Påsken 2013

I år firade vi påsken hos barnens farmor och farfar i Dalstorp.
Vi kom på skärtorsdagen och åkte hem på söndagen. Det var mysigt att bara vara och slippa alla måsten ;)  Dessutom hade Ludvig någon att leka med hela tiden!
Tyvärr blev inte påsken riktigt som vi hade tänkt oss. När vi åkte hade Maja inte bajsat ordentligt på någon dag och det blev bara värre, trots försök med katrinplommon. På fredagen började hon kaskadkräkas och fick inte i sig något. Vi ringde sjukvårdsupplysningen och hon tyckte att vi skulle åka in med Maja. Så det var bara till att packa in oss i bilen och åka till Borås Lasarett. Först kom vi till vanliga akuten, där satt vi i 20 minuter (annat än Malmö). Men när vi kom in fick vi reda på att vi var fel och att vi skulle till barnakuten, så vi fick gå genom hela sjukhuset för att komma dit. Väl där kom vi in direkt! Maja fick en temp i rumpan och oj, vad den stackaren kämpade för att få ut något. När det väl lossnade så förstod vi varför det inte fick plats mer i hennes lilla mage. En 25 cm lång korv (ursäkta). Sen fick hon lavemang och då satte det fart i magen. Eftersom det stora problemet var löst, så behövde vi inte träffa en läkare. Sköterskan gav oss fler lavemangdoser och vi fick rådet att köpa Lactulos på apoteket. Maja bajsade några gånger till senare på kvällen och somnade med lite välling i magen.
Ludvig målade ägg till frukosten.
På lördagsmorgonen vaknade hon med 39,9 i feber. Hon var helt trött, orkeslös, supervarm och gnydde. Hela dagen hade hon hög feber och vi hade svårt att få i henne något. Hon fortsatte även att bajsa. Vet inte om febern kom till följd efter förstoppningen eller om det är tandsprickningen som lurar.
Ludvig var på skogspromenad med pappa och farfar.
På söndagen vaknade Maja pigg och utan feber. En helt annan tjej, så skönt att det gick över så fort. Lite trist att fira påsken med sjukdomar, men det var skönt att vi var på "hemmaplan".
 Tack Sune & Monica för helgen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0