Väntar och längtar!

Ja nu idag har jag gått in i vecka 40 och på onsdag är det den planerade dagen... Men det kan ju bli en väntan på minst 2 veckor till. Men oj vad jag längtar efter bebis nu! Har suttit och kollat igenom bebisbilder på Ludvig, man blir ju inte mindre längtansfull då!
 
Bild på magen igår fulla 39 veckor.
 
Gissningslistan...
Caroline tror den 2/9 vid 02
Catja tror den 2/9
Patrik tror den 3/9 (bara för att det är hans första dag på nya jobbet)
Monica tror den 5/9 (farfars födelsedag)
Jag tror den 6/9 (bara för att mamma ska ligga i dropp då och inte kan ha Ludde med sig. Dock har mamma ändrat tiden och ligger i dropp idag istället, skönt!)
Maria tror den 6/9
Emma tror den 8/9 kl 11.02
Violetta tror den 8/9 (Kevins födelsedag)
Micke tror den 10/9
Mamma tror natten från den 11/9 till den 12/9
 
Jag lägger in om en gissning till eller snarare en önskan. Mitt förslag till bebis är 120909. Det hade varit roligt eftersom Ludvig är född 100606 :)
 
Men det är bra om hon ligger kvar, inte för vi vill. Men igår fick vi besked på att Patriks utslag på nacken är BÄLTROS!! Ja och det var ju inte otur alls, helt fel timing! Jag verkar inte kunna bli smittad av bältros (smittar ej bältros till bältros) eftersom jag har haft vattkoppor så kan inte bebis födas med vattkoppor. Men Ludvig har ju inte haft vattkoppor. Hur roligt hade det varit om han fick det nu!? Precis innan bebis kommer eller till och med när hon har kommit, eftersom det är en inkubationstid på 10-26 dagar och Patrik upptäckte utslagen i fredags! Min kära vän Emma ställde frågan, får Patrik vara med på förlossningen?! Så långt hade vi inte ens tänk. Så vi ringde sjukvårdsupplysningen igår. Det ska inte vara någon fara, eftersom bältros bara smittas via direktkontakt. Och skulle Patrik ha kvar blåsor när det är dags att åka in, så får han sätta på ett plåster. Men ska ringa min barnmorska nu i eftermiddag för att dubbelkolla. Man vet ju hur olika svar man kan få inom sjukvården.
Vi hoppas att Ludde klarar sig, för allas bästa! Men vi kommer ju kolla honom på prickar varje dag nu.

Era gissningar

Nu har jag fått in några gissningar på när bebisen ska titta ut. 
 
 Caroline tror den 2/9 vid 02
Catja tror den 2/9
Patrik tror den 3/9 (bara för att det är hans första dag på nya jobbet)
Monica tror den 5/9 (farfars födelsedag)
Jag tror den 6/9 (bara för att mamma ska ligga i dropp då och inte kan ha Ludde med sig)
Maria tror den 6/9
Emma tror den 8/9 kl 11.02
Violetta tror den 8/9 (Kevins födelsedag)
Micke tror den 10/9
 

Lite shopping

Idag var det sista barnloppisen i Folkets Park. Eftersom ingen bebis har tittat ut, så tog vi en sväng förbi där.
Vi lyckades hitta jättefina kläder till Ludvig hos en som sålde. I princip helt oanvända kläder i storlek 98. Det är svårt att hitta till Ludvig nu, för kläderna i den storleken är ganska slitna. Så vi blev glada :)
Hittade på samma ställe en mössa till lillasyster.
Vi fick allt för bara 120 kr!
 
Hela förmiddagen pratade Ludvig om att han skulle leka med mormor. Men det var inget som vi hade bestämt. Men han låtsades prata med henne i telefon och sen sa han jag ska öppna dörren, släppa in mormor. Sagt och gjort, han öppnade ytterdörren och gick ut i trappen och sa hej, kom in. Men där var ju ingen mormor! Så efter vilan, så ringde vi och hörde vad mormor hittade på. Vilken tur att hon var hemma och ute på gården med en vännina, så Ludvig kunde komma dit och leka lite med henne.
Då passade mamma och pappa på att uträtta lite ärende. Vi kunde i lugn och ro åka och titta på en ny kamera. Vi kunde bestämma oss för en utan att springa efter den lille busen, som brukar bli tokig i affärer numera.
Min rosa fina kamera har börjat krångla och det är inget vi vill vara med om såhär i förlossnings/bebistider! Det var likadant innan Ludvig skulle födas, då fick vi också köpa en ny kamera. Eftersom det bara är 2 år sen, så beslutade vi oss för att lägga lite mer pengar på en bättre kamera. Egentligen hade vi kanske velat ha en systemkamera, men de är så dyra. Så det blev en av de bättre kompaktkameror vi hittade.
 
En Olympus kamera blev det.
Nu hoppas vi att den motsvarar våra förväntningar :)

Lindas möhippa 25/8

Igår var det dags för att kidnappa Linda för hennes möhippa.
Vi samlades alla en bit från Lindas affär (Blomsterbönan) och gick sen i samlad trupp dit. Sara satte en ögonbindel på Linda och sen tog vi henne med från affären. Vi började med att klä ut henne och äta brunch hemma hos Lindas föräldrar. Vi skulle egentligen haft picknick ute, men det regnade ju. Så det var tur att vi kunde vara i deras uterum.
 
 
Efter brunchen så åkte gänget vidare till Utmaningarnas hus.
Jag gick hem, inte direkt ett lämpligt ställe för en höggravid ;)
Men på eftermiddagen mötte jag upp dem igen för att spela in en skiva.
 
Vill ha dej med Freestyle!
Efter inspelningen åkte vi vidare till Lilla Torg för en litet snabbt drick och mat stopp.
Kl 18 lämnade jag av gänget vid Södertull. De skulle åka Flotten. Jag vågade inte boka en plats till mig när vi gjorde det eftersom jag inte visste om bebis skulle vara i eller utanför magen. Men jag hoppas att det blev en fortsatt lyckad dag/kväll. Och att du Linda är "nöjd" med din dag :)

Gissa dagen?

Ja för att "fördriva" tiden de sista dagarna nu innan BF (5/9) kan jag ju starta en gissningslek.
Vilken dag tror ni att lilla räkan kommer?
 
Patrik tror den 3/9 (bara för att det är hans första dag på nya jobbet)
Jag tror den 6/9 (bara för att mamma ska ligga i dropp då och inte kan ha Ludde med sig)
 
 
 
Vill även berätta att Ludvigs inskolning har gått jättebra. Första dagen var vi med till efter lunch, sen gick vi hem. Andra dagen var vi med till efter mellis. Han tyckte det var jätteroligt att vara där, men höll koll på vart jag var och ville visa mig en massa saker. Tredje dagen gick det så bra, så jag tyckte det var dags att gå ifrån honom lite. Jag gick till lunch och planen var att komma tillbaka när han hade vaknat. Men de ringde och sa att det gick hur bra som helst så jag kunde komma vid 15 istället. Torsdag och fredag var han själv där från 9-15. Jätteduktigt :) Men han är ju van vid alla rutiner och så eftersom han redan gått ett år på en annan förskola. Det är "bara" en ny miljö och nya människor. Men jag tror han känner av att jag känner till folk och stället. Mamma har jobbat på förskolan och jag har själv gått där och sommarjobbat där. Så stället är ganska så bekant för mig. Men personalen är i princip helt utbytt. Men det är jätteroligt att Ludvig går på samma förskola som jag har gått.
Det är skönt att han är färdiginskolad innan bebis kommer, så vi inte ska tänka på det sen också.

Inskolning

Imorgon är semestern slut för Ludvig.
Han har varit ledig sen vecka 28, men imorgon blir det förskola igen. Dock på en ny!
Han har gått på en annan förskola i 1 år och nu har vi fått plats på den förskolan vi önskade från första början. Den förskolan som ligger här precis vid oss. Det ska bli skönt att ha nära till att hämta och lämna honom. Inte för att vi hade jättelångt till den förra, men ändå ;) Nu kan mamma hjälpa till att hämta om det skulle behövas!
 
Imorgon kl 9.30 ska vi vara på plats på Ludvigs nya avdelning Smultronet. Han vet om att han ska börja på förskolan här nere och han vet att han ska börja på just Smultronet också. Det känns lite konstigt att han ska börja på en ny förskola, eftersom vi trivdes på förra. Men det var det här vi ville från början, så det kommer nog bli bra det med.
 
Jag är inte så nervös inför inskolningen egentligen, men man är alltid lite spänd inför nya saker. Jag vill tro och hoppas att det kommer gå bra för Ludvig. När vi var där och hälsade på en gång verkade han tycka det var spännande. Sen vet han också att hans kompis Emmy går på denna förskolan, men tyvärr inte på samma avdelning. Men jag har lovat Ludvig att vi ska leta upp Emmy och säga hej till henne.
Jag är däremot lite nervös över hur jag ska orka med inskolningen. Jag hoppas att det inte är lika varmt imorgon, för mina fötter är sååå svullna idag.
 
Tredagars inskolning är det som väntar oss, men vi får se hur "fort" Ludvig anpassar sig till den nya miljön. Skönt är det iallafall att han kan berätta vad han tycker och känner.
 
Dagens härliga bild på Ludvig :)

Ultraljudet idag

Det är väl bäst att jag ger er alla en uppdatering här om dagens ultraljud.
 
Vi kom till ultraljudet och hon gjorde mätningar på räkans lårben och mage. Men magen fick hon mäta ett par gånger, för räkan var inte samarbetsvillig och snurrade runt hela tiden. Räkan är fortfarande liten, men hon följer sin kurva. Så hon ligger på minus 20 nu. Om vi förstod barnmorskan rätt så väger hon ca 2400 nu. Alltså blir det ingen igångsättning för hennes skull eller att jag blir inlagd. Det känns skönt att hon har fortsatt att växa i sin takt. 
 
Den här barnmorskan hade en lite annorlunda syn på tillväxtkurvan. Att ligga minus 20-21 var helt normalt. Medans den förra tog det som lite mer riskfyllt eller vad man ska säga. Det vat ju därför vi var lite oroliga och nervösa igår. Tycker det är konstigt (men ganska vanligt) att två barnmorskor kan tolka det på så olika sätt. 
 
Vi blev lite förvånade över att det "bara" var en ultraljudsundersökning. De vi pratade med vid förra besöket sa att vi skulle göra en blodflödeskontroll efter ultraljudsundersökningen och sen prata med en läkare. Men det var inget vi hade bokad tid för, så det skulle inte göras. Jag blev besviken att vi inte fick träffa en läkare efter. För min barnmorska har skickat mig till spec läkare för att prata angående förlossningen (tidigare tal om kejsarsnitt) eftersom jag sprack så mycket sist. Men då kom vi fram till att vaginal förlossning var alternativet för mig. Men vi pratade lite om igångsättning för min skull, eftersom det gick så fort med Ludvig. Så att jag är på plats när det är dags. Men den läkaren ville inte ta något beslut innan ultraljudet idag, eftersom vi inte visste hur det skulle bli. Så nu var vi ju inställda på att få ett besked om det idag. Men nä, nu måste jag kontakta min barnmorska, för att sen kanske få ytterligare en ny tid till spec läkaren!
 
Nu vet jag inte riktigt vad jag vill. Jag vill inte göra kejsarsnitt, men jag vill inte spricka så mycket som sist. För att det gick så fort med Ludvig så hade det känts bra att veta när det sätter igång. Så inte även räkans hjärtljud går ner och behövs ta med sugklocka för att det går så fort. Jag vet att ingen förlossning är den andra lik. Men de säger ju att för andragångsföderskor går det fortare. Jag får väl ringa min barnmorska på måndag och höra vad hon säger!
 
Än så länge kan vi iallafall vara glada för att lilla räkan växer och mår bra :)

Oroliga & nervösa

Ja vi sitter här hemma och är lite oroliga och nervösa inför imorgon. Oroliga för att räkan inte har vuxit som hon ska och nervösa inför vad de kommer göra eller inte göra.
Imorgon eftermiddag ska vi på tillväxt ultraljud och kontroll. De ska mäta och se om räkan har vuxit enligt sin kurva eller om hon ligger under 21 %. De ska göra en blodflödeskontroll och sen kommer de säkert kolla CTG också. Samtidigt som det är nervöst ska det bli skönt att de ska göra en koll.
Det vi fick besked på sist var att om hon inte har vuxit så kan det bli tal om igångsättning. Jag kan även bli inlagd för att de ska ha "bättre" koll på mig och räkan. Men har hon vuxit enligt sin kurva så gör de kanske inget och jag får vänta tills hon är redo att komma ut själv.
Så just nu vet vi inget alls om hur det kommer se hur de närmsta veckorna.
Idag har jag iallafall gått in i vecka 38!
Lilla hjärtat när får vi träffa dig?
 
Nu i veckan har jag sytt lite nya saker till både Ludvig och räkan. När jag och Ludvig var ute och lekte med Lotta & Elias så hade Elias en jättemysig filt. Så jag bestämde mig för att sy två sådana med tillhörande örngott.
Såhär blev det :)
 
Vanligt tyg på ena sidan och fleece på andra.

Tar saken i egna händer...

Ja det verkar som vår son tar vissa saker i egna händer. Nu är det tydligen dags att lära sig att kissa på pottan.
Vi har haft en potta stående ganska länge inne på toaletten. Och han fick 2 böcker om potträning i födelsedagspresent. Vi har frågat Ludvig lite då och då om han vill sitta och kissa på pottan, men hela tiden fått svaret nej!
Och då har vi inte tvingat honom heller, utan bara sagt nej då provar vi en annan dag.
I lördags gick vi och la Ludvig vid 19.45 och kanske 5 minuter senare så kom han upp och sa; jag är kissig. Ja okej? sa vi. Kissa på pottan sa han då. Då gick vi in på toaletten och tog fram pottan. Där satt han sen i ca 25-30 minuter och tryckte. Tillslut kom det lite kiss och då blev han jätteglad :) Vad roligt att pottan fick kiss tyckte vi!
Sen kunde Ludvig gå och lägga sig.
Sen i lördags har vi frågat honom innan varje blöjbyte om han ska kissa på pottan och det ska han! Varje gång han sitter så kommer det lite kiss. Nu vet han hur han ska göra ;)
Ikväll kom han och sa bajsa på pottan, bra tänkte jag! Men då hade han redan bajsat i blöjan. 
Jätteroligt att han vill själv, nu är han redo för att börja. Dock är det tidigt och för mycket kiss i blöjan för att börja ta på honom kalsonger. Men fortsätter det såhär, så vet jag vad jag har att göra med honom hemma i höst!

Marie & Pers bröllop 120811

I lördags gifte sig mammas vän Marie och hela familjen Frieberg var bjudna.
Bröllopet var i Simrishamn och på vägen dit stannade vi och åt lite lunch. Hittade en jättefin rastplats!
 
Bröllopsparet på ingång...
 
MIn stiliga kille :)
 
Festen är igång...
 
Lilla familjen
Tack för att vi fick vara med och fira er dag!
Jättefin plats och vädret kunde inte varit bättre!
 
 

Mina gravidmagar!

Dagens bild...
Räkan v.36+0
 
Ludde v.37+0
 
De ser ganska så lika ut mina olika gravidmagar, även om det skiljer en vecka.
 
 
Förresten för er som är intresserade av hur det har gått med projektet sluta med napp, så kan jag meddela att det har gått jättebra. Det var ca en vecka som nattningen inte var som den har varit. Men nu i ett par dagar så har Ludvig gått och lagt sig i sin egen säng, ingen av oss har behövt sitta hos honom och han har inte kommit upp mer än tidigare. Någon enstaka gång har har sagt; nappen?! Men med en blick som säger att han redan vet att det inte kommer dyka upp någon napp. Men bara för att kolla ;) Så det känns skönt att det ändå gick så smidigt, så här långt iallafall. Hoppas det håller i sig även när lillasyster kommer.

Diggiloo 5/8-12

I söndags var vi i Falsterbo och såg på Diggiloo. Det var mysigt, roligt och väldigt underhållande. Ludvig tyckte också det var roligt. Han klappade när vi andra klappade och var allmänt nöjd med att det fanns lite stenar och annat att leka med där vi satt.
Innan vi åkte till Falsterbo tog vi ett stopp inom min farmor och farfar i Skanör. Farmor ville så gärna bjuda på middag och det passade ju oss utmärkt!
När vi satt ute i trädgården kom korna gåendes förbi i bakdjupet. Det var vi tvugna att titta lite närmre på!
 
Diggiloo...
  
 
  
Vilken fin himmel det blev på kvällen!

Min älskade unge!!

I söndags vaknade jag med ont i höger höft och det blev bara värre under dagen. På eftermiddagen kunde jag knappt stöjda mig på benet och det gjorde skitont. Efter 2 Alvedon blev det lite bättre. Igår var det helt okej, kände av det lite på kvällen och idag känner jag av det när jag ska resa mig från sittande ställning. Vet inte vad det är och vad jag kan ha gjort?! Det beror inte på graviditeten trodde banmorskan iallafall.
När Ludvig hade ätit lunch och jag skulle resa mig från stolen gjorde det jätteont och jag suckade lite. Då frågar min fina kille.... "Hur går för dig lilla mamma?". Så gulligt sagt!! Då försvann smärtan snabbt ;)
 
Det är bara en av alla roliga, fina och gulliga saker som Ludvig säger. Han pratar hur mycket som helst och långa meningar på 5-6 ord. Det är jätteroligt att prata med honom :)
 
Måste berätta om en sak han sa till Patrik förra veckan!
Det var dags att sova och Ludvig klyddade lite och ville att Patrik skulle läsa en bok för honom. Då säger Patrik; Nu läser pappa en bok, sen kan du somna själv, för det kan du! Då svarar Ludvig; Nej jag kan inte läsa bok själv!
Snacka om att jag skrattade på andra sidan dörren. Jag var tvungen att gå in till dem :)
 
Mamma älskar dig Ludvig!

RSS 2.0