Vattkoppor och lägenhetsfix

Jag har varit hemma och vabbat ons-fre. Maja har fått en del vattkoppor, men inte lika många som Ludvig hade. Dock har hon fått på så jobbiga ställen som i öronen, runt ögonen, i munnen och på läpparna. Ingen roligt! I onsdags var hon  lite pigg, men i torsdags hade hon ingen bra dag. Feber, trött, gnällig och ont/kliande :/ Jag fick bara i henne drickyoghurt. Så jag fick packa ner henne i vagnen efter lunch och gå och handla fler (vi hade bara två kvar).
Mamma hämtade Ludvig på förskolan både i onsdags och i torsdags, så de har lekt och busat en massa. Skönt för alla parter. Maja fick lite tid att vila och Ludde fick full uppmärksamhet av mormor :) Tack mamma!!

Nu är Maja piggare igen och de flesta kopporna har börjat torka. Imorgon och tisdag ska Patrik vara hemma. Ludvig ska på förskolan, så Patrik kan sköta lite jobb hemma också dessa dagar. Jag ska till högskolan två dagar nu! Sen får vi se om hon kan gå på förskolan på onsdag. 

Eftersom jag har varit pigg (och vaken tidigt) dessa vabdagar, så har jag fått gjort lite här hemma. En dag rensade jag och fixade ordning på balkongen. Den blir alltid ett förråd (framför allt på vintern). Just nu står det kvar lite loppissaker. Men jag fick bort allt som skulle till tippen (det åkte Patrik iväg med på kvällen sen, tack!). 

Jag påbörjade och avslutade projekt "göra om fönsterbrädan" i vardagsrummet. Det som fanns på den tidigare hade börjat lossna och barnen har varit där och pillat. Så det var inte så snyggt. Jag har sett på en del sidor på Facebook, där folk använder sig av dekorplast för att göra om/fixa till saker. Så jag tänkte jag kunde försöka med det! 
Först pillade jag bort bitarna längs kanten och sen började jag plasta in. Det var inte lika enkelt som jag trodde, mer pilligt! Det gick inte att ha för stora bitar, då klistrade de ihop. Så nu blev det en massa överlappningar och lite bubblor. Men på håll ser det snyggt ut ;) Jag är glad att fönsterbrädan är vit och hel, men sen kunde det gjorts lite  snyggare kanske! Tyvärr räckte inte rullen jag köpte, det blev en liten bit utan vitt (se på bilden). Men som tur var så skulle mamma till Emporia samma dag, så hon köpte en rulle till! Nu är den helt vit :)

I fredags åkte vi först till Hemmakväll för att hyra film (halva priset denna helg) och köpa godis. Efter det åkte vi till Ikea för att köpa nya bokhyllor till vardagsrummet. 
Vi har bytt ut det mesta från björk till vitt och nu var det bokhyllornas tur! Vi körde en hylla till tippen, sålde vitrinskåpet och satte upp den tredje på vinden (ligger ute på Blocket). Eftersom vi kom hem sent fredagkväll, så blev det filmmys i soffan ganska direkt.

I lördags förmiddag var jag och mamma på Näsets Barnbazar och köpte lite nytt till barnen. Hälften av alla intäkterna gör till Barncancerfonden! Jag fick lite "nytt" till barnen och skänkte samtidigt 355 kr. 
I veckan har jag också fyndat på Polarn och Pyrets rea.
Efter loppisen så började vi snickra ihop bokhyllorna. Det blev jättebra och så fräscht det ser ut med allt det vita :) 

Hela vardagsrummet...
Ja nu är det soffbordet som inte "passar in". Pallen med blomman på satte jag dit idag. Den kanske ska få sig en omgång färg?!

Idag har det bara varit en massa undanplockning!! Det har legat saker överallt i lägenhet efter våra små projekt. Nu ser det mycket bättre ut här hemma. Men nu är det "bara" den vanliga städningen som fattas. Får se om vi hinner lite av det i veckan. Tvättade passade iallafall jag på att göra dagtid när jag var hemma. 

Ludvig blev glad över sitt nya pussel. Det har han bland annat roat sig med idag. 72 bitar, utan problem. Han är så duktig (tycker iallafall jag)! 

Oj, det här blev långt. Alla kanske inte hängde med ända hit ;) Men så är det ibland. Klockan har hunnit bli mycket också. Tur jag redan ligger i sängen, så jag bara kan lägga ner telefonen och försöka somna. En lång dag på högskolan väntar... Gonatt!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0