Upptagen tvåbarnsmamma!

Ja, här hemma är det full rulle. Det händer saker hela tiden och bloggen kommer i sista hand just nu. Även om lusten och viljan att blogga finns, så hinner jag inte det så ofta. Jag har numera Ludvig hemma varannan dag och de dagarna hinner man inte så mycket över huvudtaget. De dagarna Ludvig är på förskolan passar jag på att uträtta ärende om det behövs. Annars består dagarna mest av att mata barn, byta blöjor och leka (ungefär som en dag på jobb, haha). Sen röjer jag och fixar. Det här gravidboandet har stannat kvar!

 

Jag har börjat rensa ut och sälja lite av Ludvigs gamla kläder som Maja inte använder eller kommer att använda. Jag har sålt en hel del på Tradera. Och sen två veckor tillbaka har jag börjat sälja saker på Facebook, jättesmidigt. På Facebook kan man sälja precis vad man vill. Så där försöker jag sälja stora saker som inte går att posta och som är jobbiga att dra runt på en loppis. På bara två veckor har jag lyckats ”tjäna” ihop 1400 kr! Ja, sen hittar man ju lite saker som man själv också vill köpa, hihi! Men det är en rolig hobby och kul när man ser att ens egna ”gamla skit” eller onödiga prylar (som man inte använder) kan komma till glädje för någon annan. Så just nu är det lite rörigt här hemma, för jag rotar bland våra lådor och skåp. På vinden ”behöver” jag också upp och kolla. Bra med lite extra tillskott i kassan så här innan jul.

 

Måste bara berätta. Jag sitter vid köksbordet och bloggar och Ludvig roar sig med att leka med Play-Doh. Det tycker han är jätteroligt och kan hålla på med det länge! Och Maja sover (än så länge). ”Mallgroda”, sitter Ludvig här och säger till leran just nu (har sett Madicken ett par gånger!). Jag frågar honom vem som säger så. ”Det säger Mia” svara han. Ja, han snappar upp mycket. Innan när jag pratade med mamma och frågade om Ludvig ville prata med henne. Då svarar han; ”Nä inte just nu. Jag är upptagen.”  Haha, ja han var så inne i sin leralek att han inte ens hade tid att prata med mormor. Det är ganska roligt att sitta med datorn bredvid Ludvig som leker. Nu kröp han under bordet och hämtade lera. Jag frågar om han ska komma upp igen, då säger han ”Jag kommer inte upp ens än gång”. Haha!

Ja, det händer mycket på en dag och Ludvig säger så många roliga och kloka saker (måste försöka skriva ner mer av vad han säger). De dagar Ludvig är hemma krävs det lite aktivering, annars klättrar han på väggarna och trilskar med mig. Han har kommit in i en liten trots. Inte alls roligt vissa dagar. Han testar mina gränser och är småtaskig mot mig. Men hellre att han är småtaskig mot mig, än att han är det mot Maja. Till exempel ber jag honom ta lasen som ligger precis bredvid honom, då tar han den och kastar åt ett annat håll. Han passar oftast på att hitta på bus när jag ger Maja mat. Men ja det har väl lite med åldern att göra och att han har blivit storebror.

 

Nattsömnen, hur har vi det med den? Jo, just nu är det bara bra! Ludvig hade en period när han vaknade mitt i natten och var vaken i ca 2 timmar. Han ville inte ligga själv i sitt rum och kunde inte somna om. Han låg några nätter inne hos oss och några nätter låg Patrik inne hos honom (för att Maja och jag inte skulle störas, eller störa dem när Maja ville äta). Men efter 2 veckor var både jag och framförallt Patrik som två sömngångare. Jag åkte till IKEA och köpte en liten spöklampa som är tänd hela natten. Det hjälpte och nu sover han inne i sin egen säng hela natten. En sak vi även beslutade i denna brist på sömn var att låta Ludvig vara vaken på förskolan. Eftersom han inte somnade förens vid 20.30-21.00, trots att han legat vaken två timmar på natten. Så numera sover han inte middag. Vilket faktiskt är skönt, då har jag inte har några tider att passa mitt på dagen (förutom Majas). Majas sömn just nu kan man verkligen inte klaga på. Hon somnar runt 22-23 och vaknar vid 07-08. Det är sååå skönt att få sova hela nätter. Njuter så länge det varar och håller tummarna för att det fortsätter! Efter att Majas mage har blivit bättre med miniformdropparna, är hon en hur pigg, glad och nöjd bebis som helst.

Nu får det blir en liten ofrivillig paus i bloggandet. Maja har vaknat och Ludvig ska äta lunch. Ludvig står och säger "Hej Majsan, hej. Du är så söt Maja. Mamma, Maja är så söt"  Hur underbart är inte det :)

Mamma kallar Maja för Majsan och nu har Ludvig börjat med det också.

 

En timme senare är jag tillbaka vid datorn. Alla tre är mätta och belåtna. Maja har somnat igen och Ludvig ser på Madicken.

 

Vad har mer hänt sen jag bloggade?

Jo, mamma har fyllt år och haft kalas.

Vi har bakat en massa lussekatter och pepparkakor (till Majas dop).

Vi har varit på Tulpanen (mitt jobb) och hälsat på.

Vi har varit på föräldramöte, vi första som förälder.

 

Uppdatering av julklappslistan:

Ludvig önskar sig en traktor (hans gamla gick sönder, jäkla plastaskit ;)) Igår frågade jag honom vad han mer önskar sig. Då sa han en röd Lasse (alltså en docka med röda kläder, hehe).

Maja kan önska sig ett smyckesskrin, så hon har någonstans att lägga alla sina fina smycken hon fick på dopet (kommer en blogg om det sen också).

Den här önskar sig båda barnen. Ja, kanske Patrik också (så han får hjälp med melodi och text, hihi).

 

Jag har hittat något mer som jag önskar mig. Något som jag har längtat efter lääänge, hehe. En helpyjamas till vuxna. Polarn och Pyret har nu gjort den sådan! Vilken lycka :)

 

Oj, nu snöar det ute och bloggen har blivit jääätte lång. Jag ska nog börjat sätta upp våra adventsljusstakar nu, innan det är dags för mellis.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0