka och frukt. Han var bosnier som bodde i Kroatien som pratade svenska ganska så bra. Det visade sig att han hade många vänner som bodde i Skåne, därför tyckte han det var kul att prata med oss, så han kunde visa sina kunskaper. Den mongolida flickan blev jättekär i honom så hon skulle massera honom och bryta arm med honom bara för att han skulle sitta kvar hos oss. Trots den hemska färden så hade vi ganska kul ändå. Det hände hela tiden något, till exempel kom det vågor in över båten så folk fick hoppa åt sidorna för att inte få sig en dusch.

   
   
 

När vi kom till ön Hvar så visade den sig inte från den sidan som den är känd för... det regnade nämnligen, trist! Men vi har varit på den iallafall, haha.
   
 

När vi började närma oss Brac så blev det lite finare väder. På Brac finns en känd sandstrand, Bol, som ändrar riktning på udden beroende på vilket väder det är. När vi var där lutade udden åt vänster... men kan då även luta åt höger eller vara helt rak. Lite häftigt!

    
   
  

Jag kastade i lite av min baguette i havet... så här såg det ut ett par sekunder senare.


Resan hem var mycket bättre, lugnare och finare väder.
   

Det stora höga var vårt hotell.


När vi kom hem var det nästan full storm i Makarska, så vi gick in och åt på en restaurang och skyndade oss sen hem. Den natten sov vi inte mycket... det drog in ett riktigt busväder med regn och storm. Femte dagen höll vi oss inne, det var mulet och blåste fortfarande ganska mycket...  inte en människa ute vid poolen eller stranden, som annars varit packad med folk. Vi låg på hotellrummet och löste korsord... inte direkt det man vill göra på semestern, men jag är glad att jag hade en tidning med mig! På kvällen avtog stormen och vi kunde gå ut och äta, även titta lite bland marknadsstånden som fanns längs strandpromenaden.


Sjätte dagen var det fortfarande mulet och tradigt väder... så det fanns inte mycket att göra då heller. Det var inte kallt, så vi låg en liten stund vid poolen i hopp om att det skulle bli fint väder... men det kunde vi glömma. Så vi följde med Apollo till Split på en shoppingtur. Shopping och shopping... det fanns en massa saker, men inget som var något att ha. Men det var en väldigt fin stad, plus att det var kul att göra något annat än att ligga på hotellrummet.

    
    
   


Sjunde dagen såg det lite ljust ut, så mamma och jag gjorde oss redo för poolen. Vi hann sola i ca 3 timmar innan molen drog in igen. Det var precis att jag hann vara med på vattengympan. Sen kunde vi sola mellan regnskurarna... Vi kände oss som en gammal reklam för midsommar, in under parasollen, ut i solen, in under parasollen, ut i solen... men efter ett par sådana gånger så gav vi upp.

 

En av alla regnskurar...


Sista kvällen i Makarska
 

Sista dagen var det bara till att gå upp i ottan, packa och åka till flygplatsen. Retfullt nog såg det ut till att bli fint väder för de som stannade kvar i Kroatien. Vi hade verkligen otur med vädret, men det var härligt att vara borta ändå. Kroatien är jättefint och jag kan tänka mig att åka tillbaka!Fina flygbilder över Skåne/ Skanör-Falsterbo
 


RSS 2.0