Projekt sluta med napp

Ja, lite hastigt och oplanerat fick vi starta projekt sluta sova med napp. När vi var i Dalstorp tuggade Ludvig sönder 4 nappar på 2 dagar och ytterligare 1 napp till sen i Varberg. Vi försökte förklara för Ludvig att vi inte skulle köpa fler nappar om han tuggade sönder fler. Kanske inte så lätt att förstå för en 2 åring. Men det är ju bara att försöka iallafall. Men i vilket fall som helst så tuggade han sönder den sista vi hade och då beslutade vi oss för att prova att sluta med napp. Så den sista kastade vi i en papperskorg på stranden i Varberg och det såg Ludvig.
 
När det var dags att sova frågade han som vanligt efter nappen. Men det fanns ju ingen att ge honom. Han blev ledsen och grät efter nappen. Men när han fick komma upp i stora sängen och jag låg bredvid honom, så frågade han inte mer efter den. Han sov hela första natten utan att vakna. Lunchvilan nästa dag gick jättebra, han somnade i vagnen utan problem. Andra natten frågade han efter nappen igen, men han var inte ledsen och somnade bredvid mig igen. Nu frågar han inte efter nappen, men han vill inte somna själv. Så just nu har vi gått tillbaka lite med nattningen. Han klarar sig fint utan napp men vi måste sitta hos honom tills han somnar.
 
Det var inte riktigt planerat att göra detta så nära inpå att bebisen kommer. Men när han tuggade sönder alla nappar så kände vi att han inte hade behov av dem längre. Vi håller tummarna för att nattningen åtegår till det gamla innan bebisen kommer. Även att han inte blir ledsen och vill ha tillbaka sin napp om bebisen får napp.
 
Idag tog vi med Ludvig till leksaksaffären där han fick välja något som han ville ha. Vi berättade för honom att han fick leksaken för att han var en så stor och duktig kille som har slutat med napp.
Han valde en polishelikopter.
Men tyvärr fick vi åka tillbaka med den då det var fel på propellern och det var det på alla andra i affären också. Så Ludvig fick välja något nytt. Då valde han en polismotorcykel.
 
Håll tummarna för oss att det här går vägen :)
Jag är bara lite orolig över att han ska ta till tummen. Finns den risken om han inte har visat någon tendens till det tidigare?

Kommentarer
Postat av: Anonym

Farmors stora duktiga kille...kram

2012-07-31 @ 22:35:18
Postat av: Helena

Linnea slutade med napp när hon var 2 och när hon började på dagis i 3 års ålder så började hon plötsligt med napp...

2012-08-01 @ 13:25:17
URL: http://familjenstahle.blogg.se
Postat av: Kicki

Heja Ludde :D

2012-08-01 @ 13:34:23
Postat av: Ditte

Vad roligt att ni skall få ett barn till! Grattis!
Vad gäller napp så tror jag Ludvig nu är "stor" kille.
TRor inte han har sugbehovet längre utan det blir mer en "ovana". Max, vårt barnbarn 2 1/2 år har slutat med sin för ett bag sedan och det har inte varit något"problem". Han har sin Bunne ( tygdocka) då han sover, men han somnar i sin säng efter att ha sjungit för sig själv och då vi sagt godnatt efter sagan.
Tror det går bra med Ludvig också. Heja på!
Kramar och lycka till med allt!

2012-08-01 @ 18:48:34
URL: http://akker.blogg.se
Postat av: Anna

Helena: Får väl hålla tummarna för att Ludvig inte gör som Linnea. Men han har ju iofs gått på förskola redan innan.

Ditte: Ja tack så mycket :) Nej sugbehovet har han inte. Det har bara varit en trygghet för honom när han ska sova. Han har inte haft den på dagen innan. Men nu har han svårt att ssomna själv. Men det är som att vänja honom vid den stora sängen ingen... Men det går rätt bra!

2012-08-03 @ 12:20:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0