Maja 6 månader

Idag är det 6 månader sen Maja föddes. Tänk att det redan gått ett halvår! Tiden går allt för fort :/

Maja sitter själv korta stunder, men man måste vara där och fånga upp henne. Men idag satt hon riktigt fint helt själv, dagen till ära.

Lägger man henne på lekfilten på golvet, så en stund senare hittar man henne en bit bort. Hon drar sig fram, vrider kroppen åt olika sidor och har ett tag försökt få upp benen. Idag kom hon upp på knä och dök ett "steg" framåt! Det dröjer nog inte länge till innan hon kommer på kryptekniken. Benen verkar hon fått kläm på, nu är det bara armarna som ska hänga med ;)

Än så länge har hon inga tänder, men det känns som det är på gång. Hon har haft lite småfeber, hon dreglar mycket och var lite kass i magen igår. Hon attackerar saker med munnen som en tok. Så jag förmodar att det kliar ordentligt i tandköttet.

Maja är en pigg (allt för pigg) och glad flicka. Hon älskar att se på när Ludvig busar och skrattar när han "leker" med henne. Men det här med sömnen. Ja, jag ska väl egentligen inte klaga, för hon sover oftast hela nätterna. Dock vaknar hon mellan 6.14-6.18 (nästan exakt samma tid varje morgon). Då är inte jag pigg. Men Maja är pigg och vaken i princip hela dagen. En hemmadag sover hon ca 1-1,5 timme totalt under dagen!! (Inte van vid det). Sen somnar hon ungefär vid 21. Förstår inte hur hon kan vara så pigg?! Är jag ute och går och hon ligger i vagnen kan det bli lite mer sömn, men inte mkt.
Hon har även svårt att komma till ro. Hon vill inte missa något ;) Lägger man ner henne i sängen så vänder och vrider hon bara sig. Tar ut nappen och drar av sig strumporna. Då kan hon inte somna. Jag har vaggat/gungat henne till sömns. Men nu får det räcka, hon börjar bli tung ;) Så jag ska försöka få henne till att somna själv när vi är hemma. Med Ludvig var det inga problem. Han la vi bara i sängen, sen låg han och småsnackade sig till sömns. Men syskonen är inte lika till sättet iallafall!

Maja äter gröt till mellis och vi har börjat ge henne lite burkmat till kvällsmat. Det funkar bra! Tänkte börja ge henne välling nu också. Ersättningen är såå dyr, så nu vill vi gå över till välling som är lite billigare.

Det var det jag kom på om Maja just nu :) På tisdag ska vi till BVC. Läkarbesök, mätning och vägning. Ska bli spännande och se!

 

En liten uppdatering.

Letade upp denna bild på Ludvig, på hans 6 månaders dag :)

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0