Oslo 13-15/2 -09

Fredagen den 13 flög vi till Oslo. Vi landade till 10 minusgrader, klarblå himmel och sol... härligt! Denna dag gick vi omkring på Karl Johan och i shoppingcenter. Vi var nere vid Akkers Brygge och tittade lite. Vi avslutade kvällen på en kinarestaurang.

  
 
Ja det går isbjörnar på gatorna, haha!

Utsikten från vårt hotell.
 


Lördagen gav vi oss iväg tidigt upp till Frogneseter för att hyra kälke och åka i Korketrekkeren.
   
 
 
Det är såå kul att åka i denna backe, men även livsfarligt ibland. Det tar ca 10 minuter att åka ner hela backen och man kommer upp i en riktigt hög hastighet. Det räcker inte att man har koll på sin egen kälke, utan man måste även vara beredd på att andra kan åka in rätt framför en. Det var så jag lyckades få ett megastort blåmärke på mitt knä... för att någon bara åkte in rätt framför mig och jag inte hann svänga undan. När man sen har kommit till slutet av backen får man ta en trikk (typ en spårvagn) upp till toppen igen.

Vi var ganska trötta efter en heldag ute i snön, så vi åkte hem och la oss på hotellrummet och såg på Melodifestivalen. Gammelvarning eller?! Haha...


Söndagen gjorde vi inte mycket. Jag mådde inte så bra, kände mig febrig och superförkyld. Så vi stannade på hotellrummet och såg på Beckfilmer. Vi var bara ute en sväng och åt lunch på Hard Rock Cafe. Vi lämande hotellrummet vid 17 och begav oss mot Gardemoen.


Tack Patrik, för en mysig och rolig helg!

25 års present...

Jag fick en flygresa till Oslo av Patrik i present. Den ska jag använda nu i helgen =) Vi åker till Oslo imorgonbitti och kommer tillbaka på söndagkväll.


Därför vill jag passa på att hälsa Trevlig alla hjärtans dag till er!
Kram
Semestersvenskar...

Såg precis på Semestersvenskar på TV4. Det handlar om Fritidsresors reseledare i Thailand, Phuket. Vi har tyckt det varit kul att se på programmet eftersom det är inspelat undertiden vi var där. Vi har tänkt hela tiden på att vi kanske är filmade utan att vi vet om det. I kvällens program var vi bara några meter från att vara med på bild...

När vi var på Coral Island och snorklade så kom det in ett filmteam med två tjejer. De badade, de satt i solstolar och pratade, de gick på stranden... hela tiden tiden gick det fyra killar runt dem med filmkameror och mikrofoner. Vi undrade vem de var och vad de filmade (men vågade inte gå fram och fråga). Så jag tog ett kort på dem och sa till Patrik att man vet aldrig om det kommer ett program och så upptäcker man vem de är. Idag fick vi reda på det!

De visade sig att de två tjejerna är reseledare för Fritidsresor och att scenen när de sitter i solstolarna var med i kvällens program. Ca 10 meter bort satt vi i våra solstolar och tittade på dem, hehe. Häftigt! Nu behöver vi inte fundera mer på vad det var för inspelning...


 

Ett bildbevis... bara för sakens skull =)
Här går de förbi våra solstolar...

 


Nya jobbet!

Imorgon är det exakt en månad sen jag började på mitt nya jobb.

För er som inte vet så jobbade jag min sista dag i Stångby den 23/12 -08. Det var lite tråkigt att lämna barnen och stället som man har varit på i 1 år. Men jag har fått en fast tjänst som förskollärare på en förskola här i Malmö. Förskolan är nystartad vilket gör det ännu roligare. Alla rum är färdigrenoverade och de sista barnen kommer den 16/2. Vi har inte fått så många möbler och leksaker... företagen som levererar sakerna är inte jättesnabba. Men vi hoppas på denna och nästa vecka, som de har sagt.

Jag trivs jättebra på mitt nya jobb och med mina kollegor! Det är kul att vara med från början och starta upp en verksamhet. Sen är det ju så skönt att kunna cykla till jobb (fast inte snöiga dagar som idag).

Hoppas ni har det bra, var ni än befinner er och vad ni än gör!

Ett minne blott...

Tyvärr har jag fått ta ut mina flätor från håret. Gummibanden började spricka och håret lossna. Jag saknar dem!
Det är så skönt att ha en färdig frissa när man vaknar på morgonen.
Men men, får väl vänta tills nästa utlandsresa... när den nu blir.

Så här fint var det i början av januari...


Så här mycket hår tappade jag och vilken underbar frissa jag fick... som tur var försvann den när jag duschade!
 

Målare Åberg...

...har varit här och målat om i vårt badrum. Det blev fint och vi är nöjda med färgvalet!

Före...  Efter... 


Kusinerna blir också äldre...

Grattis grattis på er!

Kajsa 14 år den 3/2 -09 och Oskar 18 år den 9/2 -09


25 års fest för vännerna, 31/1-09

Igår hade jag vännerna på fest. Det var roligt och jag är väldigt nöjd med kvällen. Vi åt en massa, sjöng Mamma Mia sing-a-long, dansade på dansmattan, snackade och spelade Melodifestivalen spelet.

      
       
  
  

Tack för en trevlig kväll och tack för alla fina presenter!
Kram på er.

RSS 2.0