Jag ser det snöar!

Ja nu har snön nått Malmö. Det har snöat ett par dagar nu, så det har lagt sig!
Igår var vi ute hela förmiddagen på jobb. Jag åkte pulka både själv och med barn, hehe ;) Sen gjorde vi en minisnögubbe. Det är kul att vara ute i snön och leka. Jag blir som barn på nytt! 
Det jag tycker är tråkigt är att man har skoj med andra barn. Jag hade gärna åkt pulka med mina egna också! Igår slutade jag 15 och tänkte vi kunde åka. Men då var Ludvigs overall och skor fortfarande blöta efter lek på förskolan. Och idag slutade jag 16.30, så då var det bara hem och äta. Jag hoppas att snön ligger kvar iallafall under helgen också! 

Två dagar kvar att jobba 100%, sen på måndag går jag ner till 80%. Ska bli skönt att kunna hinna umgås mer med barnen på eftermiddagarna :)
Jag räknar ner, men det gör nog inte Patrik (2 pappaledigadagar kvar) för han börjar jobba på måndag igen. 

30 års fest

I lördags hade jag fest för mina vänner.
Jag var först orolig för att barnen skulle bli sjuka, finns ju allt från vattenkoppor och kräksjuka runt oss. Men barnen var friska! Men i torsdags hörde mamma av sig, både hon och Kajsa låg hemma med feber. Ah, vad gör man när båda barnvakterna är sjuka?! Jag hörde av mig och kollade med en annan kusin, men hon skulle jobba. Ja i värsta fall fick ju barnen vara med på festen tills de somnade och sen köra hem dem till mamma, så där var någon hos dem. Jag blev riktigt nervös över hur det skulle bli. Men pratade med Kajsa på fredagkväll och hon mådde bra igen, så skönt!! Hon tog med sig en kompis och det hade gått jättebra. Tusen tack för hjälpen Kajsa!!
 
Festen gick också bra och vi kunde njuta som enbart Anna & Patrik ;)
Det var jättekul att så många kunde komma och jag är nöjd med kvällen och presenterna!
Tack så mycket kära vänner! Det var riktigt roligt att ses, många var ett tag sen jag såg och andra var det kul att träffa utan barnen. Kul och skönt att kunna sitta ner och prata utan barnen i fokus.
 
Vi hade hyrt lokalen här hos oss. Vi fixade exotisk bricka från Malmborgs (och en massa annat). Vi köpte "riktiga" tårtor. Jag stör mig på att jag glömde ta kort på både mat och efterrätt. Det såg jättefint ut! Jag hann inte heller ta så många kort på gästerna och mig.  
Gäster i samtal
Tjejgänget från Kristianstad
Martina, jag och Patrik
 
Tack för presenterna!!
Det blir en del egentid för mig :)

Vilken överraskning

Igår på lunchen kom mina kollegor i huset och sjöng för mig. Jag fick även blommor och paket.
Eftersom jag fyllde år i måndags och sen var på högskolan tisdag och onsdag. Så hade jag inte en tanke på att jag skulle firas. Jättekul att bli så överraskad. 
Jag fick ett fint armband och 3 fina ljuslyktor.
Tack kära kollegor!!

Men bäst av alla är goa, omtänksamma och underbara Lotta :) Fick ett eget paket av henne! 

Igår kväll bakade jag hallongrottor. Det fick bli fredagsfika på jobb som tack :)

Första gången jag bakade dessa. Det gick bra. Men de blev dock lite större än tänkt ;) Men det är smaken som räknas.

Jag har fyllt 30 år!!

I slutet av förra veckan och under helgen har det mest varit en massa bak,  fix och städ inför min födelsedag. 

Men i lördags kväll var mamma, jag och Ludvig på Disney on Ice. Ludvig tyckte det var spännande, men det var inte alla delar som fångade honom. Så lite myror i brallan hade han ibland ;) Men han sa att han hade haft det kul och mysigt :)
Popcorn ville han ha. Sen fick han även välja en sak (jag kände mig snäll, hehe). Han valde lilla sjöjungfrun.

I söndags var jag och lunchade med gamla/nya kollegor från Tulpanen. Det var så kul att träffa Nasrin igen! Även trevligt att umgås och kunna sitta ner och prata med nygamlakollegor :)
När jag kom hem hade svärisarna kommit på besök! Så vi umgicks och spelade spel under kvällen.

Måndag morgon (20/1) kom Patrik och barnen in och sjöng för mig. Jag fick paket i form av godis (precis det jag gillar), te, cider, duschmössa ;) och lotter. 
Jag hade tagit semester dagen till ära, så Ludvig och jag låg kvar i sängen tills ca 9. Då gick Patrik och Maja ner till förskolan för Majas första inskolningsdag. Det gick jättebra. 

Tänk att lilla liten är så stor redan!! Snart är vardagen igång på riktigt igen. Vi ska lämna två barn på förskolan och sen båda gå/åka till jobb. Det ska bli intressant och se hur lång tid vi kommer behöva på morgonen, hehe. Kommer nog ta lite tid innan man får in rutin på det där. När Patrik börjar jobba kommer jag gå ner i tid och jobba 80%. Detta för att jag inte vill att barnen ska vara full tid på förskolan. Tyvärr ligger mitt schema inte helt optimalt. (Jag hade gärna haft fler 15 tider istället för 16. Hämta barnen vid 16.15 ger oss ingen eftermiddag tillsammans :/ ) Nu kom jag in på ett sidospår, hehe. 

Mina svärföräldrar kom vid 11 tiden (de sov på hotell denna vistelse) och umgicks med Ludvig så jag kunde fixa och förbereda här hemma. Efter lunch kom Patrik och Maja hem. Vi hade det ganska lugnt och skönt. På eftermiddagen kom mamma hit.
Ludvig satte ihop ett band och sen sjöng de "Vi gratulerar" för mig.

Sen vid 18 tiden kom min släkt hit och firade mig. Vi bjöd på smörgåstårta och god fika. 
Jag hade en bra 30 års dag! Tack alla som hörde av sig och grattade mig! 
Födelsedagsgrisen, som inte längre är tjugonågot ;)

Idag har jag varit på introduktion på Malmö Högskola. Nu är det dags att börja plugga igen. En heldag idag och en heldag imorgon också! Sen ska jag tillbaka till jobb på torsdag. 
Det har varit ganska mycket information idag och föreläsning på det. Så jag är rätt trött i huvudet nu. Dags att göra sig redo för imorgon och sen sängen. 

Ett par dagar sen

Ja nu var det ett par dagar sen jag bloggade. 

Jag var hemma tors-fre förra veckan med hosta och feber. Febern försvann ganska snabbt, men då kom förkylningen istället! Men jag mådde ändå bättre på lördagen. Vi var iväg, handlade lite mat och en massa frukt! Min mamma hängde med. Sen ville Ludvig att hon skulle följa med hem till oss och äta mat. Så det gjorde hon. Sen stannade hon kvar och vi vuxna spelade spel. Det var längesedan mamma var här och gjorde det. Men det var mycket trevligt! 

Vi bestämde oss för att lägga ut vardagsrumsbordet och stolarna på blocket i lördags kväll. Vi tänkte, får vi det sålt så är det bra! Kan ju lika bra ligga ute. Så får vi se tills min födelsedag. Redan sent på kvällen hade Patrik fått ett mail om att någon ville köpa stolarna. Så de sålde vi på söndagen :) Nu hade vi hälften av pengarna till det nya bordet! Jag ville såklart ha det nya till födelsedagen. Vi får se hur det blir/hur vi gör sa Patrik. 

På söndagen var mamma och jag en sväng på Emporia. Mitt enda mål med denna dag var att hitta en klänning (helst) till min 30 års fest/middag. Hör och häpnan så hittade jag en nästan direkt och på rea dessutom. Jag blev jätteglad! Nu gäller det bara att hitta något till min 30 års dag. Shit jag fyller 30 år om ett par dagar (20/1)!! Så gammal jag känner mig helt plötsligt, hehe! 

Måndag var jag tillbaka på jobb igen och imorgon är det redan torsdag. Tyvärr hänger den här hostan med än :/ 

Idag när jag kom hem från jobb, frågade Patrik; Får jag åka till Ikea och köpa bordet idag?! Äh, jaaaa!! blev mitt svar.
Han har väl gått här hemma och funderat ;) Jag blev jätteglad! 
Så nu ikväll har vi skruvat ihop bordet. Ludvig var lycklig över att han fick hjälpa till (även om det var läggdags). 

Så här blev det :)
Stolarna passade perfekt till bordet. Och vad mycket ljusare det blev med vitt bord istället för björk. 
Nu har vi snart bytt ut alla björkmöbler i vardagsrummet, utom bokhyllorna och soffbordet. 

Vi får kolla lite mer imorgon hur bordet ska stå. Om det ska stå helt intill fönsterbrädet eller en bit ut. Kanske behöver vi möblera om lite i fönsterkarmen också, flytta på lampan?! Ja vi får testa. 

Jag är bara så glad att bordet är vårt :) Nu ska vi bara se om vi får sålt det andra bordet. Men först måste det upp på vinden för att inte vara i vägen. 

Nu ska jag strax göra mig redo för sängen... Gonatt på er!

Host, host...!

Idag har jag varit hemma från jobb med hosta och feber.  
Hostan kom som ett brev på posten i tisdags kväll/natt. Mer mottaglig efter en penicillinkur och alla barn/baciller tillbaka på jobb. Jag jobbade igår (ons) men hostade hela tiden. Hostade upp slem, hade ont i bröstkorgen och kände mig allmänt risig. När jag kom hem hade jag även feber. 
Så det blev till att sjukanmäla mig. När jag får sån hosta blir jag så orolig att jag ska få lunginflammation (har haft det ett par ggr). Känns precis så då. Så jag är extra försiktig. Jag tog hostmedicinen vi har hemma med morfin. Den är bra! Jag sov bra i natt ;)
Idag har jag varit piggare, inte så mycket i temp, men hostar fortfarande. Så det blir en dag hemma imorgon också. Måste bli riktigt bra! 

Jag har haft det lugnt omkring mig idag. Det händer nästan aldrig. Så det var bra att det var så idag. Ludvig har varit på förskolan, Patrik och Maja har varit på Mobilia och shoppat ;) Sen var Patrik iväg på eftermiddagen med Ludvig och fixade lite mer ärende. 
Jag har fått Tulpaner av min fina och omtänksamma man idag :)
Sen var han och hyrde film och köpte godis. Så nu ska vi snart sätta igång torsdagsmyset ;)

Nytt i köket.

När vi var på Ikea första gången så fick jag ett ryck att piffa till och göra det lite fint i köket!
Det blev en boklist och en hylla att ha över skänken. 
Boklisten kom upp samma eftermiddag och hyllan satte vi upp igår.

Nu ska vi bara se hur och vad vi vill ha på skänk respektive hylla.

Sista jullediga helgen

Jag jobbade ju torsdag och fredag. Jag till och med stängde i fredags. Vilket innebar att jag var trött och seg. Vi bestämde oss för att äta pizza och ta med hem till mormor. Där Ludvig hade lekt under eftermiddagen. Sen gick vi hem och la barnen och satte oss i soffan.

I lördags åkte vi en snabb sväng till Ikea för att titta på nya stolar till vardagsrummet. De vi har nu har vi tröttnat på och de är inte bekväma längre. Hårda utan dyna och jobbigt att sitta länge på dem när vi spelar spel eller pusslar. Så vi önskade oss bidrag till nya stolar i julklapp. På Ikea kom vi fram till en sort vi ville ha. Men, ja naturligtvis fanns de inte i lager! De skulle kanske komma in på fredag. Men på hemsidan står det bara ej i lager. Så ja, det blev inga stolar med hem.
Vi hann vara hemma en liten stund innan fam Karlsson/Harborn=Karlborn ;) kom till oss. Vi umgicks resten av eftermiddagen/kvällen. Emma och Martin hade med sig färska räkor, bröd, sås och dricka! Vilken överraskning :) Och såå gott! Det var min 30 års present i förskott (de är inte hemma när jag fyller). Tack så mycket kära vänner!!

I söndags åkte vi till Emporia för att strosa runt och fixa lite ärenden. Sen skulle Martin bli överraskad (hans 30 års present) och hämtad av sina bröder för att gå på JVM på Malmö arena. Han blev tyvärr inte överraskad "på riktigt", då Emma fick avslöja det till frukost! Detta eftersom Martins jobb ringde och sa att han skulle jobba :/ Men det löste sig och han kom iväg på hockeyn! Så skönt och kul för honom! Efter hockeyn åkte de hem.

Idag var jag och Ludvig på bio och såg Emil & Ida. Mysigt att vara iväg med stora killen själv. Han tyckte det var spännande, kul och gott med popcorn :)
Efter bion hämtade Patrik & Maja oss. Sen körde vi till Helsingborg! Patrik hade kollat upp på Ikea att det fanns 87 stycken stolar i lager där ;) Jag har tydligen smittat av mig på honom. Från tanke till handling NU! 
Så en snabb sväng in på Ikeas tag själv lager och 6 stolar blev våra :) Vi fick bidrag till 3 stolar. Så det var perfekt! 
Vi orkade bara skruva ihop 3 av dem nu ikväll. De är jättefina och framförallt sköna att sitta på! Nu är ju "problemet" att stolarna inte passar så bra ihop med bordet. Bordet är ganska stort och i björk. Jag har velat ha ett nytt bord hela tiden (från det vi började prata om nya stolar). Nu vill Patrik det med. Så i födelsedagspresent önskar jag mig bland annat presentkort på Ikea ;)

Så här fina är stolarna. Det gråa matchar vår soffa perfekt :)


Dags att sova nu. Ska vara på jobb kl 07.00 imorgon! Sov gott!

Kärlek

Mina små älsklingar, Ludvig & Maja!


Nyårsfirandet 13/14

 Vi var som sagt hos Emma & Martin i Varberg och firade nyår. Emmas kusin med familj var också där, plus en vän till dem och hans två barn. Det var fullt hus och många barn.
 
 
Vi åt buffé och en massa annat gott.
    
Vi spelade även julklappsleken :)
 
Maja var en partyprinsessa och Ludvig blev lite blyg och drog sig undan.
Han satt ett tag med mig i trappan och la pussel.
Maja och Alba somnade vid 21. Ludvig, Didrik, Elliot och Hjalmar somnade vid 22.
Övriga tre barn höll sig vakna till ca 01! Vi var ute och tittade på raketer, tände en rislampa (eller vad det nu heter) och barnen hade tomtebloss. 
 
 
GOTT NYTT ÅR!
 
Vi åkte hem till Malmö vid 12 tiden igår. Så vi var hemma i lagom tid. Det var skönt för oss alla! Vi var på resande fot i 8 dagar. Det märktes på Ludvig att han saknade sin säng, sina saker och hemmet. Han var jättegnällig nyårsdagen. Så det var bara att packa bilen och åka hem tidigt. Vi hann med en del igår eftermiddag när vi kom hem. Vi tog tag i världens största tvätthög!! Det blir en del på 4 pers i 8 dagar, julklappar och reafynd.
 
Här hade vi inte tömt tvättkorgen ens...
Det var lika bra att sätta igång med tvätten direkt. 3 maskiner hann vi med igår och Patrik tog 1 idag, så nu har vi ett torkrum i vardagsrummet. Men det är rent :)
Patrik fick även ett ryck igår att "kasta" ut julen. Vi började plocka ner alla tomtar och sen tog vi ner allt i granen. Patrik och Ludvig gick även iväg och kastade granen. Skönt att bli av med den! Den hade börjat barra en del. Nu är allt nerplockat utom adventsljusstakarna och julgardinerna i köket. Men de åker ner imorgon. Om inte redan ikväll ;)
 
Idag har jag jobbat och ska även jobba imorgon, sen blir det lite ledig igen!

RSS 2.0