Dagens fynd

Idag cyklade jag ner till Folkets park och tittade runt på barnloppisen. 
Jag hittade inte så mycket. Vi behöver inte så mycket just nu heller ;) Men jag var på jakt efter ett regnställ till Maja. Upptäckte i veckan att det på förskolan är i storlek 80. Visst det funkar, men lite i minsta laget. Hon behöver dessutom ett större till hösten. Jag hittade ett Didriksons regnställ, för 20 kr!! Som hittat, det tog jag direkt :)
Blev en sommarklänning till Maja och två par mjukisbrallor till Ludvig i nästa storlek! Det gäller att passa på när man hittar, inte så lätt i dessa storlekar! 
Dagens fynd, 60 kr för allt!

Efter loppisen åkte vi till Svedala och köpte en begagnad spring/balanscykel till Ludvig. 
Har hört att det är en bra träning inför att cykla utan stödhjul. Nu kanske jag snart vågar cykla med honom bredvid mig. Det kan man inte på den vanliga cykeln. Då måste man ha extra koll på honom i backarna. Med en balanscykel har man ju fötterna nere hela tiden, så han kan stoppa när han vill. 
Men han måste nog öva på den lite ;) Vi gick/cyklade till mammas väninnas trädgård. Det tog ett tag, för Ludvig vågade inte riktigt lita på cykel! Men han lär sig nog snart tekniken. 

Vilket härligt väder det har varit idag igen! Hoppas det fortsätter i veckan med! 

Diabilder från förr

För ett tag sen fick mamma en kartong med en massa diabilder. Hon fick dem av en förskollärare på barnens förskola. Mamma har jobbat där tidigare och jag har gått där som barn. Det var ingen som ville spara på dem. Så mamma tog dem och gick igenom. Hon visade de bilder som jag och hon var med på. Jättekul att se! 
Min mamma som ung
Påskkärringar
Maskerad

Jag i klätterträdet
En uppvisning
Mamma och mormor tittade på
Min avdelning
Marie och mamma på en maskerad
Jag, men visst är Maja lik mig?!

Nu fick ni se lite av hur jag såg ut som liten :)

Allt och lite till...

Ja, ännu en gång har det gått ett tag sen jag bloggade sist! 

Vi har varit i Varberg och träffat familjen Karlsson/Harborn. Vi åkte delvis dit just den helgen för barnmarknaden (även vuxen i år). Jag provade att lämna in och sälja vuxenkläder på marknaden. Det gick inte så bra med det, svårsålt! Men på lördagen var iallafall jag och Emma där och fyndade lite barnkläder. Ja, även några vuxenkläder faktiskt! En kjol och en vårjacka till mig. 
Barnen ute på promenad.
Vällingdax
De hade en jätterolig gunga, enligt Ludvig! 

Jag började känna mig lite dålig av förkylning på söndagen i Varberg. Men vi hade bestämt att vi skulle åka inom GeKås, Ullared. Så det gjorde vi! Kanske inte det bästa för min hälsa ;) Jag hade inte heller bästa shoppinghumöret, men det var kul ändå. Tyvärr hade jag feber när vi kom hem och jag låg utslagen med förkylning och hosta mån-ons. 

Jag var bara på jobb torsdagen och sen var det påskledigt. 
Barnen på väg till förskolan på skärtorsdagen. 

Mamma och jag var iväg på torsdagkvällen och såg Magnus Uggla. Superkul!! En entertainer och en kul prick!!
När jag kom hem hade båda barnen fått 39 graders feber :/ Så på fredagen höll vi oss hemma! Vi målade iallafall ägg och barnen gick på påskäggsjakt :)
På lördagen mådde de båda bra igen. Så skönt att det gick över fort, men lite skumt?! På förmiddagen gick vi ut och fick lite frisk luft. Vi plockade fram cyklarna och var ute på gården. 
På kvällen gick vi hem till mamma. Hon bjöd på fondue. Barnen fick påskägg av mormor. 
Maja fick sandsaker, Ludvig fick såpbubblor, bokstäver/siffror och lite godis. 
Mamma visade lite diabilder (får visa dem i ett annat blogginlägg). Bilder som kommer från min gamla förskola/ barnens förskola! Jätteskoj att se!
Ludvig tyckte det var spännande, nog lite konstigt också.
Maja försöker byta bild...haha!

På söndagen var vi ute och lekte i det fina vädret. Vi var på en lekplats här vid oss. Vi fick passa på innan de rev den (nu i veckan). De ska fixa och göra en ny/fin lekplats. Ludvig längtar, han vet att det ska komma ett piratskepp :)

På måndagen träffade vi släkten en stund på Kajutan, en restaurang i småbåtshamnen. 
Innan vi träffade släkten så var vi på Malmö Bilcentrum och tittade på nya bilar. Vi skulle bara titta och definitivt inte köpa en ny bil. Men det slutade med att vi bokade en NY bil. Och det är vi superglada och nöjda med ;)
Den här snyggingen kom Patrik hem med i torsdags!!
Peugeot 308 (2014) 

I fredags hämtade mormor hastigt och lustigt Ludvig på förskolan. De var ute och lekte på gården när jag och Maja kom hem. Så vi stannade också ute.

Idag har vi varit ute och provkört den nya bilen, hela familjen och mormor. Vi körde till Djungellekplatsen och Afrikalekplatsen. Vilken härligt väder det har varit idag!! 

Nu kommer jag inte på mer som hänt.  Eller jo en del till, hehe. Men nu ska jag och Patrik sätta oss i soffan och se en film!
Trevlig lördagkväll på er!!


Ofrivillig bloggpaus

Ja, tyvärr har jag haft en paus från bloggandet. Jag har inte hunnit med bloggen. Jag har knappt hunnit med allt här hemma. Sen sömnbrist på det!
Maja har sovit dåligt och vaknat tidigt, så hela förra veckan kände jag mig som en zombie. Det är lite bättre nu!

Men vad har hänt sen sist?
Maja är frisk från sina vattenkoppor. 
Jag var iväg på Högskolan två dagar. Nu är även hemtentan klar och inskickad! Skönt att den blev klar, nu är det bara till att vänta på domen ;)

Förra helgen försvann i ett nafs! På lördagen stod jag och Emelie på barnloppis i Svedala, Folkets hus. 
Allt vi skulle ha med oss på lördagen!

Det var inte jättemycket folk där, så jag blev inte av med så mycket. Eftersom lådorna och bilen redan var packad, så körde jag ett ryck på söndagen också. Då var det barnloppis i Folkets park. Här blev jag av med ungefär hälften :) Så det var bra! Jag tyckte det var en bra ide att stå två dagar i rad på lördagen, men på söndagen var jag ganska trött. Men när jag räknade förtjänsten så var det glömt ;)
Lördagkväll var vi på Lindas 30 års fest.
Tack för en trevlig fest och god mat!

Blandade bilder från dessa två veckor som gått...

Cyklar på förskolan.
Ludvig har varit på maskerad på förskolan.
Barnen i mammas väninnas trädgård.

Busar på Maxi.

Jag har varit på föräldrarmöte och ritat Ludvig.

Maja har varit hos tandläkaren för första gången. Hemma provade hon tandborsten och tandkrämen som hon fick.

Patrik och jag har börjat lägga ett pussel...

Ludvig är helt tokig i pussel just nu. De med 80 bitar som jag hade kvar sen jag var liten plockade vi fram till honom. De la han ganska snabbt och nu kan han två av dem lätt! Han sa att han ville ha svårare pussel. Så vi var på BR och han köpte Jake och piraterna på 104 bitar. Han köpte det för sina egna pengar i spargrisen. Han är jätteduktig!! Han fick bara lite hjälp med det. 

Ser så sött ut, där sitter sötnosarna tillsammans och bygger. Maja vill också lägga pussel nu. 

I lördags vaknade Maja tidigt, så vi hann vara iväg och leka på förmiddagen. Vi åkte till "Hav och strand" lekplatsen.

Sen åkte vi hem och åt lunch. Efter det gick jag och Ludvig på megaloppisen på Mässan. På loppisen hittade Ludvig fler 104 bitars pussel. Ett Shrekmemory och några riddare. Till Maja hittade jag lite nya Pop kläder.

Idag har vi hjälpt mamma att köpa bord och stolar på Ikea. Vi köpte även en ny förvaringshylla till Ludvigs garderob. Så det har jag fixat med idag. Nu får han plats med alla pussel ;) 

I helgen har vi städat och tvättat. Det har varit fullt upp. Barnen har varit sjövilda på eftermiddagen idag. Mamma följde med hit efter Ikea. Ludvig ville leka med mormor och vi kunde städa färdigt. Men de har varit heltokiga. Drog fram saker, sprang hit och dit. Vet inte vad som flög i dem idag. Mamma var helt förvånad. Men tur hon var här och underhåll dem lite iallafall. Nu ser det bra ut här hemma och gott luktar det! 

Vi har landat i soffan och slötittar på filmen på 4:an. Får se om jag orkar se hela...

RSS 2.0