Projekt sluta med napp

Ja, lite hastigt och oplanerat fick vi starta projekt sluta sova med napp. När vi var i Dalstorp tuggade Ludvig sönder 4 nappar på 2 dagar och ytterligare 1 napp till sen i Varberg. Vi försökte förklara för Ludvig att vi inte skulle köpa fler nappar om han tuggade sönder fler. Kanske inte så lätt att förstå för en 2 åring. Men det är ju bara att försöka iallafall. Men i vilket fall som helst så tuggade han sönder den sista vi hade och då beslutade vi oss för att prova att sluta med napp. Så den sista kastade vi i en papperskorg på stranden i Varberg och det såg Ludvig.
 
När det var dags att sova frågade han som vanligt efter nappen. Men det fanns ju ingen att ge honom. Han blev ledsen och grät efter nappen. Men när han fick komma upp i stora sängen och jag låg bredvid honom, så frågade han inte mer efter den. Han sov hela första natten utan att vakna. Lunchvilan nästa dag gick jättebra, han somnade i vagnen utan problem. Andra natten frågade han efter nappen igen, men han var inte ledsen och somnade bredvid mig igen. Nu frågar han inte efter nappen, men han vill inte somna själv. Så just nu har vi gått tillbaka lite med nattningen. Han klarar sig fint utan napp men vi måste sitta hos honom tills han somnar.
 
Det var inte riktigt planerat att göra detta så nära inpå att bebisen kommer. Men när han tuggade sönder alla nappar så kände vi att han inte hade behov av dem längre. Vi håller tummarna för att nattningen åtegår till det gamla innan bebisen kommer. Även att han inte blir ledsen och vill ha tillbaka sin napp om bebisen får napp.
 
Idag tog vi med Ludvig till leksaksaffären där han fick välja något som han ville ha. Vi berättade för honom att han fick leksaken för att han var en så stor och duktig kille som har slutat med napp.
Han valde en polishelikopter.
Men tyvärr fick vi åka tillbaka med den då det var fel på propellern och det var det på alla andra i affären också. Så Ludvig fick välja något nytt. Då valde han en polismotorcykel.
 
Håll tummarna för oss att det här går vägen :)
Jag är bara lite orolig över att han ska ta till tummen. Finns den risken om han inte har visat någon tendens till det tidigare?

Sommar och semester

Ja nu har hela familjen semester tillsammans.
Så vad hittar vi på?
 
Jag har varit nere hos frisören här på torget och klippt mig.
Ja det kanske inte syns så tydligt, men ca 15 cm försvann.
Jag gick på semester förra fredagen (20/7) och då tog jag tåget till Limmared där mina killar hämtade mig. Patrik och Ludvig åkte till Dalstorp redan på onsdagen för att få lite extra tid med farmor och farfar.
Ludvig tyckte det var hur mysigt som helst att bara kunna gå ut i trädgården, vattna blommor eller äta av farmors vinbär.
  
Natti mamma!
Ludvig har hjälpt farfar och pappa med mycket trädgårdsarbete.
  
 
När vädret tillät så badade Ludvig i sin pool.
 
Kvällspromenad i Dalstorp.
 
  
En tur till skogen för att plocka blåbär. Ludvig var överlycklig att han fick plocka och äta så mycket blåbär han kunde.
   
  
Dagens skörd, som sen farmor och farfar gjorde blåbärssylt på.
När vi kom hem bakade jag scones, så vi kunde äta den goda sylten :)
 
Vi var även i Gränna och köpte polkagrisar :)
Polkapojkarna gör nya polkagrisar.
 
 
På tur i Gränna.
 
Lunch och utsikt över Visingsö.
 
På måndagen åkte vi vidare mot Varberg och familjen Karlborn. Men innan vi kom fram tog vi ett stop i den gula kiosken, GeKås! Ett måste när man ändå passerar Ullared ;) Men oj vad mycket folk det var där. Det var jobbigt att gå där och framförallt för mig som är ganska gravid! Men på kvällen kom vi äntligen fram till Emma, Martin och Didrik!
Frukost i trädgården, mys!
Tisdagen och onsdagen var det så fint väder att vi var nere vid stranden och hade det härligt. Årets första dopp blev av också!
  
 
Det är så fint att titta på när Ludvig och Didrik leker.
De har så roligt tillsammans och de leker verkligen med varandra :)
  
 
Men det är inte så konstigt att de tycker om varandra när deras mammor också tycker om varandra och funkar så bra tillsammans :)
 
I torsdags åkte vi vidare mot Falkenberg för ett litet stopp hos familjen Folmanis.
Sen på kvällen var vi hemma i Malmö igen.
 
Nu i fredags åkte lilla familjen till stranden i Klagshamn.
 
I lördags fixade vi lite ärende och i söndags var vi på barnloppisen i Folkets Park. Vi hittade jättemycket bra och fina saker. Mycket Polarn & Pyret för bra priser.
Allt detta fick vi för 350 kr!!
Vet inte om ni alla har orkat läsa hit, men det är vad vi har hittat på den senaste tiden!

Lilla räkan

Igår var vi på ultraljud och fick se räkan igen :) Den här gången var det ingen tvekan om att det är en tjej som bor i min mage! Dock är hon väldigt liten. Just nu väger hon ca 1700 gr och beräknad födelsevikt är 2800 gr. Hon ligger på minus 21 (från snittet på 3500-3600 gr), vilket innebär att vi ska på ett extra ultraljud om ca 3 veckor för en tillväxtkontroll. Igår fick vi även göra en blodflödeskontroll för att se så hon får tillräckligt med näring och att allt är okej med moderkakan och navelsträngen. Alla värden och mätningar på det såg bra ut, skönt! Så läkaren sa att hon är nog helt enkelt "bara" liten.
 
Vi fick inga bra ultraljudsbilder denna gång.
Hon låg med händerna för ansiktet, men denna bilden fick vi iallafall på henne.
 
 

Kortverkstaden är öppen!

Japp, vardagsrumsbordet är numera mitt hobbybord :)
Jag har börjat göra en massa kort. Det är roligt i perioder och just nu är jag inne i en skaparperiod. Det är skönt att ha en låda med färdiga kort som jag bara kan plocka fram när det behövs och orken för att göra ett nytt inte finns.
 
Lite av alla kort jag har gjort...

Projekt bebisrum!

För någon vecka sen startade vi "renoveringen" av bebisens rum. Det första som stod på listan var att lägga nytt golv. Varken jag eller Patrik har gjort det tidigare, så det var lite nervöst. Men efter en massa frågor och googlande så beslutade vi oss för att ge oss på det. Så svårt kunde det ju inte vara?! Nej det var inte svårt när man hade fått in tekniken och klurat ut matematiskt hur brädorna skulle ligga och klicka i varandra. Dock var det var lite svårt med sista raden, pilligt att få i den när man inte hade så mycket plats för händerna att klicka i brädorna. Det tog lite tid att lägga golvet eftersom Ludvig gärna ville vara med. Det funkade inte att han var med, så vi fick passa på den lilla stund på kvällen när han lagt sig och vi fortfarande fick låta i lägenheten.
Sen fick vi hjälp av Lisa & Ivan en kväll som var ute och lekte med Ludvig en stund.
 
Lister och annat gammalt dras bort.
Dags att börja lägga nytt golv.
Det nya golvet och nya lister på plats. Nöjda?! Ja! Med tanke på att det var första gången plus att jag är gravid och inte så smidig längre. Listerna hade vi dock lite svårt med, så det blev inte det snyggaste. Men det duger för oss just nu.
 
Vi har småpillat och fixat en massa i helgen. Lite hål som skulle spacklas och kanter som skulle målas.
Men nu är allt klart och idag har vi ställt alla möbler på plats.
 
 
Vad tycker ni?
Jag tycker det blev jättefint och mysigt :)
Nu fattas bara bebisen!
 
Igår var vi på kontroll på MVC. Hon mätte och kände, sen fick vi höra räkans hjärtslag. Allt såg/hördes bra med både bebisen och mig. Dock är mitt järnvärde fortfarande lågt, trots allt jordgubbsätande. Men då är det inte så konstigt att jag är så trött om eftermiddagarna.
 
Dagens mage...
Vecka 31+5
 
 

Zoo 120707

I lördags var vi på Zoo i Köpenhamn.
Så fort vi kom till Köpenhamn började det regna. Vi bestämde oss för att ta en tur på Ströget och äta där innan vi åkte vidare till Zoo. Vi blev ganska blöta när vi gick på Ströget, men vi hade tur att det slutade regna lagom tills vi kom till Zoo.
 
Ludvig sa först inte så mycket, men sen tyckte han det var roligt. Björnarna och aporna var bland de två bästa.
    
    
   
  
Det var mysigt att gå runt och titta på alla djur :)
De håller på med ombyggnader, så det var lite rörigt på vissa ställen. Men det blir verkligen till det bättre för djuren!

På tiden...

Ja, jag kände att det var på tiden med en uppdatering nu.
Har varken haft tid eller ork att blogga de sista veckorna.
Men vad har hänt sen sist...
 
Vi har varit i Folkets Park och lekt med Emmy.
 
Jag har sytt 2 nya påslakanset till bebisen.
 
Och vi har tittat i albumet när Ludvig var liten bebis.
Vi försöker förbereda honom så gott det går!
Han är medveten om att det bor en bebis i mammas mage. Idag berättade han till och med för en mormor på lekplatsen att mamma hade en bebis hemma ;) Då fick pappa förklara att den bor fortfarande i magen, men snart kommer den.
Ludvig tar hand om sin bebis Lasse. Han är så söt med den!
  
Vi har firat midsommar hos fam Isaksson.
Efter regn kom solsken!
Så barnen kunde vara ute i trädgården och leka.
 
Tyvärr glömde jag bort att ta bild på oss vuxna...
Ludvig blev hastigt sjuk en dag med 39 graders feber och vi misstänkte halsfluss. På vårdcentralen visade det inget och vi fick åka hem igen utan något svar. Men dagen efter insåg vi att det nog var höstblåsor han hade. Blåsorna i munnen hade han från första feberdagen, men de få på händerna och den enda på foten kom dagen efter vårdcentralbesöket. Men eftersom man inte behandlas mot det så åkte vi inte dit igen. Som tur var blev han snabbt pigg igen och vi kunde åka iväg till Stockholm som planerat.
Vi har varit med mormor i Stockholm.
Vi var bjudna på Sixtens dop på lördagen och då passade vi på att ta en helg i huvudstaden!
Åka tåg :)
På fredagen åkte vi till Junibacken för att Ludvig skulle få göra något mer än att åka tåg denna dag. Han sa inte så mycket om det och var nästan lite rädd för Villa Villerkulla. Han var lite för liten för att vara där, men nu har vi sett det iallafall.
 
 
 
På lördagen var det Sixtens dop och vi fick träffa Stockholm/USA släkten :)
 
Sixten och Ludvig bekantade sig. Ludvig visade Sixten hur man kryper och ville att han skulle komma efter. Sixten har inte riktigt kommit på kryptekniken, men han ålade sig snabbt efter!
På söndagen innan det var dags att ta tåget hem gick vi runt lite i gamla stan.
  
Det får vara allt för den här gången.
Det blev ganska långt ändå ;)

RSS 2.0