Baktips

Idag har jag bakat Morotsbullar. De blev också väldigt goda!


32 st bullar


50 g jäst
6 dl fingervarmt vatten
2 tsk salt
½ dl olja
5 dl finrivna morötter
5 dl rågsikt
5 dl grahamsmjöl
4-5 dl vetemjöl

Smula jästen i en degbunken.
Vispa ut jästen i vattnet.
Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop till en smidig deg.
Låt jäsa i 30-40 minuter.
Knåda degen på lätt mjölat bakbord.
Dela den i 32 delar och forma till bullar. Fördela på 2 plåtar. Pudra över mjöl. Lägg över bakduk.
Låt jäsa i 30-40 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter.
Låt svalna på galler under bakduk.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0