Hållt igång
Ja, idag har jag inte suttit stilla mycket. Jag tänkte att jag skulle hålla mig igång, så lillen inte vill vara kvar i magen.
Vi har rensat lite i köksskåpen, städat och bakat majsbullar. Jag har dammsugit idag! Det har jag inte gjort på länge. Enligt barnmorskan var det inte så bra ställning för kroppen. Men nu är det ju ingen fara för förtidig förlossning. Så jag tänkte, det är värt ett försök...hehe.
Majsbullarna blev goda och här är receptet för er som vill prova.
25 gr jäst
5 dl ljummet vatten
2 msk olivolja
1 tsk salt
4 dl majsmjöl
1 dl solrosfrön (lite till garnering)
9-10 dl specialvetemjöl
1 ägg (till pensling)
1. Lös upp jästen i ljummet vatten med salt och olivolja. Rör i majsmjölet, solrosfröna och det mesta av vetemjölet.
2. Låt degen jäsa under duk i ca 40 minuter.
3. Dela degen i 2 delar, rulla till bullar som läggs på bakplåtspapper på en plåt, platta till dem litegrann. Sätt ugnen på 175 grader.
4. Låt jäsa ytterligare 30-40 minuter. Pensla med uppvispat ägg, strö på lite solrosfrön och grädda i ca 35 minuter längst ner i ugnen.
Vi hoppade över solrosfröna. Men det gick likabra ändå :)
Grattis
Dammsugningen gjorde nog susen
Kram Farmor Monica
Grattis till bebisen!
Hoppas allt gick bra :-)
Kram/Caroline