Fy vilken dag!

Usch vilken dag det blev idag!
 
Dagen började iallafall med att jag & Maja lämnade Ludvig på förskolan vid 9. Sen åkte vi till vårdcentralen för att kolla så att Majas öron läkt sen öroninflammationen och det hade dem. Sen åkte vi till Coop och handlade. Hemma i garaget (vid kl 11) packade jag vagnen full med varor, så jag tog Maja i bärslen istället. När vi var nästan hemma så ramlade kartongen med välling ner precis framför mina fötter, vilket jag inte hann se. Så jag ramlar över den, hinner ta i med vänster knä och hand! Men Maja slår i vänster sida av huvudet rakt ner i asfalten. Jag har aldrig varit så rädd och chockad!!! Maja blev ledsen direkt och jag med, ledsen och rädd. Jag skyndade mig att plocka upp och gå hem.
Hemma ringde jag Patrik, som satt i möte och senare skulle flyga till Stockholm. Han försökte lugna ner mig och vi kom fram till att jag skulle åka direkt in med henne till akuten. Och höra av mig om hur det går. Jag ringde mamma och frågade om hon och Lena (hennes assistent) kunde köra in oss. Men mamma var själv hemma. Hon gjorde iallafall sig färdig för att följa med mig och Maja. Så då "vågade" jag köra.
 
Vi kom till barnakuten, som direkt visade oss vidare till akuten. Där hade vi 3 nr före oss och när det var vår tur blev vi skickade till kirurgiska akuten. Vi kom in till ett rum ganska snabbt och strax därefter kom en läkare in.
Han tittade på hur Maja reagerade med blicken, om hon använde både händer och fötter på "rätt" sätt. Hon klarade alla "tester" bra och var glad när läkaren var där. Läkaren kände på hennes huvud och det finns ingen fraktur och inga tecken på hjärnskakning. Såå skönt att höra att allt var bra med henne. Jag var livrädd att det skulle vara något med henne. Hon kan dock ha ont i huvudet, må illa och till och med kräkas, men det är inget som de gör något åt. Det kan vara så i ca 3 veckor! Så Alvedon om hon verkar ha ont.
Patrik kom iväg till Stockholm som planerat. Tyvärr är det övernattning, så han kommer inte hem för än imorgon eftermiddag.

Hur gick det med mig då? Ja, det var inte direkt det första jag tänkte på. Men jag skrapade mitt knä och fick plåstra om det. Vänster hand är lite öm och huvudet har jag ont i. Det är nog mest chocken och allt som har hänt. Eftersom båda barnen sover nu och jag är ensam hemma, så blir det en tidig kväll för mig med.
 
Efter vi hade varit på akuten så bestämde mamma och jag att vi skulle stanna till vid Mobilia och äta lunch (vid kl 13), då ingen av oss hade gjort det innan. Vi körde in på mellanparkeringen på Mobilia och åt god sallad på Slimfood. Nästan precis efter vi hade satt oss på uteserveringen så började det komma ambulanser, brandbilar och poliser ute på Trelleborgsvägen. Vi förstod att det hade hänt en olycka där ute eftersom polisen omdirigerade bilarna från parkeringen ut på en väg där man egentligen inte får köra. Läskigt att hamna mitt i det, dock glada att vi hade hunnit i på parkeringen innan detta inträffade. Vi kunde ju varit kvar på vägen...
Vi satt kvar extra länge och jag gick in på nätet (sydsvenskan.se) för att se om vi kunde utläsa vad det var. Det visade sig att en kvinna hade blivit överkörd av en lastbil och omkom direkt. Usch och fy! 
 
Efter detta åkte vi till Ludvigs förskola och hämtade hem honom. Mamma följde med hit och vi var ute en stund på gården och lekte. Maja var pigg och glad, hon fick känna på sand för första gången :)
Tack mamma för att du följde med till akuten!!
 
Nu hoppas jag att det blir en lugn natt. Jag har ställt upp resesängen i sovrummet för att ha Maja nära mig i natt.
Det känns bäst så!
Saknar Patrik extra mycket just nu, typiskt att han är borta när det händer något sånt här!
Nu ska jag fixa lite i lägenheten innan sängen kallar!

Astrid Lindgrens Värld

 I fredags åkte vi till stugan som vi hyrt i Vimmerby. Till stugan kom även familjen Karlborn :)
Lördagen och söndagen spenderades inne på Astrid Lindgrens Värld. Det var riktigt fint och roligt!
Jag hade höga förväntningar och jag är mycket nöjd med dessa två dagar.
Under lördagen hade vi perfekt väder, lite sol och lite moln. På söndagen började vädret bra, men vid kl 14 började det regna och det bara fortsatte. Så söndagen blev lite kortare och mindre sett än tänkt. Men det var bra att vi hann se i princip allt på lördagen.
Ludvig är mycket nöjd med helgen och ni kan ju gissa vad vi pratar om här hemma ;)
 
Här kommer våra två dagar i bilder...
  
 
Lotta på Bråkmakargatan
Pippi Långstrump
(Här var vi mest)
 
 
 
 
 
Bullerbyn
Madicken
 
Karlsson på taket
Bröderna Lejonhjärta
Ronja Rövardotter
Nils Karlsson Pyssling
Vi var där i lågsäsong, vilket betydde att det var mindre "teater" vid de olika husen. Även att det bara var ca 25 karaktärer i parken jämfört med 60 i högsäsong. Jag tyckte vi fick sett en hel del uppträdande och känner mig nöjd med att vi för första gången var där i lågsäsong. Nu vet man hur det ser ut och vad man kan förvänta sig nästa gång. För det lär bli en nästa gång, det är vi nog alla eniga om :)
Tack för en mysig och rolig helg fam Karlborn!!

Större säng?!

Inatt hade vi verkligen behövt en större säng (vi har en 160)! För det är nog inte sista gången det här inträffar... Och barnen blir ju inte mindre ;)

Det är inte ofta vi har barn sovandes i sängen, bara ibland framåt morgontimmarna som Maja "kommer in".

Men i natt vaknade Maja 00.40 och var jätteledsen. Jag tog med henne in och efter ett tag somnade vi om i vår säng. Kl 01.40 står Ludvig bredvid sängen och vill inte gå in till sig själv eller ligga på madrass bredvid oss :/ Vi som redan låg i sängen vaknade. Vad gör vi?!
Patrik gick in med Maja i hennes rum och ganska snabbt somnade hon om där inne. Så då kunde vi lägga oss igen, men med ett annat barn mellan oss ;) Skönt att Maja somnade om så fort och ville ligga i sin säng. Däremot ville/kunde inte Ludvig somna om. Han vände och vred sig, sparkades och knuffades!! Skitstörigt :/ Vid 02.45 gick Patrik ut på soffan och la sig. Sista gången jag orkade kolla på klockan var 03.15!! Åh somna snart snälla Ludvig!! Tillslut somnade han.

Kl 07.15 kom Patrik in med en vaken Maja. Då var inte jag redo att gå upp! Så jag la mig och mös med Maja och hör och häpnar, hon somnade om efter en liten stund. Vid 08.30 vaknade hon ingen. Ludvig vaknade först vid 09.00.

Jag var fortfarande trött då och har varit seg hela dagen. Att det har regnat och blåst under dagen hjälper inte direkt. Men nu har det börjat ljusna.

Tror inte det blir så sen middag och jag ska försöka börja lite tidigare med kvällsrutinerna (Patrik är på möte i Gbg). Så jag förhoppningsvis får en lugn kväll.

Maja sov 30 min efter lunch och när jag kom in hittade jag denna glada unge! Första gången hon reste sig i sängen. (Jag la ner henne när jag såg det, i hopp om att hon skulle resa sig igen, så jag kunde få det på bild och det gjorde hon direkt igen, hihi.)

 


Maja...

...börjar bli mer och mer tuff.
Hon reser sig mot en del saker nu.
Gåstolen fick idag en annan funktion ;) Tur att hennes vagn stod låst bakom, så hon inte kom så långt när hon reste sig mot stolen.
 
 
Igår kröp Maja ordentligt. Men eftersom hon inte har fått in tekniken riktigt, så la hon sig efter några "steg" och ålade sig fram. Det går såå mycket fortare!
 
Hon har även börjat klappa och vinka :)
Det händer saker hela tiden i hennes utveckling!
 
Sötfisen älskar att bada och plaska, hihi.

Fyndat på nätet!

I måndags hamnade jag av en slump in på Vingåkers Factory Outlet. Det visade sig att de har Polarn och Pyret kläder på outleten. Ännu bättre var att de hade shop online! Så det blev en beställning, då de flesta av sakerna jag köpte kostade 20kr!! Det var begränsat antal saker och bara "udda" storlekar, men ändå!

Ordinarie pris för allt i Polarn och Pyret butik var 1428 kr, ordinarie outletpris var 743 kr och rea outletpris var 164 kr!!

Så för 164 kr fick jag 5 plagg och 2 par strumpor. Helt galet vilket fynd! Köpte några saker i större storlekar, de små växer juh...

Idag kom paketet och jag är jättenöjd!
Det var inte sista gången jag besökte deras hemsida.


Eurovision Song Contest och annat skoj!

Oj, vilken vecka vi har haft. Vi har hittat på en massa skoj och vädret har ju varit helt underbart!
Tack för en härlig vecka fam Karlborn!
 
I tisdagskväll kom Emma, Martin, Didrik och Alba. Strax efter dem kom cyklade jag och Emma till arenan för att se delfinal 1 av ESC. Det var roligt att vara på plats för första gången och live dessutom. 
Vi träffade det äldsta ESCfanset, Oma Ella 103 år gammal!!!
 
I onsdags åkte vi till Kastrup, Danmark för att gå på ett akvarium (Den blå planeten). Det var en trevlig utflykt och Ludvig uppskattade det mer än vad jag hade förväntat mig, så det var kul!
 
I torsdags började vi dagen på sollekplatsen i Västra Hamnen.
  
Sen åkte jag, Emma och tjejerna in till stan för att ta en tur i Euro Village. Efter det åkte vi hem till killarna som var i full fart med att börja grilla inför middagen. Min kusin Anders från Uppsala kom och stannade över natten (genomfart i jobbet). Min mamma kom hit och även min kusin Kajsa. Så det blev mer än fullt vid middagsbordet ;) Även lite stressigt inför kvällens delfinal 2. Men det var mycket trevligt med besök! Efter middag, snabbdusch och göra sig fin, så var det dags att åka till arenan igen. Kajsa var med oss denna kväll! Efter sändningen var slut så tog vi oss till stan med några av Emmas vänner från Melodifestivalklubben. En stund på deras hotellrum och sen vidare in på Euro Club (Slagthuset). Trötta mammor åkte hem vid 02 tiden.
Darin och Agnes stod för pausunderhållningen :)
Darin såg vi på Euro Club sen och fick vars en kram av!
Vi träffade även Mark Levengood :)
 
I fredags blev det en lugn förmiddag, men på eftermiddagen gick vi till Cirkuslekplatsen på Lindängen. Sen var vi en snabb sväng in på Malmborgs och fyllde på med lite mat. När barnen hade somnat spelade vi vuxna lite spel och umgicks alla fyra.
 
 
 
I lördags åkte vi till Folkets Park. Vi åt pannkakslunch och barnen lekte på lekplatsen. Vi var inne och tittade på djuren och sen fick killarna åka 2 karuseller. Emma var inne i stan och hämtade sin vän Maria som kom med tåget från Stockholm. Hon skulle med på kvällens final och sen sova här med oss andra.
 
På eftermiddagen åkte vi hem så männen och Maria kunde se hockeyn medans jag och Emma fixade Tacos till middag och gjorde oss fina inför kvällen. Nu var det äntligen dags för FINAL. Jag och Emma lyckades få riktigt bra platser och vi var supernöjda med hur bra vi såg. Maria hade plats i mittenzon och vi i vänsterzon, så tyvärr kunde vi inte stå tillsammans. Vi hade ståplats alla tre dagar och det kändes igår att vi hade stått de andra dagarna. Tisdag och torsdag var det okej, mest trött i ryggen i slutet. Men igår tog det inte lång tid innan vi började känna av det i ryggen. Så i omröstningen så satte vi oss ner på golvet.
Christer Björkman
Några av artisterna
Loreen
Pausunderhållningen med Petra Mede.
Det här var min första ESC live och det var riktigt roligt att vara på plats. Eftersom Danmark vann så är chansen ganska stor att det blir nästa år också :) Jag är nöjd med vinnaren, det var en mycket bra låt och ett bra framträdande. Men som Emma säger, det hade varit roligare att åka till ett annat mer "spännande" land, eller varmare ;) Jag tyckte det var många bra låtar och hade svårt att välja ut mina favoriter, men Danmark var min förstaplacering. Och eftersom det alltid talas om att vi skåningar tillhör Danmark, så får man väl fira lite med Danmarks vinst, haha.
Efter sändningen var slut åkte vi vidare till Euro Club en liten stund.
Vi träffade Oscar Zia och såg Sara Dawn Finer utanför.
 
Klockan 04 kom de tre mammorna hem...
 
Jag är glad att jag har gått med i Melodifestivalklubben och att jag därmed fick chansen att gå på ESC på hemmaplan :) Tack Emma för att du introducerade mig!
 
Har suttit och bloggat under hockeyn. Nu är vi världsmästare :) Bra jobbat Sverige!!
 
Nu kallar sängen (har den egentligen gjort länge med tanke på när jag la mig i natt). Har känt mig lite bakis idag, men jag drack inget så det är ren trötthet efter en veckas festligheter.

Hotell Frieberg

Idag öppnar hotell Frieberg för familjen Karlborn under hela veckan. Ikväll börjar ESC på riktigt :)

Lägenheten är städad, sängarna är bäddade, kylen är fylld, morotsbullarna och lingonbrödet är bakat. Nu väntar vi bara på att gästerna ska komma!

Patrik är pappaledig med Ludvig och därmed ledig hela veckan! Ikväll kommer fam Karlborn. Direkt när de kommer ska Emma och jag bege oss mot arenan för delfinal nr 1.

Jag är redo! Naglarna är målade, biljetten och fanpasset är nerpackade. Men vad ska man ha på sig?! Hur varmt blir det framme vid scenen? Vilka skor ska man ha? Vi har ju ståplats! Tur det är några timmar kvar, så jag kan prova kläder ;)

Åh vad vi kommer ha roligt/trevligt denna vecka! Lek och bus på dagarna och vuxenkul på kvällarna, hihi! 


Maja 8 månader

Idag blir Maja 8 månader!
Och på förmiddagen har vi varit på BVC för allmän koll, vikt och längd. Allt var godkänt :)
Maja är nu 70,5 cm lång och väger 8,7 kg.

Eftersom vi är lediga hela familjen, så var Patrik och Ludvig med också. Vi passade på att göra en koll av Ludvig. Han är nu 97 cm lång och väger 15,2 kg. Trodde han var lite längre eftersom har 98/104 eller enbart 104 i klädstorlek.

Dagens Maja...


Stolt mamma!

Igår var vi som sagt iväg hela dagen och Ludvig var utan blöja hela tiden. Han var superduktig!
Han säger till när han behöver kissa och hemma går han själv. Visst behöver vi påminna honom ibland och kissa innan vi går ut och så. Men han är duktig efter så kort tid ändå :) Trodde inte det skulle gå så bra, så snabbt. Imorgon är det 2 veckor sen vi började på riktigt. Det enda är att han än så länge vill bajsa i blöja och ber om en när det är dags. Duktig det med! Men nu ska vi börja "bearbeta" det också.

Idag har han varit på förskolan utan blöja och utan en enda olycka :) Jag hade förväntat mig en påse eller två med kläder. Men inget! Så duktig!
Det "firades" med en cykeltur till Mobilia för att köpa fredags/lördagsgodis :)
 

 

Nybäddat

Att gå och lägga sig i en renbäddad säng är väl bara såå skönt! Ännu bättre är det med splitternya lakan :)

Idag är det städning och renbäddning av alla sängar, som står på schemat. Får se hur mkt jag hinner... Städningen tar ett par dagar nu förtiden!


Sollekplatsen

Idag har vi varit och lekt på sollekplatsen i Västra Hamnen.
Jag har varit där en gång tidigare och då var det bara en bråkdel av vad det är idag. Superfint och stort! Vi blev väldigt positivt överraskade :)
Återigen blev jag sugen på att åka runt och leka på de olika temalekplatserna som finns här i Malmö. Nu är Ludvig tillräckligt stor! Så vi kommer nog försöka åka till några nya. Jag har varit på 6 av dem. Tror de är 21 st nu! Så det finns att göra :)

Efter lekstunden åkte vi till stan för att träffa Tessie och Erik, som är nere från Göteborg. Vi åt glass vid kanalen :)
Sen såg vi Ukrainas bidrag till ESC på Lilla Torg, omringad av kameror! Spännande att vara i stan där allt händer ;)


Majas rum

Vi har fixat i Majas rum lite pö om pö och nu känns det som att det är i princip färdigt!
Vi är nöjda och hoppas att Maja blir det också :)
 
Som ni ser står sängen i hennes rum, vilket betyder att hon sover där inne. Det gick jättebra när vi flyttade in henne på prov, så det blev att hon stannade kvar!
 
Bjuder här på en "rundtur" i Majas rum...

Maja

Lilla Maja är 7½ månad och nyfiken på det mesta.
Hon har fortfarande sin speciella teknik att ta sig fram över golvet och det går riktigt snabbt när hon fått syn på något spännande. Trösklar är inga problem att komma över och att ta sig från sittandes iväg är heller inga problem. Hon är duktig på att sitta och sitter gärna på mattan i sitt rum och leker med sina leksaker.
Kryper ordentligt gör hon inte än, men i dagarna har hon stått och gungat på alla fyra. Så det kommer kanske?! Hon har börjat med att resa sig upp mot soffbordet, upp på knä är lätt som en plätt, men upp på benen har hon bara gjort en gång och sen föll hon. Nu måste vi tänka på vad vi ställer i Majahöjd!
Hon tycker om att vara i sin gåstol för då når hon saker som hon inte gör annars. Blommorna och blomsterpinnarna är väldigt intressanta. Man måste ställa saker för våra stora blommor, annars drar hon i dem!
 
Maja är glad för Ludvig och skiner upp när han kommer eller skojar med henne. Hon är mer tålig än vad man kan tro när Ludvig är i farten med henne. Hon blir inte alltid ledsen när han hittar på "skit", det är precis som att hon är van vid en stor liten vilde omkring sig.
 
Maja har en massa ljud för sig som dadada, ej, ahh och hon prövar sina röstresurser (kan komma ganska högt i ton). Att prutta med munnen är jättekul (speciellt när man äter). Att äta och smaka på allt och alla är det bästa som finns! Två tänder har hon fått och vi tror att fler är på gång.
 
Maja äter numera bara välling och barnmat. Men hon är lite kräsen, just nu är det bara vissa smaker av mat som duger. Men alla efterrätter slinker ner! Det är jätteskönt att slippa ersättning och smakportioner. Det gick ganska snabbt att gå över från smakportioner till mat. Vi tyckte det var ju samma smaker, bara i olika mänger. Så vi körde på och det verkar ha funkat bra. Det enda är att hon är lite hård i magen ibland, så vi ger henne Laktulos varje morgon.
De senaste dagarna har hon börjat hålla sin vällingflaska själv, mysigt! Då kan jag ligga kvar och blunda bredvid en liten stund extra på morgonen, hehe.
 
Maja har fått in ganska bra rutiner. Hon äter i princip samtidigt som Ludvig och det är skönt. Då behöver jag inte sitta i köket hela förmiddagen längre ;) Och det är lättare att komma iväg med båda barnen själv. Sömn är det inte mycket av fortfarande. Förrutom ibland när vi är ute på långpromenader, då kan hon sova i 2 timmar. Annars är det en kvart hit och en halvtimme dit. Men som tur är sover hon bra på nätterna *peppar, peppar*. Det är i princip bara när hon mår dåligt eller har ont någonstans som hon sover oroligt. Ibland sover hon hela nätter och ibland måste jag gå in och ge henne nappen en gång om natten. Men hon är rätt duktig på att hitta den själv nu.
 
Maja är just nu inne i en mammaperiod. Hon vill oftast somna hos mig på kvällen och sträcker sig efter mig när jag går förbi. Hon kan till och med bli lite ledsen om jag bara går förbi.
 
Maja är nästan alltid glad, till och med 5 sekunder efter hon vaknat!
Mammas lilla solstråle :)

RSS 2.0