Petra 25 år, 30/3 -09

Grattis på födelsedagen vännen!

Hehe, så här kul hade vi under gymnasietiden!
Jag saknar våra galna upptåg och den tiden.

Kram på dig

Sakletare & shopping

I söndags vid 10 tiden tog Patrik och jag bussen ner till farmor & farfar i Skanör. Där letade jag efter roliga saker till förskolan och jag hittade en del. Jag fick bland annat ett litet dragspel, knappar, tyger och lite gamla halsband.

Sen lånade vi bilen och körde på en shoppingrunda. Vi var på K-Rauta och handlade trallor till balkongen. Vi var på Stoff & Stil, men hittade inget tyg som passade till nya gardiner i vardagsrummet. Vi var på Ikea och handlade en ny skrivbordsstol och annat smått och gott. Vi var på Jägersro och handlade jord. Jag köpte två par gympaskor på Stadium (bra när man kan handla "barnstorlek-38", då får man två par skor till priset av ett par vuxenskor).

När vi var färdiga med shoppingen körde vi ner till Skanör och åt middag med farmor & farfar. Vid 19.30 tiden började vi inse att det fanns en morgondag med och satte oss därför på bussen hem till Malmö.
Vi var hemma vid 20.30 trötta och nöjda!

Tjejfest, 28/3 -09

I lördags kom Linda hem till Malmö igen, efter sju veckors praktik i Stockholm. Detta firades med en liten fest hemma hos Tessan & Linda.

   
 
 

20.30-21.30 var det Earth Hour. Då släckte vi ner lyset och fortsatte festen med levande ljus, mysigt! Bilden blev inte så bra, men det är ett bevis iallafall, hehe.


Sen ringde vi Tissan i Kina, som gärna hade varit där och vi hade velat ha hennes sällskap =)
 


TACK
för en trevlig fest tjejer!
Puss & Kram


På banan igen

Jag kände mig frisk igen förra helgen och var tillbaka på jobb igen i måndags. Det kändes bra att komma tillbaka efter en vecka hemma i sängen. Dock är det nog vätska kvar i näsan... blir sådär täppt ibland fortfarande.

Det har hänt lite saker på jobb. Vi har haft APT möte, där vi möblerade och planerade hur vi vill ha våra möbler och vad vi vill att de olika rummen ska användas till. Vi delade in de stora rummen i mindre rum med hjälp av möbler och annat. Det blev väldigt bra, nu ska vi bara fylla de olika rummen med rätt saker och material.

I torsdags och fredags var vi på Reggio-Emilia föreläsningar på Malmö Högskola, som Reggio-Emilia insitutet höll i. De hade även ordnat med studiebesök på olika förskolor i Malmö. Det var intressant att komma och titta på hur de Reggio-Emilia förskolorna arbetar, eftersom vi kallar oss en Reggio-Emilia inspirerad förskola. Nu är vi alla taggade och sugna på att fixa till ännu mer på vår förskola. Vi ska samla material och "skräp" för att barnen ska kunna bygga och konstruera mycket själv. Nu är jag på jakt efter en massa material, så är det någon som vet med sig att de har "skräp" hemma eller på jobb som de vill bli av med får ni gärna höra av er.

Imorgon ska jag hem och rota i farmor och farfars källare och förråd =)

Pyssliga Anna

Idag tittade jag i Nettoreklamen och såg att de sålde pärlor, sådana man kan göra egna halsband och armband med. Då kom jag på att jag fick lite sånt av mamma i julklapp. Så jag plockade fram dem och började fixa lite. Insåg ganska snart att jag är begränsad i mitt val av pärlor. Så nu funderar jag på att köpa fler olika färger och storlekar! Det får iallafall vänta tills jag blir helt frisk. Men jag känner mig mycket bättre och det är ju ett gott tecken att jag orkar vara uppe och pyssla lite med sånt här.

De här tre armbanden lyckades jag åstadkomma.
 

Det här blev favoriten...

Intresseklubben antecknar

Fick ett mail i förra veckan av Tissan. Ett sånt mail där man ska skriva om sig själv och sen skicka vidare till sina vänner. Tyvärr har jag inte hunnit svara på mailet, men nu när jag sitter här hemma och är sjuk så tänkte jag att jag skulle göra det. Men eftersom jag har min blogg så tänkte jag följa Elins exempel med att skriva in frågor och svar här istället!


1. Vad är klockan? 11.47

2. Ditt namn? Anna

3. Smeknamn? Fribbe, Frieberg, Älskling, (Tullan och Berta när jag var liten)

4. Piercings? Öronen

5. Ögonfärg? Grönmelerade

6. Födelseplats? Malmö

7. Favoritmat? Kinamat

8. Någonsin varit i Kalifornien? Ja

9. Någonsin tapetserat något med toalettpapper? Nej

10. Älskat någon så mycket att du börjat gråta? Ja

11. Varit med i någon bilolycka? Nej

12. Krutonger eller baconbitar? Krutonger... usch för bacon.

13. Favoritdag på veckan? Lördag

14. Favoritrestaurang? Elysée

15. Favoritsport? Dans

16. Favoritdrink? Sex on the beach

17. Favoritglass? Apelsinchoklad eller mintchoklad

18. Walt Disney eller Warner Bros? Walt Disney

19. Favorit-snabbmatrestaurang? Mc Donalds

20. Vilken färg har din sovrumstapet?  Har ingen tapet... men har målat väggarna i ljus beige och ljus grönt.
21. Hur många gånger kuggade du på teoriprovet? Inte en enda.

22. Vem fick du ditt förra mail ifrån? Patrik och Ifolor

23. Vilken affär hade du valt att övertrassera ditt kreditkort? Hade förmodligen inte gjort det i någon affär.

24. Vad gör du oftast när du är uttråkad? Gör något så jag inte är uttråkad.

25. När går du och lägger dig? Vid 22 tiden.

26. Vem kommer att svara på detta e-mail först? Ingen som kommer maila... men ni får gärna skriva något i er blogg.

27. Vem av dom du skickat detta e-mail till kommer inte att svara? Ingen
28. Vilket tv-program missar du inte? Greys Anatomy
29. Senaste person du gick ut och åt middag med? Patrik på JP´s

30. Ford eller Chevrolet? Jag vet inte...

31. Vad lyssnar du på just nu? Fågelkvitter utanför fönstret.
32. Vilken är din favoritfärg? Rosa

34. Hur många tatueringar har du? Inga

35. Har du någon gång kört slut på bensinen? Nej

36. Katter eller hundar? Katter

37. Klockslag när du blev färdig med det här mailet: 11.58

Här var lite onödig fakta om mig....


Att vara sjuk...

... det är tråkigt. Jag har varit förkyld från och till i snart två månader! Natten till måndagen kunde jag knappt sova för jag var så förkyld att jag inte kunde andas normalt. Men eftersom jag inte hade någon feber när jag vaknade så gick jag upp, gjorde mig iordning och cyklade till jobb. Framme på jobb inser jag att jag inte mår så bra. Men jag tänkte, har jag tagit mig hit får jag försöka jobba. Fast när klockan började närma sig 12.30 insåg jag att det nog var bäst för mig att åka hem. Jag cyklade hem och la mig i sängen, somnade vid 14 tiden och sov till Patrik kom hem vid 17.30 tiden. När jag vaknade hade jag även feber...

Idag är det onsdag och jag har i princip sovit i två dagar... mellan det har jag sett lite film och läst.

Idag har jag varit på vårdcentralen och fått reda på att jag har virus i bihålorna, som kan bli en bihålsinflammation... kul, eller inte! Det visade sig att jag har vätska i högra bihålan, men eftersom det är ett virus så får man ingen medecin för det... så här sitter jag hemma och hoppas att viruset ska försvinna snabbt... Typ nu hade varit skönt, så jag kan få andas normalt. Eftersom jag jobbar på en förskola så tyckte hon jag skulle stanna hemma resten av veckan!

Så jag får fortsätta med min hemmakur och hoppas på det bästa!

Helgen som varit...

I fredags var Patrik och jag på bio och såg Män som hatar kvinnor. Filmen var bra, men har man läst boken (som jag då har) så blir man lite besviken på vissa saker. Detaljer som inte finns med, saker som inte läggs så stor vikt vid och andra saker som inte stämmer överrens med boken.

Appropå Stieg Larsson så har jag precis läst ut andra boken och ska snart ge mig på den tredje och sista. De är så bra! Om ni inte har läst böckerna så tycker jag ni ska göra det. Och jag säger som alla andra... kämpa er igenom de första 100-150 sidorna i bok 1, sen är ni fast.


I lördags så kom mamma och mormor hit. Vi åt middag och sen tittade vi naturligtvis på finalen av Melodifestivalen. Jag hade ingen riktig favorit i år och inte de andra heller. Men vi var iallafall överrens om att Malena med Le voix kunde vara ett bra bidrag för Sveriges del i den stora Eurovision. Därför var vi alla nöjda med resultatet! Måste säga att det var en spännade final... nästan alla 12:or gick till olika bidrag.


I söndags var det dags för storhandling på Maxi. Måste bjuda på två bilder...
Tänk vad mycket man kan packa på två cyklar.  
 

80 tals fest, 7/3 -09

Igår firade vi Martinas 25 års dag. Hon hade hyrt en lokal i Svedala och temat för kvällen var 80 talet.

Patrik och jag har varit runt i olika affärer de senaste veckorna för att hitta kläder och accessoarer till kvällen. Jag tycker vi lyckades väldigt bra med vår klädsel. Dock tog det lite tid med förberedelserna... Jag hade bestämt mig för att våffla mitt hår. Problemet var bara att jag inte kunde göra det själv, så det blev Patriks uppgift. Det tog ca en timme att våffla hela mitt hår och Patrik insåg hur långt hår jag har... Men det blev jättebra!

  
Lite idolbilder innan vi gav oss iväg, hehe.


Tack för en trevlig fest Martina!
  
  
  

8 mars

Idag är det den internationella kvinnodagen.

Den internationella kvinnodagen uppmärksammar ojämställdhet och kvinnors situation över hela världen. Datumet firas också av FN och i många länder är det en nationell helgdag. Internationella kvinnodagen instiftades redan 1910 av den socialistiska världsorganisationen Andra internationalen. 1977 antog FN en resolution som rekommenderar ett allmänt firande av en internationell kvinnodag. I en del länder firas dagen genom att kvinnor får presenter och blommor och ett "grattis på kvinnodagen" - en gest som dock många feminister reagerar mot då de knappast anser att det finns anledning att gratulera kvinnor på en dag som uppmärksammar ojämställdheten i samhället.





(Källa: http://sv.wikipedia.org/wiki/Internationella_kvinnodagen)

Martina 25 år, 5/3 -09

Ett stort GRATTIS på den stora dagen!



Puss och kram på dig vännen!

Framtida Mr and Mrs Frieberg

Igår förlovade vi oss!
090304

 



 


Anna & Patrik 2 år, 4/3 -09

Idag har jag och Patrik varit tillsammans i 2 år.
Detta ska vi fira genom att gå ut och äta på JP´s, så sitter bara här och väntar på att Patrik ska komma hem.


Nykära och festglada på Kåren, april 07.

Besök från Göteborg 27/2-1/3 -09

Tessie var nere på besök i helgen. Det var roligt att träffas igen, det har inte blivit så mycket de senaste åren. Det beror väl först och främst på att Tessie har varit bosatt runt om i världen, typ.

I fredags pratade vi gamla minne, åt god kinamat och såg Changeling (den var sorglig men bra). I lördags var vi en runda i stan. Tittade lite på bokrean och fikade. Patrik och jag fick även fixat vår outfit inför lördag (ska på 25 års fest med tema 80 tal). Sen åkte vi hem till mamma för att se på Melodifestivalen och även spela spelet. I söndags spelade vi lite spel och tog det lugnt innan Tessie skulle bege sig till en annan kompis.


En obligatorisk bild....

Tessie, mamma och Patrik framför Melodifestivalen!

Melodifestival kväll 21/2 -09

Patrik och jag hade besök av Linda och Henrik.
Vi lagade mat, snackade skit, såg Melodifestivalen och spelade Wii sport.
Det var väldigt trevligt och jag hoppas att det blir fler kvällar!

 
  

RSS 2.0